Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Użyj wyobraźni. Przestroga.

10114
#alter nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 10:51
W związku z ostatnimi tragicznymi wydarzeniami na drogach, uważam że warto założyć temat z materiałami będącymi przestrogą dla wszystkich kierowców. Myślę, że mądrze sformułowane przestrogi mogą nas wiele nauczyć. Mam nadzieję, że nie ma wśród nas kierowców, którzy łatwo przestrogi lekceważą.

Przestroga:

Dopisane 09.01.2014r. o godz. 10:51:

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11405
#drajwer nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 11:09
10114
#alter nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 11:25
Bardzo niewiele brakowało! Tym razem się udało.

Dopisane 09.01.2014r. o godz. 11:25:

Jak ktoś trafi na Nowozelandzki filmik z kampanii przeciw wypadkom, to niech wrzuci! Robi wrażenie! Nadmierna szybkość zabija tak samo, jak jazda na podwójnym gazie.

Zwracajmy uwagę na przestrogi.

4106
#igrek nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 11:31
~addicted niezalogowany
9 stycznia 2014r. o 12:03
Na glupote ludzka nie ma sposbu.

Pozatym te wszystkie wypadki sie zdarzaly i beda sie zdarzac,wiec nie rzadzacy nie graja na emocjach i do robty sie wezma. Bezrobocie wielkie ludzie uciekaja za granice,a ludzia robia wode z mozgu jakimis wypadkami

Niech sobie kazdy wejdzie na wykipedie i wpisze slowo WYPADEK
10114
#alter nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 15:26
igrek napisał(a):

Wielkie dzięki, właśnie o ten filmik mi chodziło. A dlaczego? Otóż obejrzyjcie go w kontekście wypadków związanych z szybkością, kiedy zbyt duża szybkość pojazdu mimo, że miał pierwszeństwo była pośrednią przyczyną wypadku. Zdarzyło nam się już i na bolec.info o takich zdarzeniach dyskutować, kiedy wyjazd z podporządkowanej, czy też inne wymuszenie pierwszeństwa kończyło się wypadkiem. A co ja akurat wtedy podkreślałem, że prędkość pojazdu z pierwszeństwem miało ogromne znaczenie. W tym filmiku to widać znakomicie.

3145
#hemi nieaktywny
9 stycznia 2014r. o 15:39
Ja tylko czekam na akcje skierowane do pieszych ! :]

Kierowcy sa maglowani dookoła w mediach o tym,żeby zamiast 60 jechac 50km/h ,bo to ratuje życie.
Spoko ,ale niech piesi wiedzą,że jak mi jeden jełop z drugim wyskoczy zza auta/autobusu to ja na 2m sie nie zatrzymam, jak jakaś bezmózga owca wyskakuje mi zza żywopłotu k.PKP na pasy to i te 50km/h może byc dla niej zabójcze.
Podobnie jak wbieganie ,czy nawet wchodzenie na pasy ,bez patrzenia sie na boki.
To że są to pasy ,to nie znaczy,że kierowca zatrzyma się w miejscu.

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~mir.ko niezalogowany
9 stycznia 2014r. o 15:41
dobry film. pierwszeństwo 100 % bezp nie daje. ktoś jak ten na video może się przeliczyć, wielu potrafi stać [chyba głównie kobiet, bez obrazy : ] przy szybkiej głównej na biegu ! ! wciśnietym sprzegle i bez recznego. noga potrafi spaść, co drugie obecnie auto w takiej sytuacji nie zgaśnie i wskoczy na środek skrzyżowania.

Na każdym cmentarzu jest aleja o tytule "mieli pierwszeństwo przejazdu"
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza