Zwycięzca konkursu za hejnał otrzyma 1000zł brutto minus POdatek to 770zł netto od tego minus POdatek dochodowy to 631,40 zł i od umowy o dzieło 25 zł na ZUS zostaje na ręke 606,40zł netto.żenada ;( .Od kilku lat jak nastał nowy proboszcz to naprawił zegar na wieży kościoła i teraz bimba i bimba.O 6 rano bimba 6 razy;6,30 bimba raz POtem bimba na msze 7min;7 godz bimba 7 razy i hejnał wali młotami w dzwon 5min.I tak co dziennie spać nie moge mam nerwice budze się nie daje rady,a teraz burmistrz będzie mnie mordował jeszcze hejnałem i zatrudni muzyka hejnaliste na pełny etat w gminie.kór@wa mać dajcie żyć !! będe musiał się wyprowadzić do niemiec mam dość już tego kraju i miasta znowu POdnoszą POdatki.
Ludzie żeby wybory były co rok to w Nowogrodźcu Relich wybudował by metro na trasie Gierałtów- Nowogrodziec i przystanek na żądanie w Czernej.Przecież komuś tu odbija.
Mieszkańcy Gminy Nowogrodziec teraz Burmistrz trzęsie majtkami bo zbliżają się wybory i z tym hejnałem to następny poroniony pomysł który ma poprawić słabe notowania nieudolnego rządzenia.
Takiego narcyza jeszcze na tym stanowisku nie było. Mieszkałem w Nowogrodźcu od urodzenia widziałem naczelników i burmistrzów ale takiego zarozumiałego pajaca jeszcze nie było. Hejnał grał jakiś czas miejscowy muzyk - Kowalski-organista i nic z tego nie wyszło. Aby to miało ręce i nogi to nie jeden hejnalista ale co najmniej trzech - ale po co ,mamy długi mamy sporo inwestycji. Nawet w Krakowie ludzie skarżą hejnał bo9 nie daje się wyspać ludziom. Ludzie wybierzcie nawet szympansa ale nie Relicha.
Gdzie byłby grany ten hejnał? Dobudowaliby drabinkę na garnko-fontannie, budkę z daszkiem i co godzinę jakąś melodyjkę na trąbce grałaby opiekunka chóru Harmonia?
Żeby nie było, to nie są naprawdę żadne złośliwości... Po prostu chciałabym wiedzieć jak by to wyglądało. Pomijam już fakt, że nie widzę celu czegoś takiego w naszym mieście. ;)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.