Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Bijący ratusz

1
emem
15 lutego 2014r. o 8:56
No to fakt, ze mozna sie przyzwyczaic.

Ale z drugiej strony, jesli jednak komus przeszkadza po 22... to moze warto jednak sie zastanowic, czy jest konieczne, aby zegar wybijal w nocy, gdy na rynku i tak nikogo nie ma.
Na pewno wylaczenie dzwona w nocy nikomu nie zaszkodzi, a komus moze pomoc/usatysfakcjonowac ;)

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~j niezalogowany
15 lutego 2014r. o 9:09
mieszkałam na PRUSA i też bardzo mi te dzwony przeszkadzały. Jak ktoś ma kłopoty ze snem to jest naprawde koszmar.
~BRUTUS niezalogowany
15 lutego 2014r. o 10:29
POdobny problem jest w Nowogrodżcu wieża kościelna koszmar zaczyna się od 6 rano wali młotem PO dzwonach,POtem 6,30 wali raz POtem walą dzwony na mche,o 7 wali młotem POtem jakiś durnowaty hejnał i tak do 22 godz.w nocy cisza,ale burmistrz chce dołączyć z jakimś niedorzecznym hejnałem jest tu ten temat.
~kajtek niezalogowany
15 lutego 2014r. o 11:20
~ napisał(a): Mam ogromny problem z ...

Artykułowaniem.
"Bijący ratusz" bardziej pasje do Kazimierza lub Marcina Marczewskiego.

emem napisał(a): A dzwony w kosciele nie przeszkadzaja? :)

Mariackim ? ;)

~ napisał(a): Ale niedaleko pada jabłko od jabłoni ...

Ewidentny OT, a Marcin Marczewski nie zareagował ? ;)

~ napisał(a): Powinniśmy docenić, że zegar kościelny jest sprawny a wieża kościelna dodaje blasku architekturze miasta...

Czytasz INNĄ BAJKĘ niż ja ?

~ napisał(a): Jeśli mógłbym wnieść o pisanie na temat :)
1. Nie chodzi o kościół tylko o ratusz,
2. Chodzi o ratusz a nie o klasztor,
3. Chodzi o bolesławiecki rynek a nie o krakowski,
4. Chodzi o problemu zakłócania ciszy nocnej a nie o polskie znaki diakrytyczne.

Jedyna/y rozsądna/y.

kc napisał(a): W czym przeszkadza Ci ten dzwon ?

Domniemuję, że pomyliłaś/łeś ratusz z kościołem kc :)
~ niezalogowany
15 lutego 2014r. o 11:29
Kajtek, uważaj, bo zaraz emem zablokuje dodawanie komentarzy niezalogowanym, jak w temacie "Artykuły szkolne" :D

Pozdrawiam Ciebie, tak trzymaj!
~kajtek niezalogowany
15 lutego 2014r. o 11:30
bardziej pasuje :)
~kajtek niezalogowany
15 lutego 2014r. o 11:38
~ napisał(a): Kajtek, uważaj, bo zaraz emem zablokuje dodawanie komentarzy niezalogowanym ...

Wszystkim ? ;(

Miłego :)
1
emem
15 lutego 2014r. o 11:45
Kajtek, Twoje analizy sa bezcenne heh

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza