Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Akcja Kocham Polskę w Bolesławcu
~PEWR niezalogowany
18 lutego 2014r. o 11:12
Jedyna nadzieja w takich organizacjach zrzeszających młodych ludzi. Dobrze, że coś takiego jest w Bolesławcu, życzę im jak najlepiej
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
18 lutego 2014r. o 12:35
Jezeli przekonacie mnie że warto kochać matkę alkoholiczke, pijaczke i prostytutke to może i ja Polskę pokocham.
Jak na razie lepszymi matkami są moje sąsiadki na zachód północ i południe :)

Patriotyzm powinno się rozliczac ilością koktaili mołotowa rzuconymi na glupie łby tych co kraj rujnują a nie bujaniem się z flagami.
Głupie łby też z flagami się bujaja, a jak jeszcze ci patrioci ufają watykanczykom to ja bym im nie ufał.
~W. niezalogowany
18 lutego 2014r. o 14:09
"Kiedy bolszewicy zajmowali Petersburg, samych oficerów carskich było kilkadziesiąt razy więcej. Mogli przepędzić czerwonych. Ale nikomu nie chciało się ruszyć ręką, białymi owładneła choroba, mieli wszystkiego dość, a już politycznego angażowania się najbardziej. Totalne zniechęcenie, marazm, bezwład strach i niepewność, niech będzie co będzie mam to w tyłku"

W Polsce mamy do czynienia z sytuacją analogiczną, kształtowania świadomości przez byt, zapominając, że na byt wpływa również świadomość.
~boleslawianin na emigracji niezalogowany
18 lutego 2014r. o 14:30
Zastanawia mnie co mial na mysli dziennikarzyna-autor tych slow :
"...promocja NOWOCZESNEGO patriotyzmu i ukazywanie milosci w NIETYPOWYCH I ZASKAKUJACYCH formach".
Mlodziez Wszechpolska promuje moim zdaniem klasyczny patriotyzm,taki "nowoczesny" panie autorze pan znajdzie u Kuby Wojewodzkiego (wsadzanie flagi Polski do odchodow) i u Jerzego Urbana (osobnika podajacego sie za Polaka a palacego i depczacego Polskie symbole).
Co do "nietypowych i zaskakujacych" form to z pana dziennikarza wychodzi jakis brukselkopodobny burak.Dla jednych to sensacje,dla drugich zaskoczeniem jest,ze mozna byc jeszcze w Polsce patriota !
Pisze to zza Oceanu gdzie amerykanscy i polscy patrioci wygwizdali by pana za te sensacje w stylu "nietypowych i zaskakujacych" form.
Wstyd mi ze moje miasto ukochane zanieczyszczane jest przez takie
cwiercinteligentne info.
~s niezalogowany
18 lutego 2014r. o 14:43
pokochałbym polske gdyby nie była izraelem
~W. niezalogowany
18 lutego 2014r. o 14:51
Otóż Panie z emigracji, Panie Georg? Bardzo cieszę się że Pana poczucie Tożsamości i poczucia Narodowości jest na tak wysokim poziomie. Przebywając za oceanem zapomniał Pan że Patriotyzm w Polsce jest bardzo mocno zmartyrologizowany, zanurzony w cierpieniach, jakich nasz naród doświadczał przez ostatnie 300 lat. Brakuje w nim radości, entuzjazmu i pozytywnego przekazu. Patriotyzm to nie tylko pamięć o poległych i o doznanych krzywdach – choć jest to oczywiście bardzo istotne. Patriotyzm narodu, który chce dokonywać wielkich rzeczy, który odważnie i bez kompleksów chce rozwijać się we współczesnym świecie, musi w pierwszym rzędzie opierać się o promocję pozytywnych postaw, posiadać w sobie olbrzymi ładunek narodowej dumy, radości i optymizmu.

"Nowoczesny" "patriotyzm" wojewudzkiego czy urbana nie jest patriotyzmem, jest działaniem antypolskim, którego nie powstydziłby się ani nazista, ani sowieta ani reprezentant kraju który powstał w 1948r.

Nasz patriotyzm musi posiadać umiejętność zagospodarowania i twórczego przekształcania dzisiejszych trendów kulturowych. Nie można płynąć z prądem wszechobecnej popkulturowej papki, która prowadzi do utraty tożsamości i wyjałowienia kultury Narodu.

Z drugiej strony – nie można funkcjonować w oderwaniu od tego, czym żyje dziś społeczeństwo, jakie trendy w nim dominują. Kampania Kocham Polskę to próba „oswajania tygrysa” współczesnej kultury na rzecz promocji patriotycznych, narodowych postaw i wartości.
Jak mówi idea akcji.
211
skorn
18 lutego 2014r. o 15:32
Chyba pomyliłem portale.

<i>
~ niezalogowany
18 lutego 2014r. o 16:32
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-polska-codziennie-wszechpolacy-zniewazyli-lecha-kaczynskiego/1fj4r

Wszechpolacy, czy "zdrajca", prezydent Lech Kaczyński kochał Polskę?? :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Życzenia