~Mateusz Dawid Szczepaniak niezalogowany 18 lutego 2014r. o 17:42
Wszystko co polskie jest moje: niczego się wyrzec nie mogę. Wolno mi być dumnym z tego, co w Polsce jest wielkie, ale muszę przyjąć i upokorzenie, które spada na naród za to co jest w nim marne.
Jesteśmy Polakami, nie tylko dlatego, że kochamy Polskę (co przeszkadza niektórym ograniczonym intelektualnie jak pozwoliliście mi zauważyć), nie tylko dlatego, że po polsku mówimy, nie dlatego, że nasi Rodacy są nam duchowo bliżsi i bardziej zrozumiali, że pewne nasze osobiste sprawy łączą nas bardziej z nimi niż z obcymi, ale także dlatego, że obok życia osobistego, indywidualnego znamy życie zbiorowe Narodu, którego cząstką jesteśmy, że ponad nasze sprawy osobiste stawiamy sprawy Narodowe, sprawy Polski jako całości, interes najwyższy, dla którego należy poświęcić to czego dla spraw osobistych poświęcić nie wolno.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.