Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~ niezalogowany
27 grudnia 2014r. o 22:32
Wg mnie NATO już dawno powinno zaatakować
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
28 grudnia 2014r. o 11:05
Codzienność w komunistycznym reżimie

Z oficjalnych doniesień wynika, że jako dziecko Kim Dzong Il nauczył się chodzić w wieku trzech tygodni [sic!], a zaczął mówić, kiedy miał tygodni osiem. Podczas studiów na Uniwersytecie Kim Il Sunga napisał 1500 książek, a także stworzył sześć pełnych oper (w jego oficjalnej biografii określono je mianem najlepszych w historii światowej muzyki).
W 1994 roku zaś media w Phenianie poinformowały, że kiedy Kim po raz pierwszy odwiedził klub golfowy, udało mu się całe pole zaliczyć zaledwie 38 uderzeniami, z czego 11 było "hole in one"... Fakt ten potwierdziło 17 ochroniarzy dyktatora.
:D
13021
eto
28 grudnia 2014r. o 11:25
~Iza napisał(a): Witaj Virgo, mój pościk był do Panny, bo twierdził, że się migam ;) , a ja uważam, że można spokojnie połączyć dbałość o dobro jednostki i kraju czy narodu :)
Dobrej nocy :)

To się dziewczyny rozdyskutowały ;)

Dobro człowieka, i przyrody :* a później cała reszta.
Wiemy co nas dzieli, ale pielęgnujemy te przeszkody; Jest to wiara w różne religie i wartości narodowe, materializm, zazdrość, pycha itp. Ale czy jesteśmy w stanie, wyzbyć się tego wszystkiego ??
Nie jesteśmy, więc wniosek jest jeden; Nic się nie zmieni i każdy będzie trwał przy swoim. ;) ;)
Dobra, bo sam tego co piszę w końcu nie zrozumie ;) :]
2900
#falco nieaktywny
28 grudnia 2014r. o 12:03
dobro jednostki czy grupy?
jednostki czyli np. mnie pózniej grupy, bo kiedy będę spokojny o swoją własność mogę poświęcić czas na zadbanie o dobro grupy ...
czy dzisiaj mam poświęcić cokolwiek ze swojej strony by kierować się dobrem ''grupy społecznej'' czy państwa?...absolutnie nie bo
żadna jednostka czy grupa społeczna nic dla mnie nie zrobi jeśli wpadnę w kłopoty a państwo?
państwo dołoży wszelkich starań by najpierw siebie zaspokoić nie przykładając najmniejszej uwagi na ''jednostkę'' czyli mnie np.
pieprzenie głupot typu '' nie pytaj co państwo może zrobić dla ciebie tylko....''jest dla mnie totalną bzdurą :D
to państwo żeruje na społeczeństwie drenując ich kieszenie ale jednocześnie bacząc by nie ''przegiąć pały'' bo kiedy skończy się możliwość przeżycia ''od pierwszego do pierwszego'' ulice się zaroją od tych którzy już nie będą mieli nic do stracenia...

dla mnie jedno jest pewne jeśli do czegoś takiego dojdzie
to nie palenie opon,machanie flagami ,to będzie rewolucja a 89-y to przy niej będzie ''pikuś''

"bierz życie z każdym oddechem..."
~N...Antek niezalogowany
28 grudnia 2014r. o 13:09
Zauważyłem link od Izy:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/227411-juz-ponad-2-tys-ukraincow-szuka-ratunku-w-polsce-czy-jestesmy-przygotowani-na-fale-uchodzcow

I nie rozumiem czym mam się martwić ? Toż to powinniśmy otworzyc szeroko granice na napływ ludnosci tak z nami związanej przeszłością ,kulturą,wyznaniem ...a przy tym mogacym wejśc natychmiast na rynek pracy (Polacy moze będą mogli wtedy przejsc na emeryturę wczesniej ? :P )
Politycy płaczą ,że już niedługo zabraknie rak do pracy dlatego mamy przesunięty wiek emerytalny a tu "ręce do pracy "same chca do nas przyjść ...toż to "dar bozy"...
Niemcy ściagali Turków, Francuzi Arabów,Włosi Afrykanów a nam Bozia daje białych pobratymców ! Tylko brać !!
~klucz-nick niezalogowany
28 grudnia 2014r. o 13:28

http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/227411-juz-ponad-2-tys-ukraincow-szuka-ratunku-w-polsce-czy-jestesmy-przygotowani-na-fale-uchodzcow
tania siła robocza nadchodzi,niszczą nasz kraj (rzydosław)a ty śpisz polaku rodaku, a jak się zbudzisz to będziesz bez pracy ale raty za mieszkanie i samochód będziesz musiał dalej płacić,pamiętaj polaczku że wszystkie narody trzymają się razem tylko polaczki walczą między sobą. :P
2161
#fobiak nieaktywny
28 grudnia 2014r. o 14:13
~klucz-nick napisał(a):
tania siła robocza nadchodzi,niszczą nasz kraj (rzydosław)a ty śpisz polaku rodaku, a jak się zbudzisz to będziesz bez pracy ale raty za mieszkanie i samochód będziesz musiał dalej płacić,pamiętaj polaczku że wszystkie narody trzymają się razem tylko polaczki walczą między sobą. :P

polska musi ich przyjac bo polscy politycy jezdzili do kijowa ich buntowac. bedziemy ich musieli przyjac wiecej, to dopiero poczatek. niemcy rozbierajac jugoslawie tez musieli przyjac bosniakow i kosowarow. jak ich nie przyjmiemy to unia nas zmusi tak, ze sie nie pozbieramy.
2900
#falco nieaktywny
28 grudnia 2014r. o 14:19
dzisiaj Niemcy mają serdecznie dosyć Turków i Rumunów a niedługo my będziemy mieli dosyć Ukraińców...
Polacy uciekają z kraju szukając godnego życia bo tu nie ma pracy a Polska -''skarb narodów'' -otwiera się na wszystkich oprócz tych którzy są sensem jej istnienia...

jak tu żyć ''pani premier''? ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
REKLAMAMrowka zaprasza