fobiak napisał(a): ... swinie przy korycie wiedza jak utrzymac porzadek, narod trzeba zastraszyc czyms z zewnatrz. ale ty juz ich nie wyreczaj tylko ucz slowian odwagi albo przypomnij im co to bylo. ...
Staram się i gówno mi z tego przychodzi. Problem polega na ścierwomediach . Chodzi o wysublimowany trend myślenia , co jest ważniejsze ja , czy Wy ? Neoliberalizm kładzie nacisk na głupie ego i pęd ku mamonie , a ja twierdzę , że Każda i Każdy ma te same prawa przez Stwórcę ofiarowane. Chociaż nie ten sam intelekt, będący gwarantem wspomnianych wyżej praw. To nic ... słabszych braci możemy nauczyć być wielkimi :) A wracając do ścierwomediów , przyznasz mi chyba rację , Fobiczny :) , że kłamią ... nie tylko w kwestii Ukrainy.
Myślę , że Słowianie jeszcze coś powiedzą. Przez dwadzieścia pięć lat transformacji , tych gnoi Bolka i Balcerowicza , nie mówiąc już o okupacji religijnej Polski , przez wtyczki Watykanu , czas na to aby Mądrzy Ludzie w Polsce , powiedzieli .... basta !
Kto przeżyje wolnym będzie , kto umiera wolnym już. Papuga ma rację , kosy na sztorc.