Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

2900
#falco nieaktywny
11 lutego 2015r. o 14:27
heh...wyobrażasz sobie Polskę ''od morza do morza''?
ja nie :)
przecież wschód to albo prawosławie albo islam :)
wiesz jakie tutaj ''szopki '' by odchodziły?...''mohery'' i ''turbany'' dopiero by tu szalały... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~majętny Stef niezalogowany
11 lutego 2015r. o 15:07
Pamiętajcie, jak będzie wojna to wszyscy idziemy do Lidla i płacimy za zakupy kartą zbliżeniową.
Przykładamy ją kasjerce do czoła i mówimy Piiii.... :)
Trzeba korzystać ze zdobyczy cywilizacji.
Dwa pełne wózki wezmę.
A co, nie stać mnie?
~ niezalogowany
11 lutego 2015r. o 15:14
Ja tam sobie wyobrażam :D A co mi tam ! Tylko ,żeby te Niemce nam nie zabrali tego kochanego Bolesławca :D Chociaż w Twoim przypadku to wszystko jedno...? Czy Ty wiesz ,że powiat bolesławiecki to tez w połowie Ukraincy (delikatnie mówiac Łemkowie,Bojkowie .i spróbuj ich wynieśc na Ukrainę,,,
Mało kto pamięta ,ze i na Wołyniu tak teraz przypominanym ,Polacy byli trzecią mniejszością po Ukraińcach,Żydach a przed Rosjanami....Dlaczego nas nienawidzą sasiedzi ? Litwini,Ukraińcy . Białorusini ? A może dlatego ,że byliśmy Panami ?
Wina jest po tzw. hrabiach ,szlachcie 2 morgowych itp. Oni spowodowali nienawiść Ukraińców,Białorusinów a szczególnie Litwinów do Polskich Panów...A my teraz wspieramy ...Banderowców ? A kim Oni są ? Czyż nie walczyli o niepodległosc ? Przeciwko ciemięzcom czyli polskim i ruskim panom?
Ot zagwozdka...

2900
#falco nieaktywny
11 lutego 2015r. o 15:22
myślę że wyjaśni Ci to wybitny ''znafca'' historii i orędownik wojny za Ukraińców ...

no chyba że będzie to ponad jego siły i w akcie desperacji wyzwie Cię od ''troli''co jest najbardziej prawdopodobne :D

211
skorn
11 lutego 2015r. o 15:24
Skoro Putinowi wolno ustawiac wedle własnej woli zachodnia granice Rosji, to co w przypadku gdy za jakis czas Niemcy zatesknią za Sląskiem i Pomorzem Zachodnim? Będąc konskwentnym trzeba będzie się z tym pogodzić. ; )

<i>
~majętny Stef niezalogowany
11 lutego 2015r. o 15:27
Fakt, walczyli o niepodległość. Teraz ją mają i niech sobie sami radzą.
Tylko rakiecie piłą ludzi to według mnie nie jest walka o niepodległość.
Nadstawianie łba za tych co nas nie kochają to głupota, a takie bufory to sobie można w buty wysadzić.
Prawosławny z innym prawosławnym zawsze się dogada. Prawosławny z katolikiem dogadać się jak
papież dogadać się z cyrylem, a wiadomo że się nie dogada bo nigdy się nie dogadali.

Ruski i Ukrainiec w cerkwi to jak polski katolik w kościele - każdą bujdę Lyonie i poleci na zawołanie swojego "duszpasterza".
2900
#falco nieaktywny
11 lutego 2015r. o 15:33
walczyć o swój kraj to nie to samo co o jakąś Ukrainę czy inny ,jakikolwiek kraj...

211
skorn
11 lutego 2015r. o 15:36
Ja mówie o zmienianiu granic przez silniejszego, tuż pod naszym nosem.

<i>
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo