~ napisał(a): Towarzysze separatysty.
Oświećcie mnie ,skąd wy bierzecie kasę na te czołgi ,rakiety i samoloty,które kupujecie w sklepie na rogu ulicy?
Do roboty nie chodzita to i diengów u was niet.
No chyba że bierzecie to wszystko ,,na zeszyt'' :D
falco,odpowiesz ?
Caritas :P
a tak na poważnie to historia zna niejeden przypadek finansowania podobnych konfliktów przez CIA a jeśli tak to nie ulega wątpliwości że macza w tym zawsze lepkie na dolary łapy, jankeski rząd...
to najbardziej imperialistyczny kraj na świecie a lobby zbrojeniowe zawsze było tam i nadal pozostaje najmocniejsze.
Kiedyś czytałem o tym że nawet ''nafciarze'' są za nim a to daje do myślenia
;) od czasu zamachu na Kennedy'ego amerykańska zbrojeniówka nigdy nie zeszła na pewien określony poziom
Wietnam,Somalia,Mozambik,Kongo Syria,Irak...a lista jest o wiele dłuższa :>
Amerykańska ''propozycja'' dozbrojenia Ukrainy to jawna chęć do dalszego ciągu konfliktu tym bardziej ze daleko od własnych granic...
Dlaczego jankesi nie proponują zamiast broni wysłać kilku brygad swoich ''rangersów''?
bo żaden jankes nie będzie umierał za Kijów ,Donieck czy inny ''Gdańsk'' ;)
siedząc bezpiecznie w Pentagonie wolą swoją bronią ,swoją ''brudną polityką'' przyglądać się jak inne narody się wykrwawiają a oni za biurek powrzeszczą o ''zagrożonej demokracji '' o której nie mają bladego pojęcia :>
oni udają że nie widzą tramwajów z tabliczkami ''only Neger'' ale świat o tym wie...
to jest min. ''demokracja'' w iście amerykańskim stylu :D
Dopisane 14.02.2015r. o godz. 09:37:
''„The Guardian”: Putin żeruje na słabości. Wschodnia granica Polski jest bezbronna''
dlatego jestem za tym by nieodpowiedzialna polityka wschodnia wszelkiej maści ''schetynów'' czy innych ''bujaków'' nie wzięła góry nad rozsądkiem... pamiętając jak długo ten kraj podnosił się po drugiej światowej nie mam złudzeń że kolejna wojna będzie końcem Polski...
kiedy czytam ostatnio o jakiejś tam ''strefie buforowej'' myślę sobie ilu w Polsce jest idio.t.ów nie dostrzegających faktu że takim ''buforem'' dla zachodu jest ten właśnie kraj...
kraj który może zostać wymazany z mapy Europy jednym naciśnięciem guziczka...
dlatego mówię stanowczo WON temu rządowi ,tym politycznym oszołomom którzy w jawny już sposób działają na szkodę własnych obywateli ... :>