alter napisał(a): Niby dlaczego Putin nie chciał się zgodzić na natychmiastowy rozejm? Wiesz, w tym temacie zachowujesz się jak krętacz. :D
Memorandum Banderowskie, nie ma tu żadnego odniesienia.
Broń jądrowa była własnością Armii ZSRR, więc należała do wszystkich krajów Układu Warszawskiego. I Ukraina nie mogłaby szantażować np, Polski, bo i Polska miałaby część tej broni.
Czy myślę tak jak Putin? Chciałbym, ale chyba jestem z "cienki Bolek" i nie wiem co on myśli.
Wg. mnie to Ukraina powinna być podzielona i na to właśnie liczę.
Rosjanie którzy zamieszkują wschodnią powinni otrzymać swoje ziemie podobnie jak Muzułmanie w Kosowie. Bo dlaczego oni mają być niewolnikami banderowców, albo opuszczać swoją ziemię, bo Jelcyn ich przepił? To co ktoś zepsuł, ktoś inny powinien naprawić.
To, że Poroszenko, Tymoszenko, Turczynow, Jarosz, Tiahnybok czy inni banderowcy, nawet ci z zagranicy Ukrainy chcą się dorobić fortun na gazie, czy ropie która się tam znajduje, to nie jest nasza sprawa. I nie powinniśmy im pomagać w przejmowaniu tego regionu.
Jeżeli chodzi o Rosję to jest ich sprawa, bo tam są Rosjanie i nie będą opuszczać tej ziemi, bo Kijów wraz z puczowskim rządem sobie tego życzy.