Co już tak skaczesz go gardła? Piszę tylko jak rozumiem zamieszczony artykuł i te fenomenalne nagrania :) Jesteśmy w Uni i musimy realizować politykę europy czy nam się to podoba czy nie. Pech tylko chce, że ta ogromna polityka ociera się o Krzyżową. Wieś która słynie w okolicy z tego, że ze wszystkim są na NIE. Autonomiczna wieś w gminie Gromadka :D Wojna o wszystko i ze wszystkim. Wieczne pretensje do Gminy bez względu kto jest wójtem. Gmina wróg numer jeden :) a później zdziwienie, że wszędzie coś się dzieje tylko nie u nich :) z Krzyżową były, są i zawsze będą problemy. Pamiętam dawne czasy jak w Krzyżowej był klub piłkarski. Nigdy nie potrafili pogodzić się z przegraną. Jak nie sędzia to boisko. Jak nie boisko to szarpanina. Rzadko był spokój i zawsze racje miała Krzyżowa. Taki naród. Jeśli chodzi o tego pana Sylwestra to proponuję panu chodzić tylko na spotkania gdy będą dwie strony sporu. Sam Pan nie przekrzyczy 120 osób bo Ci ludzie mają jeszcze nadzieję, że budowę uda się wstrzymać :D dobre :D No cóż- obserwuję nadal. Przepraszam tych, którzy są normalni w Krzyżowej bo wiem, że tacy są. Piszę ogólnie o wsi bo Ci którzy się udzielają nie chcą rozmowy. Chcą walki! a opinia o wsi idzie echem po całej okolicy.
Ejjjj a gdzie jest Władek mistrz świata w każdej dziedzinie? Czegoś mi tutaj brakowało :D Czekaj czekaj! Ksiądz, strażnik Krzyżowej, strażak i sołtys w jednym ciele :D Jego też nie było? tylko mi nie mówcie, że wasz guru jest przeciwko wiatrakom? Był ? Jak mi jeszcze powiecie, że jesteście innego zdania niż WASZ sołtys to chyba tu zejdę :D
Ty obserwator, z twojej wypowiedzi widać jak źle poinformowany jesteś o całej sytuacji. O jakich spotkaniach dwustronnych mówisz? I czy ty w ogóle masz pojęcie co mówisz?? Z inwestorem i wójtem? Przecież oni z nami nie chcieli się spotykać kiedy dochodziło do tych spisków za plecami reszty mieszkańców. Taki mądry jesteś? Drzwi na świetlicę wczoraj były otwarte!! Spotkanie było dla mieszkańców, których ten problem dotyczy. Inwestor jeśli robił kiedykolwiek jakieś spotkania to po cichaczu, tylko z zainteresowanymi, na których polach miały stanąć wiatraki. Czy wójt nas zapraszał na zebrania w sprawie wiatraków - nie! Czy ty to uważasz za normalne?? Ja współczuję tym, którzy podpisali te "dziwne" umowy. Nie chciałabym być teraz w ich skórze...Czy ty uważasz że wiatraki, spalarnia i biogazownia to przyszłość dla gminy? Człowieku przestań pisać te durnoty...
Nie bądź taki pewny czy te wiatraki postawią, czy nie. Cała ta sprawa śmierdzi.
A ja myślę, że i Krzyżowej uda się wygrać z tym g..wnem. Jeśli nie, to szkoda mi wójta. Przegrana będzie świadczyła tylko o nim!! O tym, jak mieszkańcy mają mało do powiedzenia w sprawach, które ich dotyczą. Jak na ich terenach bez ich wiedzy i zgody buduje się coś, czego nie chcą. To wójt przez lata będzie źle odbierany przez ludzi i to nie tylko z gminy, ale i z powiatu. Bo ta sprawa dotyczy przecież i powiatu. Wójt po prostu mieszkańców i ich zdanie ma głęboko w d..pie. Tak jest od 8 lat. Przez 8 lat nic dla Krzyżowej, no sorry - wiatraki na koniec swojej kadencji, biogazownię i spalarnię im fundnie. I się zmyje...
Nic się nie dzieje - źle. Dzieję się - jeszcze gorzej. Wam ludzie nie dogodzisz! Jeśli się uda powstrzymać inwestycję to nadal nic nie będzie się dziać na wsi bo to tylko słomiany zapał do działania. Chwilowy taki! Jeśli się nie uda to nadal będą wieczne pretensje do gminy i każdego kolejnego wójta a każdy pogrzeb będzie przez wiatraki :P Nie ma wyjscia z tej sytuacji. Wam nie dogodzisz! Ej a może Putina poprosicie o to żeby was przyjął pod swoje skrzydła? Błagam zróbcie to :P On teraz chętny na takie tematy :D i wam by się lepiej żylo co?
Kwaśniewski ma racje nic nie jest robione a wy się boicie wiatraków jak ognia jeszcze kilka lat i w tej wiosce nawet sklepu nie będzie ma racje niech coś się zacznie dziać a podatki niech zostają w naszej miejscowości
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.