Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nie zaprosili wójta
~Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzi niezalogowany
19 maja 2014r. o 17:59
Ludzie nie dajcie się zwariować! a Pan Panie Kwaśniewski dobrze! ja wiem co Pan ma na myśli więc do dzieła! Trochę źle Pan to rozegrał ale równie dobrze może Pan w przyszłą niedzielę zorganizować spotkanie z władzami gminy i z inwestorem Trzeba zaprosić prowiatrakowych specjalistów. Zaprosić polityków z partii rządzącej a nie tej która stara się za wszelką cenę zdobyc głosy i wtedy zacząc rozmowę od nowa. Lekarzy proszę nie zapraszać bo czy ktoś chory czy nie to od lekarza musi wyjść z receptą bo przecież biznes musi się kręcić. Ludzie usłyszą prawdę, że wiatraki to przyszłość Polski i wzór do nasladowania z zachodu. Nie prawda że zachód wycofuje się z wiatraków! Mają ich po prostu więcej i teraz inwestują w systemy solarne (pomimo że Krzyżowej solary też by przeszkadzały). Proszę tylko Pana o jedno! Niech Pan nie zaprasza ludzi którzy bedą przesadzać z wypowiedziami za wiatrakiami jak Ci którzy byli przeciw. Jeśli przyszliby tacy fascynaci jak Ci fanatycy to powiedzą że wiatraki wprawią ptaki w nastrój godowy, że Krzyżowa stanie się europejską stolicą miodu, że po jajka będą przyjeżdzać tirami a ponadto, że w turbin wychodzi niebianska muzyka a w dodatku gdy zaświeci słońce to wiatraki ładnie pachną:) Panie stój Pan przy swoim i postaw Pan na zgodę i na dialog z Wójtem i inwestorem Może wtedy jednemu z drugim zapali się lampka, że nie warto sie kłócić tylko słuchać zdania każdego bo możecie zostać z niczym a raczej tylko z wiatrakami!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 maja 2014r. o 19:14
~wlado napisał(a): chcemy tylko uchronić nasze dzieci od następstw przebywania przez długie lata w pobliżu elektrowni wiatrowych , myślę że normalnie myślący czytelnicy to zrozumieją .

Papier jest cierpliwy , wszystko przyjmie .
Jak ciężko musi być Duńczykom , sami chorzy . Tam farma na farmie ...

Zmoderowano 19.05.2014 godz.21:08 - powód: topposting (moderator)
~WYTRWAŁY niezalogowany
19 maja 2014r. o 19:59
do wszystkich zwolenników wiatraków w GERLIZZ są puste mieszkania przeprowadzcie się miasto się wyludnia w bliskiej odległości stoją wiatraki [co prawda niskie] ale uszczęśliwią z pewnością WAS :*
~Syso niezalogowany
19 maja 2014r. o 20:02
Hehe :) dziękuję za radę ale nie skorzystam. Obiecałem ze jeżeli większość mieszkańców bedzie przeciwna wiatrakom to odpuszcze. Powiedziałem już co myśle w tej sprawie ( a przynajmniej próbowałem ) i skoro nie mam poparcia tzn ze myślę tak sam. Tutaj kazdy może pisać cuda a na spotkaniu nikt nie zabrał głosu o pozytywnych stronach wiatrakow dlatego temat dla mnie jest zamknięty. Nie chce źle ani żeby ktoś poczuł się poirytowany dlatego przepraszam jeśli ktoś poczuł ze jest inaczej. Jeśli nie jestem jeszcze na wsi wyklety to chętnie przyłącze się do stowarzyszenia na rzecz rozwoju wsi ale po zakończeniu tematu wiatrakow bo nie chce wstrzymywać tej inwestycji. Mamy demokrację więc niech bedzie tak jak chce większość. Pozdrawiam
~miska niezalogowany
19 maja 2014r. o 20:41
Nic się nie dzieje to postawmy wiatraki i nie jeden tylko 26 a co normalnie może turystów przyciągną i co drugi dom agro-gospodarstwa się otworzą!!!Chyba KTOŚ na głowę upadł !!Proszę działajmy ale co wiatraki mają do tego przecież pożytek żaden,ani to uroku wsi nie doda ,ani budżet wis nie zyska, itp Kiedy Wójt nas zaprosił na spotkanie!???Druga kadencja ucieka a ja go widziałam może 2 razy nie ma dla nas czasu ma zastępce.Teraz by przyjechał ,bo wybory tuż tuż .Jestem za większością mieszkańców i nie chcę wiatraków!!!!
~zamyślona niezalogowany
19 maja 2014r. o 20:48
~Siwy napisał(a): Kwaśniewski ma racje nic nie jest robione a wy się boicie wiatraków jak ognia jeszcze kilka lat i w tej wiosce nawet sklepu nie będzie ma racje niech coś się zacznie dziać a podatki niech zostają w naszej miejscowości
Nie jest robione bo ludzie na własne życzenie nie biorą spraw w własne ręce. Sklepy zamkną,bo w mieście jest taniej.Na zabawę nie pójdą bo w mieście jest lepiej i sąsiad nie widzi itp itd więc o co chodzi +co mają wiatraki do tego!!+Nic nie zmienią w mentalność społeczeństwa!!!
~ERO niezalogowany
19 maja 2014r. o 21:04
~Syso napisał(a): Hehe :) dziękuję za radę ale nie skorzystam. Obiecałem ze jeżeli większość mieszkańców bedzie przeciwna wiatrakom to odpuszcze. Powiedziałem już co myśle w tej sprawie ( a przynajmniej próbowałem ) i skoro nie mam poparcia tzn ze myślę tak sam. Tutaj kazdy może pisać cuda a na spotkaniu nikt nie zabrał głosu o pozytywnych stronach wiatrakow dlatego temat dla mnie jest zamknięty. Nie chce źle ani żeby ktoś poczuł się poirytowany dlatego przepraszam jeśli ktoś poczuł ze jest inaczej. Jeśli nie jestem jeszcze na wsi wyklety to chętnie przyłącze się do stowarzyszenia na rzecz rozwoju wsi ale po zakończeniu tematu wiatrakow bo nie chce wstrzymywać tej inwestycji. Mamy demokrację więc niech bedzie tak jak chce większość. Pozdrawiam

Sylwek tak jak mówiłem za zebraniu.Serdecznie zapraszam do działania razem z nami.Na spotkania dotyczące wiatraków chodzić nie musisz przecież.Teraz na temacie mamy organizacje imprezy z okazji dnia dziecka,w piatek lub sobote bedziemy sprzątać boisko kosic trawy itp, prowizorycznie tez zostanie ogrodzone zeby uniemożliwic tam wjazd samochodami.Pracy bedzie nawał wiec każda para rąk sie przyda.

Ciesze sie ze wystąpiłes na zebraniu i że rozumiesz ze mamy prawo byc przeciwni i ze jest nas wiekszość.Cenie sobie ze masz swoje zdanie ale potrafisz zrozumieć innych :D

Wiec zapraszam do kontaktu ze mną jeżeli bedziesz chciał
~mija niezalogowany
19 maja 2014r. o 21:30
Ty obserwator zejdź z tego forum, bo pierdy piszesz!! Nie wierzę w to, że ktoś taki jak ty jest mieszkańcem naszej wioski. To niemożliwe!! Taki mądry, a może mądra, to mogłeś przyjść na zebranie. Ale po co? Lepiej ludzi obrażać na forum a na wsi oczy mydlić, prawda?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza