~wiem napisał(a): Dużym utrudnieniem zarówno dla sprzedającego taki katalizator jak i skupującego byłoby wprowadzenie spisu takiego jak obowiązują na skupach złomu. Spisanie z dowodu, kto, gdzie i skąd. I taki "Kowalski" nie przyniesie co tydzień 5 katów ze "swojego". A tak biznesik się kręci, sprzedawca często po ciężkiej nocy zadowolony i biznesmen ze skupu biznes kręci :|
~Zofja napisał(a): W przyszłym roku,po wyborach jak wygra PIS.
~wiem napisał(a): Dużym utrudnieniem zarówno dla sprzedającego taki katalizator jak i skupującego byłoby wprowadzenie spisu takiego jak obowiązują na skupach złomu. Spisanie z dowodu, kto, gdzie i skąd. I taki "Kowalski" nie przyniesie co tydzień 5 katów ze "swojego". A tak biznesik się kręci, sprzedawca często po ciężkiej nocy zadowolony i biznesmen ze skupu biznes kręci :|
koehl napisał(a): może nie same kary,ale jak będzie wreszcie praca za godziwe pieniądze,a wiadomo,że się tak nie stanie,więc kraść dalej będą
~ napisał(a): ... w "normalnej" firmie jak chcesz sprzedać katalizator to musisz podac swoje dane ...Jeśli mówimy o normalnych firmach :>
~ napisał(a): Gdzieś czytałem że złodzieja podczas demontażu przygniótł samochód ,policja umorzyła sprawę(denat)Ale to bym zaliczył jako wypadek przy pracy. :)
~gucio24 napisał(a): a pis to wytną nas a nie katalizatory