Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA ZEGARMISTRZOSTWO zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Już za rok matura
~ niezalogowany
7 lipca 2014r. o 9:14
~ewa napisał(a): Przeczytaj dokładnie tekst.
Tam jest również napisane ile osób w szkole zdało.

W którym miejscu jest mowa o liczbie osób? Jeśli ci chodzi o ogólną, procentową zdawalność matury to jest to procent zdawalności dla osób, które przystąpiły do matury w danej szkole, uwzględniający wyniki z wszystkich przedmiotów.
Brak jest zestawienia podającego procent tych, którzy zdali w stosunku do liczby uczniów we wszystkich klasach maturalnych.
W tym zestawieniu Mechanik i Budowlanka wyglądałyby pewnie podobno jak dwie ostatnie szkoły.
Osobiście bardziej podoba mi się podejście do ucznia w tych "najgorszych" szkołach bo każdemu dano tam szansę spróbować zdać maturę. A nie jak w Mechaniku i Budowlance, gdzie nie dopuszczano uczniów do zdawania matury ze strachu że popsują słupki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3244
#polak nieaktywny
7 lipca 2014r. o 9:24
Jak ktoś chce i umie matematykę to wszystko sobie może policzyć. I nie trzeba być po maturze.
~ niezalogowany
7 lipca 2014r. o 9:43
polak napisał(a): Jak ktoś chce i umie matematykę to wszystko sobie może policzyć. I nie trzeba być po maturze.

No to policz mi ilu uczniów nie dopuszczono do matury w każdej ze szkół, skoro wszystkie podane statystyki odnoszą się tylko do liczby zdających a nie do liczby uczniów ogółem. Aby rozwiązać zadanie z treścią trzeba też umieć czytać ze zrozumieniem. Samą tabliczką mnożenie niewiele wskórasz.
~Mama niezalogowany
7 lipca 2014r. o 9:58
Aby rozwiązać zadanie z treścią, muszą być w nim wszystkie dane. W artykule nie ma informacji, ilu uczniów było w klasach maturalnych w poszczególnych szkołach. Można tylko "gdybać", a nie - liczyć.

~ napisał(a):
polak napisał(a): Jak ktoś chce i umie matematykę to wszystko sobie może policzyć. I nie trzeba być po maturze.

No to policz mi ilu uczniów nie dopuszczono do matury w każdej ze szkół, skoro wszystkie podane statystyki odnoszą się tylko do liczby zdających a nie do liczby uczniów ogółem. Aby rozwiązać zadanie z treścią trzeba też umieć czytać ze zrozumieniem. Samą tabliczką mnożenie niewiele wskórasz.
~ niezalogowany
7 lipca 2014r. o 10:05
~Mama napisał(a): Aby rozwiązać zadanie z treścią, muszą być w nim wszystkie dane. W artykule nie ma informacji, ilu uczniów było w klasach maturalnych w poszczególnych szkołach. Można tylko "gdybać", a nie - liczyć.

No w końcu ktoś "załapał" :-)
BRAWA dla tej pani !!!!!!
~Atma niezalogowany
7 lipca 2014r. o 11:22
~Mama napisał(a): Dziecko idzie dopiero do gimnazjum. Ma średnią powyżej 5. Póki co, mam powód do dumy, ale też do refleksji. Zwłaszcza, gdy patrzę na tak "pełne polotu" sugestie jak Twoja.
Zmoderowano 07.07.2014 godz.8:50 - powód: błędne cytowanie (moderator)

średnia 5+ w podstawówce. Ależ to wyczyn :> Tabliczka mnożenia, proste równania, geometria na matmie, lektury o grubości razowego chlebka.

Wracając do tematu, kto chciał, ten zdał. Nie trzeba było się pilnie uczyć przez te 3 czy 4 lata w technikum, ażeby zdać chociaż na 30%. Mój znajomy jest na to żywym dowodem. Same dwóje przez 4 lata, a maturki po 50 - 60%
~matka ucznia niezalogowany
7 lipca 2014r. o 12:33
Jakis smieszny Pan Dyrektor Zaprasza w sierpniu na zdawanie matury z matematyki.Jak można przez mieciac czasu nauczyć się matematyki,ktora jest w czteroletnim cyklu kształcenia w tej szkole.Gdzie Pan był przez cztery lata.Gdyby Pan miał więcej ambicji to zlozylby Pan rezygnacje z zajmowanej funkcji już dawno.Nadaje się Pan na woźnego a nie na dyrektora.
~ niezalogowany
7 lipca 2014r. o 12:42
W przyszłym roku "jakiś śmieszny Pan Dyrektor" nie dopuści do matury 70% absolwentów. Reszta zda śpiewająco, statystyki wyjdą super i wszyscy będą "hepi".
No może oprócz tych 70% uczniów nie dopuszczonych do matury. Ale kto by się tam "głąbami" przejmował. Tego byś chciała?

A ja właśnie chylę czoła przed Panem Dyrektorem że dopuścił do matury wszystkich co chcieli mając w nosie jak będą wyglądały słupki. Po prostu potrafił to wziąć na klatę.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza