Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Radykalna manifestacja
41
#jegomosc nieaktywny
12 lipca 2014r. o 18:18
Amnesty napisał(a):
ty Krzysiu masz prace , masz ciepłe i przytulne miejsce do zamieszkania , autko i wspierających rodziców.
To do czego ty masz dołączać ? Przeciwko czemu protestować?
Jeszcze nie daj Boże by ci się pogorszyło i co wtedy ? ;)

A skąd ja to mam? Od jakiejś "wrogiej, antypolskiej siły"? Od rodziców moich dostałem mnóstwo miłości, troski i zaangażowania. Starali się jak mogli, czasem też i przy wsparciu "kapitału zagranicznego" kiedy to mój ojciec musiał daleko jeździć za pieniędzmi. Zawsze będę im wdzięczny, zresztą wspierają mnie do dziś. Ale to co mam to efekt mojej pracy, mojego zaangażowania. Nie odziedziczyłem majątku, nie dostałem niczego w spadku ani za darmo. Na mój samochód zarobiłem pracując świątek, piątek i niedziela. Na utrzymanie mojej rodziny, na comiesięczny czynsz i "malinki" też. Mam swoją firmę i sam ponoszę odpowiedzialność i ryzyko.

Pomyśl, zanim napiszesz.

www.djdowynajecia.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
1
emem
12 lipca 2014r. o 18:31
Jegomosc,

tacy ludzie jak Amnesty tego nie zrozumieja, ze masz, bo ciezko pracowales. On oczekujesz ze dostanie. Jemu MUSZA dac prace, jesmu MUSZA placic, bez wzgledu na to czy bedzie pracowal czy nie. A jak to sie nie uda, to wyjdzie na ulice i bedzie maszerowal i plakal jak jest zle.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
211
skorn
12 lipca 2014r. o 19:49
Komunizm nigdy by nie upadł, gdyby ludzie myśleli tak jak ty. No chyba, że chcesz odmówić strajkującym z dziesiątków zakładów pracowitości.

A może zabronić wszelkich manifestacji poza paradami równości? To pewnie by ci się podobało.

Strasznie na siłe te twoje teorie, dorabiane do bieżących okoliczności.

<i>
~ niezalogowany
12 lipca 2014r. o 19:49
Plują na "komunę" a żądania mają czysto komunistyczne - taka pisowska "prawica".
1
emem
12 lipca 2014r. o 19:58
skorn napisał(a): Komunizm nigdy by nie upadł, gdyby ludzie myśleli tak jak ty. No chyba, że chcesz odmówić strajkującym z dziesiątków zakładów pracowitości.

Chyba wlasnie zupelnie odwrotnie. Bo to wlasnie w poprzednim ustroju kazdemu sie praca nalezala i placa, bez wzgledu na to co robil. Teraz tak nie ma - i bardzo dobrze.
Ale niektorym dalej zal tylek sciska, ze np. jegomosc ma auto. Ma bo zapierdzielal w tygodniu, w weekendy, po nocach.

11222
#Amnesty nieaktywny
12 lipca 2014r. o 20:02
przestań pieprzyć emem jak potłuczony.
nic mi w życiu nikt nie dał. sam pracuje na siebie i swoją rodzinę. mało tego - pomagam jeszcze innym żeby nie umarli z głodu w tej twojej kochanej Polsce.
a na ulice nie wychodzę tylko dlatego,że na moich ulicach nie ma takiej potrzeby tego robić.

a ty jegomość się nie oburzaj jak ktoś ci prawdę napisze. nic złego nie napisałem - jest dokładnie tak jak mówiłem,
tyle tylko,że dorobiłeś do tego własną puentę .
Dokładnie przeczytaj zanim zaczniesz wylewać żale.Napisałem ,że masz prace a dzieki temu na przykład auto i inne rzeczy i że żyje ci się nie najgorzej .
Dlatego też nie masz powodu ,aby protestować . Więc nie unoś się dumą napuszonego Polaka-sarmaty..... Nie każdy miał taki łatwy start w życiu jak ty więc postaraj się przynajmniej zrozumieć innych,którzy mieli bardziej pod górkę niż ty...
Najlepiej krytykować wszystkich dookoła ..... :>

Dopisane 12.07.2014r. o godz. 20:02:

i jeszcze słówko do emem-a...
to raczej tobie jak widzę ,,dali " bo to ty masz pracę dzieki ojcu...
więc zastanów się chłopino co piszesz.....
jeśli twoje artykuły są pisane w takim samym stylu co oszczerstwa pod moim adresem to gratuluję portalowi Bolec.Info takiego ,,dziennikarza" .
1
emem
12 lipca 2014r. o 20:06
Amnesty napisał(a): Dokładnie przeczytaj zanim zaczniesz wylewać żale.Napisałem ,że masz prace a dzieki temu na przykład auto i inne rzeczy i że żyje ci się nie najgorzej .

I tu jest wlasnie klucz do tego wszystkiego. Pracuje, wiec stac go na auto i zyje mu sie nienajgorzej i dlatego nie wychodzi na ulice. Moze wiec - zamiast wychodzic na ulice - pracowac?

Amnesty napisał(a): i jeszcze słówko do emem-a...
to raczej tobie jak widzę ,,dali " bo to ty masz pracę dzieki ojcu...
więc zastanów się chłopino co piszesz....

Co masz na mysli? To, ze mnie wychowal, wskazywal kierunki, wspieral moja edukacje, i dzieki temu dostalem prace - no to na pewno.

11222
#Amnesty nieaktywny
12 lipca 2014r. o 20:10
sprawa prosta. ty po prostu uważasz ,że ten, kto nie pracuje , robi to z własnej woli .
jest obibokiem , leniem,nierobem....
przecież w Polsce jest tyle pracy! Czego ci ludzie chcą od biednych polityków?!
Dobrze ktoś kiedyś powiedział ,że syty głodnego nie zrozumie....
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza