Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Radykalna manifestacja
11222
#Amnesty nieaktywny
12 lipca 2014r. o 20:25
no chciałem już zakończyć dyskusje poprzednim postem ale nie mogę się powstrzymać ;)
te ,,suche fakty" to na przykład ci pukający się w głowe przechodnie ?
Mogliście chociaż dołączyć kilka zdjęć ,,pukaczy" lub filmik pt. ,,Dzięcioły na manifestacji" . ;) :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 lipca 2014r. o 20:34
emem napisał(a):
Zobacz wlasnie na jegomoscia - zajal sie tym co lubi robic i jest djem, gra na weselach, imprezach. No ale wiadomo - nie ma wolnych weekendow, wtedy kiedy inni odpoczywaja i grilluja on pracuje. Tylko, ze pozniej ci co grilluja ida na marsz, a on sobie kupuje auto. :)

Nie sugeruj wszystkim że ci co byli na marszu to nieroby i nie chce im się pracować i tylko grillują a później protestują.
Ja pracuję, moi koledzy którzy maszerowali też pracują.
Nie znaczy to że jak mamy pracę nie możemy protestować. Protest miał na celu zwrócenie uwagi na to że oszukuje się nas na każdym kroku.
Jeszcze raz napisze - na manifestacji pewnie byli ludzie którzy się z nami nie zgadzali i pukali się w głowę ale byli i tacy którzy klaskali nam i się z nami zgadzali. OBIEKTYWIZM DZIENNIKARSKI polega na tym żeby opisać dwie strony podejścia ludzi postronnych. A nie tylko jedną, tę która jest dla mnie wygodniejsza.

Jeśli chcesz dziennikarzu napisać swoją opinię to napisz felieton, ale to wtedy nie będzie relacja.

Zmoderowano 12.07.2014 godz.21:25 - powód: duplikat (moderator)
211
skorn
12 lipca 2014r. o 20:43
emem napisał(a): Nie, wg Ciebie skorn, nikt nic nie musi robic, nie musi sie starac - rzad po prostu MA DAC prace, MA DAC PLACE. Nie wazne co robisz, jak robic, po prostu Ci sie nalezy i juz.

Nie wiem jak to wydedukowałeś Sherlocku, tym bardziej, że nikt w takim stopniu jak ja nie przeciwstawia się na tym forum państwu opiekuńczemu, biurokracji i urzędniczemu rozpasaniu.

Polski rząd ma zajmować się poprawa bytu Polaków, nie utrudniając im życia poprzez czynniki, które opisałem wyżej, a nie tym, jak utrzymac stołki za kasę z NBP. I przeciwko temu była ta manifestacja, czego nie chcesz przyjąć do wiadomości. Z głupoty, ignorancji, z oslego uporu, a może dlatego, ze dobrze wam się współpracuje z lokalną PO. Niech waszą rzetelność ocenią czytelnicy.

Tymczasem dedukuj dalej.

Dopisane 12.07.2014r. o godz. 20:43:

"Jeśli chcesz dziennikarzu napisać swoją opinię to napisz felieton"

otóż to!

Jegomość potrafi pisać felietony, jego żona, rownież tam obecna, też. Czemu tego nie wykorzystaliście? Nie byłoby tej całej dyskusji.

<i>
41
#jegomosc nieaktywny
12 lipca 2014r. o 20:52
Nie uprzedzaj faktów:P

www.djdowynajecia.pl
1
emem
12 lipca 2014r. o 21:28
~ napisał(a): Nie sugeruj wszystkim że ci co byli na marszu to nieroby i nie chce im się pracować i tylko grillują a później protestują.

Nigdzie tak nie zasugerowalem.

~ napisał(a): Nie znaczy to że jak mamy pracę nie możemy protestować.

Jak najbardziej mozecie. Mozecie nawet kazdego dnia czy kilka razy dziennie.

~ napisał(a):
Protest miał na celu zwrócenie uwagi na to że oszukuje się nas na każdym kroku.

W jaki niby sposob? Poprzez wykrzykiwanie wulgaryzmow czy obrazanie instytucji panstwowych zwracasz uwage, ze ktos kogos oszukuje? Poprzez transparent z napisem "Smierc wrogom Ojczyzny" - a jakich to niby wrogow ma Ojczyzna? Jaki zwiazek "z oszukiwaniem ludzi" ma taki transparent?

~ napisał(a): OBIEKTYWIZM DZIENNIKARSKI polega na tym żeby opisać dwie strony podejścia ludzi postronnych. A nie tylko jedną, tę która jest dla mnie wygodniejsza.

Zgadzam sie, dlatego w tekscie sa zaprezentowane rozne opinie, w tym nagranie wideo z krotkim wywiadem z jednym ze wspolorganizatorow.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
11445
PanM
12 lipca 2014r. o 21:50
skorn napisał(a):
Nie wiem jak to wydedukowałeś Sherlocku, tym bardziej, że nikt w takim stopniu jak ja nie przeciwstawia się na tym forum państwu opiekuńczemu, biurokracji i urzędniczemu rozpasaniu.

Polski rząd ma zajmować się poprawa bytu Polaków, nie utrudniając im życia poprzez czynniki, które opisałem wyżej, a nie tym, jak utrzymac stołki za kasę .

No Panie Skorn -- znaczy według Pana ja nic tu nigdy nie pisałem na ten temat ?
Zawsze myślałem że od 2008 roku problematyka gospodarki wolnorynkowej oraz stosunek państwa do pojedynczego człowieka to moja domena.
Pozdrawiam .

Zmoderowano 12.07.2014 godz.22:25 - powód: błąd cytowania (moderator)

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
12 lipca 2014r. o 22:08
emem napisał(a):
~ napisał(a): A czego życzysz wrogom naszej Ojczyzny?

Niczego nie zycze, bo na dzisiaj Polska nie ma zadnych wrogow.

Naiwniak :)
211
skorn
12 lipca 2014r. o 22:57
emem napisał(a):
~ napisał(a):
Protest miał na celu zwrócenie uwagi na to że oszukuje się nas na każdym kroku.

W jaki niby sposob? Poprzez wykrzykiwanie wulgaryzmow czy obrazanie instytucji panstwowych zwracasz uwage, ze ktos kogos oszukuje?

Prócz skandowania haseł były wystąpienia. Wypowiadał sie m.in. "kibol" Szymon Pogoda. Twój ojciec mógł to nagrać, ale pewnie mu się nie chciało (albo mu to nie pasowało do tezy o bezmyślnej kibolskiej hołocie, którą miał zamiar zaprezentować w artykule).

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.