~ napisał(a): Do emem:
Na str 24 napisales ze Jegomosc ciezko pracuje nawet w niedziele i weekendy a inni grilluja. Ale dzieki temu jego stac na auto a ci co grilluja to ida potem protestowac.
Czekaj, czekaj - to wlasnie ci uczestnicy przywolali przyklad jegomoscia, ze on nie protestowal bo on wszystko dostal. A doskonale wiesz, ze wcale nic nie dostal, tylko sobie sam wszystko wypracowal, takze w weeekendy poswiecajac czas grillowania.
~ napisał(a):
A to jest sugerowanie ze pritestowali ci ktorzy nie chca ciezko pracowac tylko obiboki. Otoz zapewniam Cie ze ja protestowalem , w weekendy nie pracuje i nie moge narzekac na swoj poziom zycia bo bym zgrzeszyl.
No i ok, to skoro nie jest tak zle to jaki jest cel mowienia, ze jest inaczej?
~ napisał(a):
Nie stac mnie na picie porto, jedzenie osmiorniczek i ogonow cielęcych u Sowy
Mnie tez, ale osmiorniczki mozna zjesc tez w innych miejscach (swoja droga sa bardzo smaczne, jesli dobrze zrobione!)
~ napisał(a):
Czego Ty zyczysz swoim wrogom? Nie pisze tu o oponentach politycznych. Wrogom.
Nie mam wrogow. A juz na pewno nikomu nie zycze smierci.
Poza tym na transparancie nie bylo mowy o wrogach kontkretnych osob, tylko o wrogach Ojczyzny. A Polska dzisiaj nie ma wrogow.
~ napisał(a):
Jesli nie widzisz zagrozenia na Wschodzie to popatrz na Gruzje 2008 czy Ukraine 2014. Myslusz ze na tym sie zakonczy? Nie patrz na nastepne 5 lat tylko na perspektywe 20.
Byles kiedys w Rosji? Nie byles. Ja w ciagu ostatnich pieciu lat bylem kilkanascie razy i nigdy nie czulem sie jako wrog. Mam wielu przyjaciol i kolegow Rosjan.
~ napisał(a):
Co do oszukiwania ludzi i transparentu - ja np. jestem zdania ze jesli zlodziej wszedl do mojego domu i mnie okrada to ja mam prawo go unicestwic broniac mojej rodziny i dobytku.
Na transparencie nie bylo nic o zlodziejach, tylko o wrogach Ojczyzny. Poza tym - ta sama grupa (PiS) protestuje przeciwko zwolnieniu Chazana (niby broniac zycia), a z drugiej strony nawoluje do unicestwiania zlodzieja. No to jak to jest - o zyciu moze decydowac tylko Bog? Czy czlowiek ma prawo zabijac (zlodzieja, wroga itd.)? Zdecydujcie sie.
~ napisał(a):
Politycy chca dodrukowac pieniedzy i za to nawet nie sa zdymisjonowani a my nie mozemy nawet zaprotestowac wmocnych dosadnych slowach. Skarzysz sie na wulgaryzmy na pikiecie ale my jestesmy prosty lud ktoremu srednio moze wypada ale elicie rzadzacej na pewno nie wypada.
Oczywiscie, ze mozecie zaprotestowac.
Ale z tego co sie orientuje, zadne z transparentow ani okrzykow nie mowil nic o drukowaniu pieniadza.
Co do wulgaryzmow - nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z politykow publicznie rzucal wulgaryzmami (no moze poza Korwinem), a jak juz to byl publicznie karcony.
~ napisał(a):
Co do przedstawieniu w artykule roznych opinii - trzeba bylo zapytac o zdanie tych "pukajacych sie w czolo". Tak aby nie byc goloslownym.
Przeciez jest to zawarte w tekscie. "Osoby, przypadkowo obecne w Rynku podczas wiecu poprzedzającego marsz, raczej pukały się w czoła niż okazywali chęć do wsparcia akcji.".
~ napisał(a):
A Wy w artykule probujecie wplynac na czytelnika by od razu wyrobil sobie zdanie ze na manifestacji bylo 30 osob którzy w ogole nie mieli wsparcia ludzi postronnych.
W tekscie wyraznie, na samym poczatku, jest napisane, ze bylo kilkadziesiat osob, a nie 30.
~ napisał(a):
Jesli chcielibyscie wiedziec o co nam chodzi
No widzisz, problem w tym, ze Ty bys chcial, zeby marsz kilkudziesieciu osob w malym miasteczku byl przedstawiony jako wielotysieczna manifestacja, ktora juz prawie obala rzad.
Nasza relacja przedstawia opis faktow, dotyczacy przemarszu, uzupelniona jest tez wypowiedzi (wideo) zwolennikow/organizatorow imprezy. Moze rzeczywiscie mozna bylo jeszcze dodac wideo z wypowiedzia przeciwnikow, ale wtedy bys plakal, ze wszyscy sa przeciwko Wam.