Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Radykalna manifestacja
~nikt niezalogowany
12 lipca 2014r. o 22:58
Tak bardzo nasi kochani faszysci domagacie się wolności , że tak oslabicie ten zmęczony kraj, że znowu ktoś obcy będzie nami rządził .Róbcie tak dalej , ruscy na to czekają.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 lipca 2014r. o 23:11
Do emem:
Na str 24 napisales ze Jegomosc ciezko pracuje nawet w niedziele i weekendy a inni grilluja. Ale dzieki temu jego stac na auto a ci co grilluja to ida potem protestowac. A to jest sugerowanie ze pritestowali ci ktorzy nie chca ciezko pracowac tylko obiboki. Otoz zapewniam Cie ze ja protestowalem , w weekendy nie pracuje i nie moge narzekac na swoj poziom zycia bo bym zgrzeszyl. Nie stac mnie na picie porto, jedzenie osmiorniczek i ogonow cielęcych u Sowy ale kredytem hipotecznym bank mnie uraczyl ;) wiec bardzo zle u mnie byc nie moze.

Dzieki ze nie odbierasz nam prawa do zrzeszania sie i protestow.

Co do zwrocenia uwagi - sama ta dyskusja jest tego dowodem.
Czego Ty zyczysz swoim wrogom? Nie pisze tu o oponentach politycznych. Wrogom.
Jesli nie widzisz zagrozenia na Wschodzie to popatrz na Gruzje 2008 czy Ukraine 2014. Myslusz ze na tym sie zakonczy? Nie patrz na nastepne 5 lat tylko na perspektywe 20.
Co do oszukiwania ludzi i transparentu - ja np. jestem zdania ze jesli zlodziej wszedl do mojego domu i mnie okrada to ja mam prawo go unicestwic broniac mojej rodziny i dobytku. tylko ze u nas broniacy pojdzie siedziec bo srodki obrony nie byly wspolmierne do zagrozenia. Politycy chca dodrukowac pieniedzy i za to nawet nie sa zdymisjonowani a my nie mozemy nawet zaprotestowac wmocnych dosadnych slowach. Skarzysz sie na wulgaryzmy na pikiecie ale my jestesmy prosty lud ktoremu srednio moze wypada ale elicie rzadzacej na pewno nie wypada.

Co do przedstawieniu w artykule roznych opinii - trzeba bylo zapytac o zdanie tych "pukajacych sie w czolo". Tak aby nie byc goloslownym. Wtedy byloby ok - bez zarzutu. Przedstawiacie opinie organizatora, osoby postronnej ktora jest za, ktora jest przeciw i koniec.
A Wy w artykule probujecie wplynac na czytelnika by od razu wyrobil sobie zdanie ze na manifestacji bylo 30 osob którzy w ogole nie mieli wsparcia ludzi postronnych. Jesli chcielibyscie wiedziec o co nam chodzi to byscie nagrali te krotkie przemowienia na początku marszu, wrzucilibyscie i czytelnicy mogliby sami ocenic czy sie zgadzaja z nimi. A Wy naprowadzacie na sile czytelnikow na wlasny punkt widzenia. W felietonie to by przeszło ale nie w jak to opisujesz 'relacji przedstawiajacej suche fakty'.
2047
#mildzia nieaktywny
12 lipca 2014r. o 23:48
Napisaliśmy tak, jak to widzieliśmy. Nie widziałam klaszczących przechodniów, widziałam raczej ciekawskich gapiów, a te kilka osób, z którymi rozmawialiśmy miała raczej negatywny stosunek do manifestu. Tu nie ma zakłamania, ani kreowania rzeczywistości.
~ niezalogowany
13 lipca 2014r. o 0:22
mildzia napisał(a): Napisaliśmy tak, jak to widzieliśmy.

Dziennikarstwo życzeniowe? No, ale to sami się oceniacie, jako obiektywni? :) A jeśli tak, to tacy starajcie się być.
3244
#polak nieaktywny
13 lipca 2014r. o 1:28
Byłem, widziałem, reportaż obiektywny. Według mnie to było zbiegowisko, a nie demonstracja.

Najwięcej słychać było kiboli, dziwne, że to zbiegowisko jakby nie powiedzieć wspomagali między innymi: Burmistrz Nowogrodźca i Sekretarz Miasta, również lokalne władze PiS i Solidarności, a także członkowie Gazety Polskiej. Była też kilku osobowa grupa ze Zgorzelca.

Krzyczeli także "przecz z Unią Europejską!", o czym redaktorzy zapomnieli napisać, Ale nie mówili, że Unia finansowo wspomogła Bolesławiec i Nowogrodziec, bez tej pomocy obie gminy byłyby bardzo biedne.
~ niezalogowany
13 lipca 2014r. o 2:56
Unia "wspomaga" całe nasze państwo, ale pamiętajmy:
NIE MA NIC ZA DARMO!
~ niezalogowany
13 lipca 2014r. o 2:59
polak napisał(a): Byłem, widziałem, reportaż obiektywny. Według mnie to było zbiegowisko, a nie demonstracja.

Na fotkach widać dużo osób młodych! Korwin Mikke też nie przypadkowo dostał się do PE, więc może warto zadać pytanie dlaczego tak się dzieje, a nie wszystkich nazywać "kibolami"?

Podobno jesteście obiektywni, więc tacy bądźcie! A nie plujecie na bolec.info na wszystkich, co myślą inaczej jak wy.
~ niezalogowany
13 lipca 2014r. o 7:03
Młodzi, wykształceni, elokwentni, uzdolnieni muzycznie - przyszłość narodu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!