Baska....zrozum tych którzy mają dzwonnicę przez ulicę, a potrzebują budzić się i spać w ciszy. Niektórzy pracują całe dnie i dzień wolny chcą pospać dłużej.
Sami antychrysci ? Ja mieszkam troszkę dalej od kosciola a jakoś dzwony mi nie dają spokoju przy zamkniętych oknach i tv wiec o czym my tutaj rozmawiamy ? Może trzeba zorganizować jakas petycje zeby wkoncu był spokój o tych godzinach ?
BASKA, zaprzeczasz sama sobie, jeżeli mam słuchać tv i zamykać okna no to po co w ogóle mają dzwonić te dzwony? jeśli Tobie to nie przeszkadza to powinnaś otworzyć okna i słuchać pogrążona w medytacji, a nie włączać tv. A poza tym ludzie co mają inne zdanie nie są ANTYCHRYŚCI tylko anty klerycy.
~iluminati niezalogowany 18 sierpnia 2014r. o 13:33
kto wierzy w bajki opowiadane od 2000 lat ?? kto wierzy w obrazki powieszone na ścianach pewnej budowli ?? kto wierzy ?? a ciemnota !! bo mądrzy inteligentni wykształceni mają swój rozum !! nie idą stadem jak barany na rzeż !! dlaczego mam wierzyć w coś co nigdy nie istniało ?? bo tak ktoś chce ?? to może mnie pocałować w dupę.ILUMINACJE są dobre dla motłochu,ale nie dla mnie.
~żbik125p niezalogowany 18 sierpnia 2014r. o 13:43
Mieszkam blisko kościoła, w zasadzie naprzeciw. Szanuję ludzi wierzących katolików jak również tych o innych poglądach. Ale uważam,że akurat w sprawie dzwonów wiara nie ma wiele do rzeczy. Powiedzmy szczerze, te dzwony są irytujące i przeszkadzają. O ile w dzień da się je znieść to już rano czy wieczorem można by je sobie odpuścić. Na osiedlu naprawdę mieszka dużo osób, którym bez względu na to czy pracują mają małe dzieci, które ciężko uśpić a nietrudno zbudzić, czy chcieliby w spokoju pospać czy obejrzeć film w telewizji te dzwony dają się we znaki. O wiele prościej bowiem poradzić sobie z upierdliwym sąsiadem, który" głośno" słucha radia czy zaparkuje swoje auto w "nieodpowiednim" niż z niepokornym księdzem, który co prawda zgodnie z prawem ale nieco na przekór zasadom współżycia społecznego obdarza mieszkańców donośnym biciem kościelnych dzwonów. Sąsiada można zwyczajnie zje...ać jest także SM, Policja oraz aktyw emerytów natomiast z księdzem proboszczem sprawa się komplikuje tutaj niestety jesteśmy sami i tak naprawdę możemy mieć wyłącznie nadzieję, że ów ksiądz okaże nam mieszkańcom odrobinę zrozumienia i miłosierdzia i udzieli dyspensy na codzienne, poranne i wieczorne słuchanie dzwonów
~duch extazy niezalogowany 18 sierpnia 2014r. o 13:58
z roku na rok kler katolicki traci wiernych o czy się nie mówi w mediach,ostatnie badania wykazały że jest tylko 15 % wierzących,więc kler katolicki żeby zapełnić ławki i tacę musi nawoływać do obrzędów okultystycznych odprawianych przez proroków w powielistych szatach.więc dzwony muszą walić po łbach niewiernych.