~kajtek napisał(a):~ napisał(a): za 1200 nie oplaca sie pracowac i kropka...
Widzę, że ktoś jest już ekonomicznie uwarunkowany.
Pamiętaj, że gdzie indziej, podobnie jak w Polsce, gruszki na wierzbie nie rosną.
PS.
"Horrendalne" podatki płaci Gerard Depardieu, a nie zap... polski szary pracownik ;)
Pannazdzieckiem napisał(a): Wszystko jest cacy , tylko Bolesławiec staje się miastem emerytów. Kto z Bolecnautów ma jeszcze dorosłe dzieci na miejscu ? Urzędasów nie wliczamy :D
~On napisał(a): Owszem znajdę prace ale za 1680 zł brutto z mega dużym zapierdzielem i mega dużą odpowiedzialnością. Zdaję sobie też sprawę, że od czegoś trzeba zacząć
~ napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a): Wszystko jest cacy , tylko Bolesławiec staje się miastem emerytów. Kto z Bolecnautów ma jeszcze dorosłe dzieci na miejscu ? Urzędasów nie wliczamy :D
Do Bolesławca wróciły dorosłe dzieci, które mają prominentnych rodziców. Dla innych nie ma tu miejsca ;(
~ napisał(a): To jedź za tą granicę i nie narzekaj. Tam na pewno na ciebie z otwartymi rękoma czekają.
~abc napisał(a):~ napisał(a): To jedź za tą granicę i nie narzekaj. Tam na pewno na ciebie z otwartymi rękoma czekają.
A żebyś wiedział/a że czekają i płacą wcale nie najgorzej. Gdybym nie pracował za granicą , to o mieszkaniu i spłaceniu kredytu nawet bym nie pomyślał, a tak... mam mieszkanie i kredyt na który mnie stać! Bo nasze państwo nawet na początku startu rodziny nie potrafi pomóc młodym, dając choćby mieszkanie. Nie każdy ma w spadku, lub po zasiedzeniu kąt do życia. Żyję tu, pracuję , a moja kasa jest zapomogą dla polskiej gospodarki,bo gdyby nie tacy jak ja, to w Pl byłoby już dno finansowe!
PanM napisał(a): Dokładnie tak jest .
PUP -- sklep bez towaru oferuje umowy śmieciowe.
PanM napisał(a): PUP -- sklep bez towaru oferuje umowy śmieciowe.