Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Żak: Chcę miasta obywatelskiego
~nieroman niezalogowany
6 października 2014r. o 21:12
Panie Żakuj masz pan mój głos tak trzymać!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Bolecnauta niezalogowany
6 października 2014r. o 21:14
Widać prawdziwy profesjonalizm. Mój głos pewny!
~Ela niezalogowany
6 października 2014r. o 21:17
Jakbym czytała program Macieja Małkowskiego. Ctrl C - Ctrl V. Nieładnie. Ale tak to jest jak się ma kandydata z ostatniej chwili z kapelusza.
~ niezalogowany
6 października 2014r. o 21:34
Przy ulicy Żwirki i Wigury "stoi" czteropiętrowy budynek , dawny "samotniak" , obecnie zamieszkiwany przez...tak naprawdę nie wiem przez kogo ale wygląda na budynek tzw.socjal. Jest w opłakanym stanie , elewacja brudna , odrapana , okna zasłonięte kocami...W samym centrum miasta taki urokliwy zakątek...

Moje pytanie - czy nie warto pomyśleć o wybudowaniu na obrzeżach miasta jakiegoś kontenerowego osiedla i tam wyprowadzić wszystkich , którzy nie płacą za mieszkania , mają zaległości w opłatach za media; tych , dla których alkohol to jedyna każdego dnia rozrywka .itp.itd.
Kontenery - mieszkania to nie taki znowu wielki koszt.Może warto przerzucić pieniądze z jednego "paragrafu wydatków" na właśnie ten ?
~Magda niezalogowany
6 października 2014r. o 21:40
Ela niestety program Pana Małkowskiego to frazesy kompletnie nieprzeliczone. Hasła, których autor nie poparł dowodami i doświadczeniem. Przykro to mówić ale moim zdaniem Pan Małkowski nie wie o czym mówi. Nie wiem czy Pan Żak byłby dobrym prezydentem (nie zdecydowałam jeszcze na kogo zagłosuję), ale ten wywiad pokazał mi parę problemów, nad którymi dotąd się nie zastanawiałam albo w ogóle nie miałam pojęcia bo obecna władze faktycznie nie informuje o swoich planach i decyzjach. Pan Żak chyba faktycznie przyjrzał się problemom tego miasta, czy ma pomysł jak je rozwiązać? Przydałaby się w Bolesławcu debata.
~Tomek R niezalogowany
6 października 2014r. o 21:41
Plac Łokietka - to nie ja
Pl. Piłsudskiego - to nie ja
Zabudowa plantów miejskich - to nie ja

To za co Architekt Miejski brał przez 3 kadencje pensję?

Poza tym nieładnie podbierać elektorat seniorów ratuszowi.
~Magda niezalogowany
6 października 2014r. o 21:42
~ napisał(a): Przy ulicy Żwirki i Wigury "stoi" czteropiętrowy budynek , dawny "samotniak" , obecnie zamieszkiwany przez...tak naprawdę nie wiem przez kogo ale wygląda na budynek tzw.socjal. Jest w opłakanym stanie , elewacja brudna , odrapana , okna zasłonięte kocami...W samym centrum miasta taki urokliwy zakątek...

Moje pytanie - czy nie warto pomyśleć o wybudowaniu na obrzeżach miasta jakiegoś kontenerowego osiedla i tam wyprowadzić wszystkich , którzy nie płacą za mieszkania , mają zaległości w opłatach za media; tych , dla których alkohol to jedyna każdego dnia rozrywka .itp.itd.
Kontenery - mieszkania to nie taki znowu wielki koszt.Może warto przerzucić pieniądze z jednego "paragrafu wydatków" na właśnie ten ?

A sądziłam, że czasy budowania gett w Polsce dawno odeszły :(
~Ela niezalogowany
6 października 2014r. o 21:44
~Magda napisał(a): Ela niestety program Pana Małkowskiego to frazesy kompletnie nieprzeliczone. Hasła, których autor nie poparł dowodami i doświadczeniem. Przykro to mówić ale moim zdaniem Pan Małkowski nie wie o czym mówi. Nie wiem czy Pan Żak byłby dobrym prezydentem (nie zdecydowałam jeszcze na kogo zagłosuję), ale ten wywiad pokazał mi parę problemów, nad którymi dotąd się nie zastanawiałam albo w ogóle nie miałam pojęcia bo obecna władze faktycznie nie informuje o swoich planach i decyzjach. Pan Żak chyba faktycznie przyjrzał się problemom tego miasta, czy ma pomysł jak je rozwiązać? Przydałaby się w Bolesławcu debata.

A pokaż wyliczenia pana Żaka? Panu Maciejowi nie było dane mieć wywiadu na bolec.info, który sympatyzuje ze starostwem... Nie mógł rozwinąć tutaj swoich założeń. Dlaczego?.. wiadomo.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.