Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Żak: Chcę miasta obywatelskiego
~Magda niezalogowany
6 października 2014r. o 21:55
~ napisał(a): Przy ulicy Żwirki i Wigury "stoi" czteropiętrowy budynek , dawny "samotniak" , obecnie zamieszkiwany przez...tak naprawdę nie wiem przez kogo ale wygląda na budynek tzw.socjal. Jest w opłakanym stanie , elewacja brudna , odrapana , okna zasłonięte kocami...W samym centrum miasta taki urokliwy zakątek...

Moje pytanie - czy nie warto pomyśleć o wybudowaniu na obrzeżach miasta jakiegoś kontenerowego osiedla i tam wyprowadzić wszystkich , którzy nie płacą za mieszkania , mają zaległości w opłatach za media; tych , dla których alkohol to jedyna każdego dnia rozrywka .itp.itd.
Kontenery - mieszkania to nie taki znowu wielki koszt.Może warto przerzucić pieniądze z jednego "paragrafu wydatków" na właśnie ten ?

A sądziłam, że czasy budowania gett w Polsce dawno odeszły :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~adam f. niezalogowany
6 października 2014r. o 21:57
Faktycznie sporo zaczerpniete z programu p. Malkowskiego. Albo faktycznie takie sa problemy tego miasta, ze obaj widza podobnie (z tym ze Zak ucieka w tematy na ktorych sie zna ale jak dziwnie sie tlumaczy nie mial wplywu) albo zbyt malo mial czasu na przygotowanie swojego, bo mial byc Przybylski. Slaba podrobka.
~Magda niezalogowany
6 października 2014r. o 21:58
~Ela napisał(a):
~Magda napisał(a): Ela niestety program Pana Małkowskiego to frazesy kompletnie nieprzeliczone. Hasła, których autor nie poparł dowodami i doświadczeniem. Przykro to mówić ale moim zdaniem Pan Małkowski nie wie o czym mówi. Nie wiem czy Pan Żak byłby dobrym prezydentem (nie zdecydowałam jeszcze na kogo zagłosuję), ale ten wywiad pokazał mi parę problemów, nad którymi dotąd się nie zastanawiałam albo w ogóle nie miałam pojęcia bo obecna władze faktycznie nie informuje o swoich planach i decyzjach. Pan Żak chyba faktycznie przyjrzał się problemom tego miasta, czy ma pomysł jak je rozwiązać? Przydałaby się w Bolesławcu debata.

A pokaż wyliczenia pana Żaka? Panu Maciejowi nie było dane mieć wywiadu na bolec.info, który sympatyzuje ze starostwem... Nie mógł rozwinąć tutaj swoich założeń. Dlaczego?.. wiadomo.

Drogie Bolec.info APELUJEMY zróbcie wywiad z kandydatem Małkowskim, aby też mógł powiedzieć jaki ma plan na Bolesławiec.
~abc niezalogowany
Miał Pan już swój czas. Panie architekcie. Nie widzę powodów, aby miał Pan drugą szansę.
~abc niezalogowany
Miał Pan już swój czas. Panie architekcie. Nie widzę powodów, aby miał Pan drugą szansę.
~ullaa niezalogowany
6 października 2014r. o 22:05
czy ma pan na drugie imię Roman ?
Fajnie by to brzmiało ;
prezydent bolesławca
Piotr Roman Żak
6807
#cemoi07 nieaktywny
6 października 2014r. o 22:13
Szanowny Panie Żak,

z tego wywiadu wynika, że Pan nie jest ani dobry, ani zły - jedynie normalny - co w Bolesławcu, wśród ratuszowych i powiatowych jest cechą rzadką i już z jej wyjatkowości zasługuje na uwagę.

Nie chcę detalicznie analizować programu, ani pańskich cech ( bo dziewicą niepokalaną Pan nie jesteś i kamizelka też czystą nie jest), a ograniczę się do jednej uwagi (reszta OK) - Plac Popiełuszki ( tu mnie się aż lampka zapaliła. Szkoda, że u Pana takiej brak).

Panie Żak, na ch** tam amfiteatr? Gdyby to Roman, ale Pan? Z takimi dyplomami? Wystarczy nasadzić drzew i zrobić mały Central Park, czy Nowomiejski Park. Za sto lat bedą o Panu jak o Petzoldzie mówić, tym bardziej, że Roman już kombinuje jak zniszczyć za blisko dwie bańki Park Tyrankiewiczów (a może to też jeszcze scheda po Panu?).

Pytań mam więcej, krytyki mam wiecej, ale daruję Se!

Dopisane 06.10.2014r. o godz. 22:13:

Szanowny Panie Żak,

z tego wywiadu wynika, że Pan nie jest ani dobry, ani zły - jedynie normalny - co w Bolesławcu, wśród ratuszowych i powiatowych jest cechą rzadką i już z jej wyjatkowości zasługuje na uwagę.

Nie chcę detalicznie analizować programu, ani pańskich cech ( bo dziewicą niepokalaną Pan nie jesteś i kamizelka też czystą nie jest), a ograniczę się do jednej uwagi (reszta OK) - Plac Popiełuszki ( tu mnie się aż lampka zapaliła. Szkoda, że u Pana takiej brak).

Panie Żak, na ch** tam amfiteatr? Gdyby to Roman, ale Pan? Z takimi dyplomami? Wystarczy nasadzić drzew i zrobić mały Central Park, czy Nowomiejski Park. Za sto lat bedą o Panu jak o Petzoldzie mówić, tym bardziej, że Roman już kombinuje jak zniszczyć za blisko dwie bańki Park Tyrankiewiczów (a może to też jeszcze scheda po Panu?).

Pytań mam więcej, krytyki mam wiecej, ale daruję Se!
~damian niezalogowany
6 października 2014r. o 22:14
No to juz wiemy dlaczego nie było na bolcu wywiadu z Maciejem. 90% to jego program z dodaniem architektoniczno-planistycznych kwestii, na ktòre rzekomo kandydat nie miał wpływu. To po co pan był architektem?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza