Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Żak: Chcę miasta obywatelskiego
~ niezalogowany
6 października 2014r. o 22:23
Ludzie programy są podobne, bo to jedno miasto z konkretnymi problemami. Pytanie, który z Panów zrealizuje swoje plany? Przypominam, że obaj pracowali już dla obecnej władzy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Panna na tyldzie niezalogowany
6 października 2014r. o 22:32
E ... tam Ciemniaku ;) Dwuimienny nie kombinuje , już zniszczył. Kolejne dwie bańki psu w ... duży kapelusz. Następne pokolenia zapłacą , zgodnie z dewizą fiducjarnego pieniądza. Po nas , to już tylko potop :D

Wychodzi na to , że walka o publiczną kasę idzie na ostro. Jutro na portalu Bolec.info zabłyśnie może nawet sam kacyk lokalnej pasmanterii , Wielki Darek. Trzymam kciuki :D

Piotruś , a co Ty rozumiesz przez określenie " miasto obywatelskie " ? ... jakoś tak nie mogę wywnioskować , stary i zniedołężniały już jestem , i pewnie z tegoż powodu brakuje mi zrozumienia.

Dobranoc :)
~majętny Stef niezalogowany
6 października 2014r. o 22:38
Państwo obywatelskie to państwo w którym ma się coś do powiedzenia ,organizuje referenda, nawet podpisy coś znaczą.
Ten pan startuje z poparciem ludzi od niszczarek, odrzucaczy referendów.
Nie wierzcie im bo zamieszają wami jak Messi BKSem.
~fan Stefka niezalogowany
6 października 2014r. o 22:50
"Nie wierzcie im bo zamieszają wami jak Messi BKSem."

Stefek, aleś mnie przed snem rozbawił.
:D
11445
PanM
6 października 2014r. o 23:01
Zarówno w Tym jak i w programie kandydata Ziemi podkreślana jest współpraca ze społecznością lokalną .
W obu przypadkach opozycjęrelizow2ana miał by być poprzez system " inicjatyw obywatelskich "

Odpisałem już na tą propozycję tamtemu kandydatowi .zatem tu tylko w skrócie ;

" BUDŻET OBYWATELSKI " * -- marne resztki padliny z pańskiego stołu rzucone gawiedzi więcej dla igrzysk niż jakiegokolwiek społecznego pożytku.
Robi się to po to aby gawiedzi stworzyć iluzję że siedziała na uczcie przy rzeczonym stole.
1 % / jeden procent do dyspozycji społeczeństwa a 99 % URZĘDNIKÓW.
Jeden procent o którego przeznaczeniu zdecydują i tak urzędnicy.Z reguły zostaje on do dyspozycji jakiegoś satelickiego stowarzyszenia wobec władzy.

Najbardziej racjonalne rozwiązanie dla wykorzystania tego jednego procenta to ;

O równowartość tego jednego procenta ;
1/- pomniejszyć podatki , lub
2/- obniżyć cenę wody lub z wywóz śmieci.
To była by konkretna odczuwalna dla wszystkich decyzja.
Pomału ale jednak we właściwym kierunku.

Skoro miało by być drożej to po co nam władza .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
11651
#unia365 nieaktywny
6 października 2014r. o 23:13
Kolejny kandydat troszczący się o młodzież z zawodówek. Ale w Bolesławcu nie ma pracy dla dobrze wykształconych młodych ludzi, którzy wyjechali stąd do dużych miast, ukończyli wyższe uczelnie i nie mają tu po co wracać, bo nikt ich nie potrzebuje. Co roku absolwenci szkół średnich znikają stąd i dlatego miasto wyludnia się. I to jest problem tutejszych włodarzy, jednak dziwnie przemilczany.
~Wujas niezalogowany
6 października 2014r. o 23:14
~ napisał(a): Ludzie programy są podobne, bo to jedno miasto z konkretnymi problemami. Pytanie, który z Panów zrealizuje swoje plany? Przypominam, że obaj pracowali już dla obecnej władzy.

Na Romana nie zagłosuję z zasady...
Zastanawiam się nad innym poważnym mającymi szansę powalczyć i tu widzę Małkowskiego i Żaka.
W decyzji pomagają mi fakty. Pan Małkowski aktywny od lat na rzecz innych, przy czym sukcesywnie pokazuje potrzeby zmian i zna problemy miasta w każdym obszarze.
Pan Żak trochę wyjęty w ostatniej chwili z platformo-podobnego tworu. Nie byłoby go gdyby nie kaprys Przybylskiego. Jest więc kimś w zamian.
Wybieram zatem Małkowskiego w opozycji Romana - to dla mnie jedynie logiczny wybór mimo, że pan Żak sympatyczny, ale sorry, za późno się ujawnił. Na to pracuje się dłużej.
~mir.ko niezalogowany
6 października 2014r. o 23:30
oszczednosci w spolkach ... mimo ich wprowadzenia nadal bedzie sie mowic ze są nieoplacalne, najlepiej by ludzie w nich pracowali jako wolontariat. co ma sobie pomyslec pracowanik z 2 tys brutto kiedy slyszy slowa o oszczednosciach ? z pewnością za tym zagłosuje
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza