Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Budżet Obywateski

~Kto to popiera ? niezalogowany
12 października 2014r. o 12:19
Kto popiera budżet obywatelski ?

Kto kto zupełnie nie czuje JAKĄ ROLE MA PEŁNIĆ URZĄD WOBEC LUDZI.

No i tacy co to nie mają żadnego pomysłu i zżynają populistyczne chwyty od innych takich jak oni sami.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
12 października 2014r. o 19:31
kiedyś była Milicja OBYWATELSKA
jest teraz Platforma OBYWATELSKA

a teraz czytam o jakimś tworze też ''OBYWATELSKIM''

dlaczego mam złe skojarzenia?...dlaczego czuję szwindel? :D
w tej mieścinie...w tym kraju!!!!! nie ma już nic obywatelskiego :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
12 października 2014r. o 19:42
falco napisał(a): kiedyś była Milicja OBYWATELSKA

Dlatego, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Najpierw poczytaj o budżecie obywatelskim, potem się wypowiadaj. Zgorzkniałe pretensjonalne staruchy młodość nadchodzi :P
2900
#falco nieaktywny
12 października 2014r. o 19:50
hehehe...a ty to zapewne ''młodość OBYWATELSKA'' :D

kiedy będziesz już ''staruchem'' w swoim ''obywatelstwie'' twoja platforma zdąży podnieść wiek emerytalny do stu czternastu lat... :P

~Behemot niezalogowany
12 października 2014r. o 20:01
~ napisał(a):

Dlatego, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Najpierw poczytaj o budżecie obywatelskim, potem się wypowiadaj. Zgorzkniałe pretensjonalne staruchy młodość nadchodzi :P

Bożesz Ty mój , chroń nas przed tajfunem ignorancji. Młodzież bierz do Starców , co to dumy pieją , nie daj się zwieść , jak nas zwiedziono :) Co tam chłopaki ciekawego ? Jeszcze wierzycie w demokrację ? :D Wcześniej nie zwróciłem uwagi na fakt , Papugo :) , że kłamstwo zawsze przybiera miano OBYWATELSKIEGO. Dobrze jest mieć do czynienia z Mądrymi i spostrzegawczymi Ludźmi. Dziękuję :)

Odnośnie rywalizacji Jegomościu , jeszcze pogadamy , łazi mi po głowie jakaś wszawa myśl , ale nie daje się okiełznać . Jak złapię cholerę , to Ci to napiszę :)

Miłego wieczoru Wam życzę :)
2900
#falco nieaktywny
12 października 2014r. o 20:06
jest miły :D
oj jest!!!!!! ;)

nawzajem ;)

11445
PanM
12 października 2014r. o 20:57
~ napisał(a):
falco napisał(a): kiedyś była Milicja OBYWATELSKA

Młody człowieku , sam poczytaj.
Ale tak na poważnie to jeśli potrafisz samodzielnie to pomyśl .Porównaj opinie Pana Krzemińskiego i moją - to dwa przeciwstawne bieguny.

Jedna / Ty , Pan Krzemiński ,Pan Żak i PO // strona chciałaby mieć do dyspozycji pieniądze innych ludzi i wydawać je na realizacje swoich wizji.

Druga / ja oraz wielu internautów / proponuje aby mniej zabierać podatków i aby ludzie sami wydawali swoje pieniądze wedle własnego uznania.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
12 października 2014r. o 21:29
Staruchy, niezależnie od ilości podatków, budżet obywatelski służy temu, aby mieszkańcy mieli wpływ na wydawanie pieniędzy, przynajmniej na pewien procent, a nie tylko władza. Ten sposób jest już używany z powodzeniem w wielu miastach w Polsce i na świecie. Zgorzkniałe zacofane staruchy jeżeli nie chcecie, nie potraficie się uczyć na swoich błędach, jeżeli nie potraficie panować nad swoją głupotą to macie szansę jeszcze milczeć :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza