Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Orange zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Andrzej Dutkowski zaprzysiężony
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 7:18
~ napisał(a): zasłanianie się tekstem, że "radny niewiele może" świadczy chyba raczej o tym że kandydat Zatylny niewiele dla społeczności swojej wsi i okręgu zrobił, jeśli wogóle cokolwiek. No chyba, że w końcu zdradzi nam swoją aktywność. Jego absencje na sesjach rad gminy też nie przydają splendoru w reprezentowaniu mieszkańców okręgu i tu też nie ma powodów do dumy. Samo mówienie, ze jest młody to żaden argument, byle żul w wieku 20-30 lat też spełniałby to kryterium wieku a zagłosowalibyście na niego? Do każdej prace potrzebne jest cv by pracodawca rozeznał się w kompetencjach kandydata, a tu? Będziemy pracodawcami nowego wójta więc chcemy poznać dokonania obu kandydatów. Dutkowski już pokazał co zrobił a Zatylny? Nie przekonuje mnie tekst, że liczy się co zrobi, a jak nic nie zrobi? Kupujemy kota w worku? I jeszcze do tego wojna na zaklejanie plakatów obecnego wójta... nie jest zwolennikiem obecnego ale ten "nowy" przypomina sławnego Stana Tymińskiego...z nikąd... (nie wiemy co zrobił, wiemy tylko że jest młodszy od obecnego i jest mieszkańcem gminy - szeroki wachlarz dokonań). Wybór ciekawy i jeszcze ta agresja na tych, którzy chcą uzyskać więcej informacji na temat kandydata Zatylnego...

no z tego co obserwuję to raczej słupy obklejone są panem dudkowskim, latarni masa co niewątpliwie psuje wizerunek estetyczny wsi ponieważ nasiąkniete wilgocią spadają i wiszą jak nie powiem co...jak już wieszają to niech doglądają i poprawiają. a z drugiej strony czy wójt który tyle dobrego zrobił musi się tak reklamować... moim zdaniem to obawa przed zatylnym.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 9:52
~ napisał(a): ktoś z urzędu się skarży na papierosy? :) ale to już merytoryczne nie jest :) wolałbym jednak poznać osiągnięcia 4 lat pana Zatylnego bo dalej nic nie wiem a jako mieszkańca nie obchodzą mnie papierosy w urzędzie :)
Za Gawrona śmierdziało i teraz też.Może pora "przewietrzyć" ten urząd,bo władze obrosły w piórka jeśli pozwalają na palenie w biurze
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 19:01
~waldek napisał(a): dla mnie juz obojętne, kto z Dutkowskim konkuruje i co zrobil przez te 4 lata, ale mam dość tych obecnych rządów i chce, żeby ktoś inny zajął stanowisko wójta !!!
Ja też
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 19:21
~ napisał(a):
~ napisał(a): Ja będę głosował nie za kimś tylko przeciwko temu co mi się nie podoba. Dlatego obecny Wójt nie dostanie głosów a dostanie je Pan Krzysztof. Pan Andrzej nie wykorzystał tego co dostał w spadku . Osobiście Pan Andrzej jest dla mnie bardzo sympatyczna osoba, ale jako Wójt-kadencja wyszła kiepska.

A ja wręcz przeciwnie zagłosuję z całą swoją rodziną na Dutkowskiego bo po czasach tyranii poprzednika pokazał jak powinno się zarządzać gminą i ludźmi. Powodzenia Panie Andrzeju
Jakiej tyrani,przecież od wielu lat wolne wybory pozwoliły rządzić temu panu całą gminą,chyba,że wypowiadają się pracownicy urzędu gminy,którzy poczuli luz pod rządami obecnego wójta i bardzo im zależy na dotychczasowym komforcie pracy.
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 19:28
~ napisał(a):
no z tego co obserwuję to raczej słupy obklejone są panem dudkowskim, latarni masa co niewątpliwie psuje wizerunek estetyczny wsi ponieważ nasiąkniete wilgocią spadają i wiszą jak nie powiem co...jak już wieszają to niech doglądają i poprawiają. a z drugiej strony czy wójt który tyle dobrego zrobił musi się tak reklamować... moim zdaniem to obawa przed zatylnym.

gdyby nie miał się czego bać, to by takiej spiny nie było. widzą, że te 4głosy z poprzednich wyborów, to chyba jakiś błąd w sztuce i nazwijmy to fuks i tym razem może nie być już tak wesoło.
~... niezalogowany
12 listopada 2014r. o 21:15
Ja obywatel tej gminy chcę spokoju i normalnego podejścia urzędników do ludzi, nie chcę tyranii ale kultury. Czytając posty to widzę że problemem są urzędnicy, brak zdecydowania szefa i jego zastępcy ale jaką mamy alternatywę bo dalej nic nie wiadomo o osiągnięciach pana Zatylnego podczas jego funkcji jako radny. Wybór między młotem a kowadłem. Doświadczony obecny wójt który nie radzi sobie z urzędnikami a kandydat z jasnym programem ale prawdopodobnie bez większych osiągnięć polityczno-społecznych w gminie. Programy wyborcze są ciekawe obu Panów ale przemawia kwestia doświadczenia, może wójt po wyborach weźmie sugestie mieszkańców i rozwiąże kwestie w urzędzie. Tak zwane przewietrzenie powyborcze
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 21:28
Może warto dać jeszcze jedną kadencję obecnemu wójtowi aby dokończył to co zaczął, nie jest amantem polityki ale gminę prowadzi dobrze i dokończy zaplanowane inwestycje, poprawi funkcjonowanie urzędu i zaskoczy nas czymś miłym jeszcze.
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 21:30
Po wpisach widać że jest człowiekiem skutecznym bo ma politycznych wrogów a wrogów mają ludzie skuteczni
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.