~ napisał(a): Jegomościu, przestań się kompromitować. "Zawieszenie" ulotki na portalu powinno być - zgodnie z przepisami Ordynacji Wyborczej - poprzedzone stosowną umową z właścicielem portalu, a i ulotka winna być opatrzona odredakcyjnym komentarzem, że jest to materiał wyborczy. I tylko mi nie pieprz, że mogę zawiadomić o tym Komisarza Wyborczego, bo donosicielem nie jestem i nie mam zamiaru tego robić. Ale, że takie "wieszanie" jest złamaniem przepisów wyborczych, pewnie sam wiesz doskonale, bo i sam kandydujesz i przepisy znasz.
~ napisał(a): Ulotka pojawiła się tylko w tym temacie ...
~ napisał(a): Poinformowany z Ciebie, jak z "koziej.... trąbka". To, że inni łamią prawo, nie oznacza, że ktoś czyniący podobnie prawa nie łamie. Poczytaj Ordynację. I masz rację. "Ratuszowi" ją przeczytali, bo postępują zgodnie z tym, na co prawo pozwala i w zgodzie z Ordynacją. Ja do nich nie należą i nie mam żadnych szans, by należeć. Wkurza mnie tylko, gdy kandydat (każdy) udaje świętoszka a już przy starcie narusza zasady prawne, a co za tym idzie, okazuje się szują.
~ napisał(a): Z tej trójki najlepszym kandydatem na radnego jest Łukasz Jaźwiec.
~ napisał(a): "Zawieszenie" ulotki na portalu powinno być - zgodnie z przepisami Ordynacji Wyborczej - poprzedzone stosowną umową z właścicielem portalu