~młynarz napisał(a): Temat powinien być skończony. Posłuchajcie wywiadu na tv Łużyce i zobaczycie że tylko Kaźmierczak jest przeciwny wiatrakom. Wszyscy kandydaci te wiatraki postawią. Proste teraz nic nie mówią wprost bo szkoda głosów a później to nawet brewka im nie dygnie i wiatraki będą. Zresztą w Gromadce mówią że wiatraki powinny być. Byłoby inaczej gdyby był kandydat z Krzyżowej ale nie ma więc nie miejcie złudzeń. Nie miejcie złudzeń że ludzie z innych miejscowości Was popierają. Przeciwnie 9/10 osób chce wiatraków, kasy z podatków i to zrozumiałe. Wiatraki 1 km od domu nikomu nie szkodzą a kury będą się nieść. Problem istnieje w zawiści - dlaczego wiatrak stoi na jego polu a nie na moim? Gdyby na moim stał to wiatraki byłyby cacy. A, Przestańcie wreszcie wklejać te durne papki z bazgrołami. Wklejcie link do strony z mapkami.
Napisałem to ale wiem że i tak będzie to samo, bo jednak wiatrak nie na waszym polu będzie stał.
To jest bezczelne naruszenie prawa, nie uzgodnienie z właścicielami sąsiednich gruntów. Masz link do badań, że kury będą się nieść:). Nie mam teraz czasu, ale bez problemu znajdę oficjalne badania (z witryn angielsko języcznych), co szkodzi przy wiatrakach.
Dlaczego w górzystej Szkocji ustalili minimum 2000 m. Różyniec i większość Polski to nie tereny jak w Szkocji. Nasze gminne urzędniki i wójt olewają, radę i mieszkańców.
Międlimy sprawę, że to zawiść. Bzdura, aby tylko zwekslować naruszanie interesów.
Lepiej posłuchaj co sam wójt mówi na tym video, wtedy gdy były pikiety przeciw wiatrakom.
Kręci jak piskorz.