~pewnie napisał(a): ~młynarz napisał(a): Temat powinien być skończony. Posłuchajcie wywiadu na tv Łużyce i zobaczycie że tylko Kaźmierczak jest przeciwny wiatrakom. Wszyscy kandydaci te wiatraki postawią. Proste teraz nic nie mówią wprost bo szkoda głosów a później to nawet brewka im nie dygnie i wiatraki będą. Zresztą w Gromadce mówią że wiatraki powinny być. Byłoby inaczej gdyby był kandydat z Krzyżowej ale nie ma więc nie miejcie złudzeń. Nie miejcie złudzeń że ludzie z innych miejscowości Was popierają. Przeciwnie 9/10 osób chce wiatraków, kasy z podatków i to zrozumiałe. Wiatraki 1 km od domu nikomu nie szkodzą a kury będą się nieść. Problem istnieje w zawiści - dlaczego wiatrak stoi na jego polu a nie na moim? Gdyby na moim stał to wiatraki byłyby cacy. A, Przestańcie wreszcie wklejać te durne papki z bazgrołami. Wklejcie link do strony z mapkami.
Napisałem to ale wiem że i tak będzie to samo, bo jednak wiatrak nie na waszym polu będzie stał.
To jest bezczelne naruszenie prawa, nie uzgodnienie z właścicielami sąsiednich gruntów. Masz link do badań, że kury będą się nieść:). Nie mam teraz czasu, ale bez problemu znajdę oficjalne badania (z witryn angielsko języcznych), co szkodzi przy wiatrakach.
Dlaczego w górzystej Szkocji ustalili minimum 2000 m. Różyniec i większość Polski to nie tereny jak w Szkocji. Nasze gminne urzędniki i wójt olewają, radę i mieszkańców.
Międlimy sprawę, że to zawiść. Bzdura, aby tylko zwekslować naruszanie interesów.
Lepiej posłuchaj co sam wójt mówi na tym video, wtedy gdy były pikiety przeciw wiatrakom.
Kręci jak piskorz.
Nie denerwuj się. Nie jestem z lobby wiatrakowego i nie reprezentuję gminy. Macie tylko nadzieję, że nowy wójt to zmieni, więc wam mówię , że w Krzyżowej kandydaci mówili że nie mają wyrobionego zdania, że muszą się zastanowić ale w Gromadce i w innych (niezaintereowanych) miejscowościach mówią, że wiatraki to przyszłość i podatki dla gminy. A te spory to wynikają tylko z Waszej zawiści i namieszał pan MAŁ.... bo węszył w tym interes. Musicie się nauczyć że tak wygląda polityka. Mówi się ludziom to co sami chcą usłyszeć.
Jedynym który jasno postawił sprawę był Kamierczak ale to sami słyszeliście.