Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Podwyżka dla Roberta Relicha
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 18:36
~ napisał(a):
~mieszkaniec gminy napisał(a): może w tym ve-to jest tez ktoś kto glosowal za zwolnieniem strefy

Czy Ve-to jest stroną w sprawie Gmina-BDN?
Nawet jak ktoś jest, to co z tego?

Była strofa i podatej nie bylo firm, bylo zwolnienie była kasa z działek, sa podatki nie ma firm.........

Szczerbień o Kata powinni dostac tytuł zasłużeni dla Gminy:)

PS strefa płaci podatki cos ok 100 tys rocznie, zwolnienione sa zakłady tylko dlatego że zdecydowali się zainwestowac w tej dziurze............

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 19:01
WETO nie jest stroną w konflikcie Gmina -BDN jest to stowarzyszenie któremu zależy na rozwoju Gminy Nowogrodziec i dobru mieszkańców.
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 19:39
Podstawowe cechy każdego stowarzyszenia, w tym Stowarzyszenia VE-TO, to:

dobrowolność – oznacza swobodę tworzenia stowarzyszeń, dobrowolność przystępowania i występowania członków – nikt nie może nas zmusić do bycia członkiem stowarzyszenia,
samorządność – to niezależność wobec podmiotów zewnętrznych i swoboda ustalania norm oraz reguł wewnętrznych,
trwałość – oznacza, że istnieje ono niezależnie od konkretnego składu osobowego swoich członków,
niezarobkowy cel – oznacza, że celem stowarzyszenia nie jest przysparzanie członkom korzyści majątkowych,

~Leszek Socha niezalogowany
5 listopada 2015r. o 19:45
Tak głosowałem za tym dokumentem . Wystarczy prześledzić drogę tego dokumentu. Ile Pan burmistrz Szczerbień musiał użyć argumentów aby wówczas 24 radnych przekonać do uchwalenia tak kontrowersyjnego dokumentu . Był to czas kiedy gminy prześcigały się z udogodnieniami dla inwestorów. Wysokie bezrobocie , padały kolejne zakłady. Dla wtajemniczonych wiadomo było ,że byłem w opozycji dla Zarządu nawet w tej sprawie ,ale taki był czas. Nie postrzegam tego jako błąd tylko inaczej nie mieliśmy szans zaciągnięcia inwestorów w szczere pole. Myślę jednak , że ryzyko się opłaciło. Zobaczcie o czym teraz mówimy - o milionach . Gdyby nie tamto posunięcie to w jakim miejscu była by nasza gmina?. Ja nie będę się ukrywał za pseudonimem bo wiem , że ktoś mnie wywołał do "tablicy". Mnie i nasze Stowarzyszenie "Ve-to" bardziej interesuje jakie mechanizmy spowodowały, że powstało tak wielkie zadłużenie, nie spotykane w historii Naszej Gminy. Tamten dokument skutkował jedynie mniejszymi zyskami ale nigdy widmem bankructwa a jak nie to poważnymi kłopotami i to na długie lata. Ja bym się skupił na tym, kto i w jaki sposób uruchomił przedmiotowe roszczenie. Nawet jak Gmina wygra ten spór to "blizna " i tak pozostanie nie mówiąc o kosztach. Ja wiem ,że tą jawną wypowiedzią pogorszę swoją sytuację być może obecna administracja wytoczy mi nowy proces, ale nie można się przerzucać tym gorącym kasztanem bo nie nasza ekipa spowodowała ten problem. Na koniec dodam, że nasze Stowarzyszenie składa się z ludzi z dużym doświadczeniem samorządowym i będziemy reagować (zgodnie ze statutem) na wszelkie przejawy łamania prawa i ewentualnej patrologii w relacji Administracja - Obywatel. Pozdrawiam- były radny.
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 19:49
Brawo Leszek. Trzeba być jełopem, żeby dalej tego nie zrozumieć.
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 20:01
~ napisał(a): Brawo Leszek. Trzeba być jełopem, żeby dalej tego nie zrozumieć.

No nie wiem, Robcio ma duzo zwolenników:)
~ niezalogowany
5 listopada 2015r. o 20:46
Z wyborów na wybory liczba zwolenników topnieje.
~Popieram weto niezalogowany
5 listopada 2015r. o 20:55
~ napisał(a):
~ napisał(a): Brawo Leszek. Trzeba być jełopem, żeby dalej tego nie zrozumieć.

No nie wiem, Robcio ma duzo zwolenników:)

Wiadomo że to mściwy człowiek, który będzie straszył Pana Leszka sądami.Tylko niech uważa bo kij ma dwa końce.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia