Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Zapalmy światełka wolności
~kajtek niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 16:32
fobiak napisał(a): przeciez dyskutuje z krowa

Jesteś pewien kocie, że prawidłowo interpretujesz to powiedzenie ? ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
13 grudnia 2014r. o 16:56
~kajtek napisał(a):

czywiscie, ze jestem pewien, ty nie czujesz sie niewolnikiem bo albo jestes poganiaczem albo wlascicielem i zyjesz z tego co niewolnik dla ciebie wypracuje.
wnioskuje, ze jestes wolny a wolnym moze byc tylko ten, ktory sobie kupi czesc wolnosci, musze sie powtorzyc jestes bogaty. jesli postawie tobie pod drzwiami moje autko i powiem jedz sobie do portugali na urlop to skonczysz pitolic o wolnosci, nie przyznasz sie, ze nie masz na hotele i paliwo, ze wstydu, tylko powiesz, ze juz tam byles. a jesli zrobie to samo z kasjerka z biedronki to ona mnie wysmieje bo nie stac ja nawet na prawo jazdy. dlaczego autko, bo autko jest takim niepisanym symbolem wolnosci.
wolnosc jest kosztowna i nie kazdy moze sobie na nia pozwolic, wolnosc jest dla bogatych a biedny zaklada chomato i orze jak moze.

Dopisane 13.12.2014r. o godz. 16:56:

~kajtek napisał(a):

zastanowilem sie, jednak to nie krowa, bardziej pasuje mi baran
211
skorn
13 grudnia 2014r. o 17:29
"Paradoksem jest, że w Polsce po ponad 30 latach niemal połowa ankietowanych nie tylko dałaby szklankę wody, ale przyznaje jakieś racje autorom tej tragicznej pomyłki. Dla nich stan wojenny to zło konieczne, zły wybór ludzi, którzy mieli dobre intencje. Ano nie mieli żadnych dobrych intencji. Dopiero z perspektywy czasu widać, że za stanem wojennym stali wychowankowie stalinizmu, którzy młodość oddali instalowaniu w Polsce sowieckiego reżimu. Krew na rękach mieli już wtedy. Stan wojenny wprowadzono ledwie 28 lat po śmierci Stalina. To właśnie jego wychowankowie w mundurach, już w kwiecie wieku i obwieszeni medalami, planowali i wykonywali tę ostatnią represję systemu. Nie mieli żadnych dobrych intencji. Wolności i demokracji nienawidzili równie mocno jak w czasach brutalnej młodości. Nie udało się, odchodzą do historii w niesławie."

http://www.rp.pl/artykul/1164016.html?p=2

<i>
~kajtek niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 17:35
kocie,
Twoje wnioski zaczynają doprowadzać mnie do łez ;(

PS.
Zobacz, ile czyni chwila zastanowienia ;)
~kajtek niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 17:45
skorn napisał(a):

Będziesz palił dzisiaj, o godzinie 19:30, światełko wolności ?
2161
#fobiak nieaktywny
13 grudnia 2014r. o 17:48
~kajtek napisał(a): kocie,
Twoje wnioski zaczynają doprowadzać mnie do łez ;(

PS.
Zobacz, ile czyni chwila zastanowienia ;)

no nie becz juz jak baran, zostaw sobie kilka lez na czas, kiedy przejrzysz calkiem na oczy albo zaczniesz sie dlawic ta swoja wolnoscia
~kajtek niezalogowany
13 grudnia 2014r. o 18:01
fobiak napisał(a):

kocie,
nie mam już dzisiaj siły na podziwianie Twojej składnej pisowni :)
Jeśli dodasz jeszcze do tego ogonki, to od jutra będziesz mógł nadal wymieniać ze mną uprzejmości ;)
2900
#falco nieaktywny
13 grudnia 2014r. o 18:07
''pax' między narody... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.