PanM napisał(a): Wszelkie tak mocno nadymane akcje jedynie zamazują obraz rzeczywisty.
Proszę zwrócić uwagę jak wielkie pieniądze poszły dla NFZ z WOŚP i jak mało jest odczuwalny postęp .
Jakie wielkie pieniądze? Coś Pan oszalał? To, że Owsik zebrał 50mln, nie znaczy, że tyle przeznaczył. To raz. A dwa. Przyjmując, że daje 100% zebranych datków to jest to 1 promil tego, co idzie na NFZ z budżetu państwa.
Virgo napisał(a): Co się tyczy pomocy WOŚP , to jest to widoczne w kazdym szpitalu , w każdej przychodni. Gdyby nie sprzęt ufundowany przez WOŚP , nie byłoby do dnia dzisiejszego już nawet inkubatorów dla noworodków.Sprawdź Pan czyje są naklejki na inkubatorach...
Kolejny naiwny... Zastanówmy się, dlaczego owsik daje na sprzęt. Nie da na leki, opatrunki, środki czystości, nie opłaca prądu, itd? Hmmm, nie widać tego? Ano właśnie!
Nie pisz mi tylko, że jak zachoruję, to mam nie korzystać ze sprzętu owsika. Urzędy miast organizując tę hucpę przeznaczają więcej kasy niż jest zbierana podczas takich imprez. A to już już są moje pieniądze, które sumiennie płacę w podatkach.
Poczytaj o Matce Kurce, o procesie, który wytoczył mu owsik i o tym jak przegrał owsik. Złożył apelację, ale przeciągał ją tak długo jak tylko mógł, tak, by kolejne rozprawy odbyły się po całodziennej zbieraninie.
I przy okazji. Co na to Rzecznik Praw Dziecka, ze pozwala dzieciom przez cały dzień żebrać?
więcej na kontrowersje.net