skorn napisał(a): falco napisał(a): czy w tym roku będzie WOŚP w tym grajdole ? ;) czy też miasto będzie się bało kolejne ''smrodu''?
Zorganizuj. Virgo też chetna do pomocy, inni też sie pewnie znajdą. Weź sprawy w swoje rece. ; )
Po pamiętnym XX Finale w Bolesławcu, gdy do czynnej organizacji włączyło się miasto pozostał niesmak i nierozliczony prawidłowo finał.
Zorganizowałem XIX Finał na sali I LO podczas którego na konto fundacji wpłynęło prawie 100 000zł. Nie posiadam wykształcenia ale to akurat w takich akcjach nie ma znaczenia, liczą się jedynie przyjaciele i ludzie chcący pomóc.
W XIX Finale miałem około 30 WOLONTARIUSZY i osoby współpracujące.
Koszt całej imprezy to około 2000zł( rozliczenia dostępne), podczas finału z puszek i z licytacji zebraliśmy około 85 000zł pozostała kwota wpłynęła z aukcji internetowych po finale.
Nikt z miasta nie pomagał, ale i nie przeszkadzał wiec taka akcja społeczna ma sens.
Następny finał zorganizował pan Jasiński przy wielkiej współpracy UM i BOK MCC i pozostał tylko SMRÓD, wydaje mi się że to skutek mieszania akcji społecznych z polityką.
Po takim zamieszaniu i niesławie mało kto będzie chętny do organizacji FINAŁÓW WOŚP.
Ja jako osoba zainteresowana i zaangażowana w organizację Finałów ja jak i kilka portali bolesławieckich poprosiliśmy FUNDACJĘ o wyjaśnienie sprawy. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem jakiejkolwiek odpowiedzi na moje pytanie, a jedynie wiadomość że wszystko zostanie wyjaśnione.
Wobec powyższego straciłem zaufanie do przedstawicieli Fundacji i choćbym chciał to nie da się współpracować z kimś bez zaufania.
Jak najbardziej wspieram fundację przekazując datki, ale nie chcę angażować się w organizację jako szef, pomóc zawsze mogę bo ogólnie warto. Poniżej kwoty jakie zostały przekazane w sprzęcie ratującym życie i zdrowie BOLESŁAWIAN i okolicznych mieszkańców.
Pozdro
A pomagać zawszę warto.
[img=1419764090_tvgx20i.jpg]