Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Stopa bezrobocia nadal spada
9283
#Kazimierz Marczewski nieaktywny
31 grudnia 2014r. o 10:58
~Zbigniew napisał(a): Szanowny panie redaktorze, ów urząd przyjmuje oferty pracy bez sprawdzenia wiarygodności pracodawcy,co już jest przegięciem.Najczęściej pracodawcy po przyjęciu pracownika nie informują urzędu o tym fakcie i dalej ich oferta wisi w urzędzie a ludzie jak zające biegają tu i tam,więc gdzie ta rzetelność ze strony urzędu pracy (totalny brak nadzoru z ich strony wobec pracodawców).Jeśli według pana oferty śmieciowe i zlecenia to szczyt marzeń wśród poszukujących pracy to niech pan rozmawia z tymi którzy muszą co jakiś czas meldować się w urzędzie a nie tylko z urzędnikami,bo są to dwa różne światy.

Obiecuję, że po Nowym Roku zajmę się tą sprawą. Teraz pisałem zupełnie o czymś innym. Dziękuję za cenne uwagi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~lucek niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 12:11
jak dobrze że mamy tak blisko do naszych zachodnich sąsiadów... wystarczy zobaczyć ilu ludzi z naszego otoczenia migruje za chlebem... i jak na to patrzyć??? z jednej strony niedziwię się bo przeżycie za pensję jaką można osiągnąć poprzez zatrudnienie na umowy śmieciowe jest sztuka, a z drugiej strony takie osoby robią w konia państwo nie wykazując dochodów i nie płacąc podatków a reszta pracująca w polsce za to buli. nie żadko osoby pracujące za granicą zarabiają sporo bo tak jest no i co mnie osobiście wku..ia jak wrócą stają grzecznie w kolejce do pomocy społecznej (brak wstydu). ten co naprawdę potrzebuje nie nie zgłosi się bo mu wstyd a taki bez mrugnięcia okiem wystawia łapy.
~Adam niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 12:14
a ja się zapytuję DLACZEGO CHLEB NIE STANIAŁ SKORO ROLNIKOWI ZA PSZENICĘ PŁACĄ O POŁOWE MNIEJ NIŻ W ZESZŁYM ROKU PALIWO STANIAŁO ITD.???
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 14:02
~Zbigniew napisał(a): Szanowny panie redaktorze, ów urząd przyjmuje oferty pracy bez sprawdzenia wiarygodności pracodawcy,co już jest przegięciem.Najczęściej pracodawcy po przyjęciu pracownika nie informują urzędu o tym fakcie i dalej ich oferta wisi w urzędzie a ludzie jak zające biegają tu i tam,więc gdzie ta rzetelność ze strony urzędu pracy (totalny brak nadzoru z ich strony wobec pracodawców).Jeśli według pana oferty śmieciowe i zlecenia to szczyt marzeń wśród poszukujących pracy to niech pan rozmawia z tymi którzy muszą co jakiś czas meldować się w urzędzie a nie tylko z urzędnikami,bo są to dwa różne światy.

Proszę o podanie Na postawie jakiego przepisu urząd ma obowiązek nadzorować pracodawców.
12499
#Ripo nieaktywny
31 grudnia 2014r. o 14:09
Kiedy w końcu na stronie UP będą normalne oferty za normalne pieniądze ?
bo obecnie 90% to najniższa krajowa, za którą ciężko przeżyć osobie która ma na utrzymaniu rodzine.
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 14:24
Panie Kazimierzu jak za dawnych lat komuny.Dziennikarz popierający władzę jaka by ona nie była.Podoba mnie się to że jest pan elastyczny (coby to nie znaczyło) ;(
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 14:31
Ripo napisał(a): Kiedy w końcu na stronie UP będą normalne oferty za normalne pieniądze ?
bo obecnie 90% to najniższa krajowa, za którą ciężko przeżyć osobie która ma na utrzymaniu rodzine.

Wtedy, kiedy pracodawcy złożą do UP takie mirjsca oracy.
~ niezalogowany
31 grudnia 2014r. o 14:44
A może mała zmianka o 13 pensji dla pracowników tzw. pracowników administracji państwowej . Ja jako płatnik podatków UWAŻAM ŻE JEST TO JEDNE WIELKIE CHAMSTWO. MAM NADZIEJE ŻE LUDZIE TEGO NIE KUPIĄ I POGONIĄ TO SZMATŁACTWO.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza