Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

POZ po 01.01.2015

~qźwa niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 11:17
Dorn miał racje w kamasze bydlaków.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 12:11
1. 98 a około 149 to jednak różnica- chyba jednak cos dodało.
- 96 do końca 2014 a później 136 to wychodzi miesięcznie za pacjenta , nie zależnie ile razy przyjdzie na wizytę 8zł do końca 2014 i od nowego ok 11,3. Paczka fajek tyle kosztuje.

2. Lekarz ma możliwość wypisania recept na choroby przewlekłe na cały rok.
- od 3 miesięcy do 6 miesięcy w zależności od leku
3. Pakiet onkologicznt to nie kilkanaście a ewentualnie kilka badań dodanych.
- może masz rację , ale każde badanie usg to kwota 50-100zł, dochodzi tu TK za ok 350zł, łącznie troche wyjdzie, MZ nie chciało zrobić osobnego koszyka na te badania bo wiedza , że limity zostana wyczerpane w połowie roku
4924
#artwild2 nieaktywny
2 stycznia 2015r. o 12:17
Za zamkniecie przychodni dopieprzyc gnojom kare 20 000 za dzien...

Dopisane 02.01.2015r. o godz. 12:14:

Łapówkarz też ja zamknal????? Zamknac na 3 miesiace i 300 000 grzywny gnojowi.

Dopisane 02.01.2015r. o godz. 12:17:

artwild2 napisał(a): Za zamkniecie przychodni dopieprzyc gnojom kare 20 000 za dzien... Dopisane 02.01.2015r. o godz. 12:14:Łapówkarz też ja zamknal????? Zamknac na 3 miesiace i 300 000 grzywny gnojowi.

Przeprazsam przy tychb 20 tys zgubiłem jedno zero :)
~ niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 13:13
~ napisał(a): 1. 98 a około 149 to jednak różnica- chyba jednak cos dodało.
- 96 do końca 2014 a później 136 to wychodzi miesięcznie za pacjenta , nie zależnie ile razy przyjdzie na wizytę 8zł do końca 2014 i od nowego ok 11,3. Paczka fajek tyle kosztuje.

Dokładnie paczka fajek tyle kosztuje - pomnóż to cwaniaczku przez prawie 3000 osób i napisz ile to paczek.

Myślisz że tu są sami ...e co liczyć nie umieją.
Jeden już pisał że przyjmuje dziennie po 90 chorych - samych chorowitych ma że każdy co najmniej raz w miesiącu przyszedł "z wizytą" (90x30 dni=2700)

Życzę wam żeby wszyscy przepisali się do "normalnych" co nie boją się narzuconego procentu rozpoznawalności choroby (przypomnę 2 na 30) - przynajmniej będą mieli jakąś szanse (nadzieje) rozpoznania raka której wy im nie dajecie.

Boicie się weryfikacji swoich "umiejętności" - w Anglii jest to 1:8 a wy macie się wykazać rozpoznawalnością tylko 2:30.

Zastosowana autokorekta

4924
#artwild2 nieaktywny
2 stycznia 2015r. o 14:12
Ale jest jedna sprawiedliwosc : i tak padną na zawał ,albo raka ..... jak kazdy pacjent :)

Dopisane 02.01.2015r. o godz. 14:12:

I też duży plus za wprowadzenie kas fiskalnych..
~ niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 15:33
Wpis na forum jednego z portali:

"Jestem lekarzem na emeryturze, nadal pracującym - w tym roku to będzie 50 lat!
Brzydzę się tymi chciwcami, z pejsami, z porozumienia Zielonogórskiego!

Nie chcesz tchórzu wykonywać pakietu onkologicznego, to udzielaj podstawowych porad i protestuj do woli.

Do pakietu trzeba minimum wiedzy medycznej, a nie tchórzliwej obawy o pomyłkę.

Brzydzę się Wami!"
~ niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 15:48
50 lat pracy nie chcę u takiego się leczyć .Bałbym się dać wnuki pod opiekę.Tacy też leczą w B cu wypisując recepty,przy okazji nie dopuszczając młodych po studiach,Tobie też widać ze mało ,emerytura plus etat.
~ola niezalogowany
2 stycznia 2015r. o 19:48
Wy ktorzy mieszkacie w miastach macie chociaz jakis wybor w takiej sytuacji.A mieszkancy okolicznych gmin gdzie jest jeden osrodek zdrowia? Z takim cisnieniem jakie mialam dzisiaj mialam prawo do lizyty lekarskiej/ I co autobusem mam sie tluc na SOR? Maz w pracy, autobus czy bus z laski na ucieche.Pielegniarki i caly personel pomocniczy tez strajkuja?Malo im placa?siedza rzedem w rejestracjach i plotkuja A raz w tygodniu na Izbe przyjec do szpitala zeby zobaczyly jak praca wyglada. A lekarze no jest ;( ;( 1,5 etatu ale OSTATNIEGO KONTAKTU.

Takie placowki powinny miec zaplacone za konktetne wizyty !! !! !! a nie za zadeklarowanego pacjenta.Toby sie dopiero urwalo.
A Samorzady,Rady miast i gmin powinny rozwiazac umowy uzyczenia lokali na gabinety.A na wsiach tak wlasnie jest.Moze by zrozumieli ze sa dla nasa traktuja jak my dla nich.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza