Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Gender od tolerancji do totalitaryzmu
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:10
Ale żeby głosić jakiekolwiek prawdy, trzeba mieć podstawową wiedzę, a nie chęć zaistnienia gdziekolwiek... Kościół zabrał już się za bajki i ich negatywny wpływ na psychikę dzieci, doszukując się w nich podtekstów erotycznych. Za zabawki, które są zagrożeniem dla psychiki dziecka... Fanatyzm religijny w każdym przypadku jest rzeczą nie do zaakceptowania... Czy katolicki, czy żydowski czy - mając w głowie Francję - islamski...

Dodam, że każdy widzi to, co chce zobaczyć... I słyszy to, co chce usłyszeć... To dorośli dzieciom zaszczepiają swoje poglądy i to oni widzą/słyszą seksualizm w każdej rzeczy - jeśli tego chcą i mają na tyle wypaczoną psychikę, by wszędzie doszukiwać się podtekstów...

Dla mnie ważniejsze jest to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:12
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim

urwało... jak zwykle kiedy chodzi o ważne tematy..
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:14
~tylda napisał(a): http://pl.wikipedia.org/wiki/Przestępstwa_i_wykroczenia_seksualne_w_Kościele_katolickim

urwało... jak zwykle kiedy chodzi o ważne tematy..

link nie da się wkleić w całości, by zobaczyć trzeba użyć ctrl c i ctrl v :> najeżdżając na niego...
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:19
Ale tu nikt nie mówi o indoktrynacji dzieci religią katolicką, tu chodzi o to, że mamy do czynienia z pogwałceniem niewinności dzieci i jakieś chore eksperymenty tzw. edukacji seksualnej i niedookreślonej tożsamości płciowej. Wzorce skandynawskie w tym zakresie pojawiają się powoli w całej Europie, pojawiają się też w Polsce. Polscy "ekspercji' czerpią z tych źródeł garściami. Takiej chcesz Polski? Obejrzyj uważnie kontekst znajdziesz jeśli umiesz myśleć samodzielnie
www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:21
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:26
Wg kościelnej indoktrynacji i spojrzenia na świat rzeczywisty w polskim kościele katolickim jedynie i li myślące są tylko jednostki ślepo wpatrzone i wsłuchane w słowa, których na świecie w żadnym kościele mającym krzyż na dachu nie da się usłyszeć...

Czy;i wg Ciebie nie myślę, bo mam własne zdanie... Jam tylda nie od aniołów ;-) Jam tylda mająca podstawy filozofii i etyki kiedyś gdzieś liźnięte...
~Henryk niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:33
~tylda napisał(a): Wg kościelnej indoktrynacji i spojrzenia na świat rzeczywisty w polskim kościele katolickim jedynie i li myślące są tylko jednostki ślepo wpatrzone i wsłuchane w słowa, których na świecie w żadnym kościele mającym krzyż na dachu nie da się usłyszeć...

Czy;i wg Ciebie nie myślę, bo mam własne zdanie... Jam tylda nie od aniołów ;-) Jam tylda mająca podstawy filozofii i etyki kiedyś gdzieś liźnięte...

Nieprawda, ja jestem katolikiem i nie jestem ślepo zapatrzony w księży (to też tylko ludzie), ale akurat nietrudno zgodzić się z ks. Oko. Fakt jego słowa dzisiaj mogą się wydać kontrowersyjne, ale zrozumiemy je za 2-3 pokolenia, jeśli nie zmienimy swojego zachowania względem dzieci. Naprawdę polecam Ci obejrzeć ten dokument z poprzedniej strony, który wkleiłem. dzisiejsza Szwecja zaczynała od takiego modelu, dziś porozbijane rodziny, dzieci które nie wiedzą kim są ojcowie, matki, mają ich po 3-4 w swoim życiu, mieszanina - nie wiadomo kto z kim. Skutek taki, że żyją czesto w samotności, nie potrafią zbudować silnej rodziny. Potem skutak taki, ze 45% ciał i prochów po kremacji się nie odbiera, bo nie wiadomo w zasadzie kto miałby to zrobić i dlaczego. To czeka Polskę, bo wykazujemy instynkt lemingów niestety.
~tylda niezalogowany
13 stycznia 2015r. o 11:51
Uważam, że ksiądz Oko nie jest żadnym autorytetem, który mógłby mnie przekonać do jakichkolwiek aspektów dotyczących życia rodzinnego.
Rodzina jest dla mnie ważne, ale jej siła tkwi nie w nauce o gender, tylko we mnie i w mym mężu oraz dziadkach i ludziach, którymi się otaczam i którzy potrafią wskazać dobrą drogę, by umocnić nas w przekonaniu, że sposób, w jaki wychowujemy dzieci, jest zgodnym z naszym sumieniem.

Na wykład o rodzinie, o życiu, o szukaniu dobra w świecie nas otaczającym, o umiejętności rozmawiania z dzieckiem i pokazywania mu piękna otaczającego świat - poszłabym... Bo zawsze warto nauczyć się mądrych rzeczy od mądrych ludzi, ale gender to sztuczny twór, który stworzył sobie w Polsce kościół, by zagłuszyć inne ważne aspekty życia...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.