Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

211
skorn
19 stycznia 2015r. o 16:27
Byle do wyborów. PO boi się PiS, więc trzeba było sie dogadać, by nie stracić elektoratu na Śląsku. Polski podatnik zniesie wszystko, wiadomo z doświadczenia.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
19 stycznia 2015r. o 18:01
" W wielu krajach, szczególnie w Azji, państwowe zarządzanie gospodarką przyniosło i nadal przynosi niespodziewanie dobre efekty. Chiny są obecnie najbardziej spektakularnym przykładem takiego modelu gospodarki. Kryzys kapitalizmu wolnorynkowego tzw. „liberalnego” spowodował, że atrakcyjność modelu państwowego kapitalizmu szybko wzrasta. Warto jednak pamiętać, że metody zarządzania są obecnie bardziej wyrafinowane niż kiedyś i nawet firmy państwowe działają na warunkach – bardziej niż to się pozornie wydaje – wolnorynkowych, tym bardziej, że działają w otoczeniu międzynarodowym o wysokich wymaganiach. ... "
http://www.konserwatyzm.pl/artykul/4130/kapitalizm-panstwowy---nowe-formy-struktur-gospodarczych-wio

Kapitalizm państwowy?- W Chinach się sprawdza :D

PS. Panna, Mech nie jest taki "bee" :D
http://www.stefczyk.info/blogi/przez-pryzmat-ekonomii/2015-r-jako-zwiastun-nadejscia-wojny-religijnej-i-demograficznej,12656295874

Ma ciekawe spostrzeżenia :)

Miłego :)
2900
#falco nieaktywny
19 stycznia 2015r. o 18:34
http://www.biztok.pl/gospodarka/i-ty-zaplacisze-za-gornikow-nikt-nie-wie-jednak-ile_a19863....a co mnie kurna obchodzi Azja? :|

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
19 stycznia 2015r. o 18:48
Model gospodarki, Sokole. Jakaś alternatywa dla wyprzedaży majątku narodowego, a kołderka coraz krótsza :|

Oj, wpadłeś w spiralę podpuszczania jednych grup zawodowych na drugich :D

:)
2900
#falco nieaktywny
19 stycznia 2015r. o 19:12
:D

Dopisane 19.01.2015r. o godz. 19:06:

http://www.biztok.pl/gospodarka/rolnicy-szykuja-sie-do-protestu-eksperci-ostrzegaja-ze-to-im-zaszkodzi_a19867

myślę że też wskazane jest wprowadzenie ''pakietów osłonowych '' i trzyletnich ,płatnych urlopów na których oczywiście mogą sobie ''dorobić''
aha...i obniżyć składkę w KRUS-ie :D

Dopisane 19.01.2015r. o godz. 19:12:

dlaczego usunięto ot tak,po prostu temat o pigułce ''ellaOne'' :|
pytałem gdzie ,w której aptece można ją kupić bo jest mi ona ''na gwałt'' potrzebna...no właściwie nie mnie...
''na gwałt'' może nie dosłownie, bo akurat na to jest chyba inna...
czy gdybym zapytał ''gdzie mogę kupić krucyfiks'' też temat byłby usunięty? :P

skopiuję se bo nie chce mi się pisać za każdym razem a tak będę miał ''gotowca'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~mir.ko niezalogowany
19 stycznia 2015r. o 19:34
"...kopalnie są nierentowne, bo obniżono w nich wydobycie węgla. - W tych kopalniach zarząd Kompanii Węglowej, na pewno w porozumieniu z właścicielem, obniżył wydobycie nie zmniejszając zatrudnienia, a nawet zwiększając zatrudnienie..."

"...Paweł Poncyljusz z Polski Razem zaznaczył natomiast, że "dzisiaj polskie kopalnie potrzebują realnego właściciela". - Dzisiaj takiego nie ma – formalnie za kopalnie odpowiada Ministerstwo Gospodarki, gdzie rządzi PSL, które chowa teraz głowę w piasek, to Platforma zbiera razy.."

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/protest-w-kopalniach-kompanii-weglowej-gornicy-niezadowoleni-z-rozmow,506052.html

ciekawe czemu zmniejszono wydobycie
~ niezalogowany
19 stycznia 2015r. o 22:52
Na to są potrzebne nasze pieniążki (dlatego teraz będą ogłaszać, że wszystko jest nierentowne i sprzedawać)...
211
skorn
19 stycznia 2015r. o 23:54
~mir.ko napisał(a): "...Paweł Poncyljusz z Polski Razem zaznaczył natomiast, że "dzisiaj polskie kopalnie potrzebują realnego właściciela". - Dzisiaj takiego nie ma – formalnie za kopalnie odpowiada Ministerstwo Gospodarki, gdzie rządzi PSL, które chowa teraz głowę w piasek, to Platforma zbiera razy.."

Tam gdzie wlaścicielem jest państwo, nikt nie ponosi za nic odpowiedzialnści. Zrób coś źle w prywatnym zakładzie, to polecisz na pysk. PSL wszędzie ma ludzi, kręci lody, gdzie sie da.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza