Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

2900
#falco nieaktywny
18 stycznia 2015r. o 22:08
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jak-politycy-oceniaja-porozumienie-rzadu-z-gorniczymi-zwiazkami,wid,17187378,wiadomosc.html?ticaid=1142f6

na dobranoc wklejam link ale nie on jest tu najważniejszy bo to nic innego tylko medialny ''bełkot''
ważne i godne przeczytania są komentarze...
to oddaje prawdę o nastrojach społecznych ;)
''samarytaninie'' spod znaku Panny :D
jutro zapierdzielaj do roboty bo do narodowej ''składki '' musisz się dołożyć...

dobranoc wszystkim :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~jeszcze bardziej chamski niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 22:13
Takich , jak My, tzn. obsługi betoniary zwolnić się nie da , bo mamy własną do obsługi , ale jeśli prądu nam zabraknie , bo zlikwidują , lub sprywatyzują kopalnie , to dupa, po betoniarze. Elektrownie atomowe w Polsce to mrzonka , energia próżni Tesli , dopóki ktoś dostaje haracz za przesył , to również mrzonka ... chociaż meteoryt Tunguski ... mógłby świadczyć o zgoła innej teorii , ale ...

A wracając do rzeczy Papugo , ucz się solidaryzmu społecznego :) Wiem żeś starszy , ale kiedy szkrabem byłem wmówiono mi podstawowy aksjomat : jeden robi to , drugi tamto , trzeci coś jeszcze innego , dlatego , że lubi. Przyjemność Mu sprawia toczenie tralek , klejenie płytek , śpiewanie i rysowanie na szkle. Pisanie felietonów i czytanie poezji. Jeden wierzy w Stwórcę , drugi w antenę UKF. Jeden w związki zawodowe , drugi nierządowi ... ale tacy jesteśmy i myślę , że nikt nikomu nie powinien narzucać swych poglądów , każdy powinien odkryć siebie :) Nie mówimy o ekstremistach srender ( i nałukowcach z Bożej łaski )
Mówimy o normalnych Ludziach , jesteśmy podzieleni przez trzymających władzę , a chodzi o to , aby kosy na sztorc ... solidarnie :)
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 22:25
~jeszcze bardziej chamski napisał(a): Takich , jak My, tzn. obsługi betoniary zwolnić się nie da , bo mamy własną do obsługi , ale jeśli prądu nam zabraknie , bo zlikwidują , lub sprywatyzują kopalnie , to dupa, po betoniarze.

albo cena węgla będzie taka że prąd z niego uzyskany będzie tak drogi że nie będzie cie stać na włączenie betoniarki.

Kupiłbym ruski węgiel bo jest 3 x razy tańszy ale kolejarze na granicy nie wpuszczają.
~chamski chadziar niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 22:55
~ napisał(a):
~jeszcze bardziej chamski napisał(a): Takich , jak My, tzn. obsługi betoniary zwolnić się nie da , bo mamy własną do obsługi , ale jeśli prądu nam zabraknie , bo zlikwidują , lub sprywatyzują kopalnie , to dupa, po betoniarze.

albo cena węgla będzie taka że prąd z niego uzyskany będzie tak drogi że nie będzie cie stać na włączenie betoniarki.

Kupiłbym ruski węgiel bo jest 3 x razy tańszy ale kolejarze na granicy nie wpuszczają.

I dobrze czynią :)

Wychodzi na to , że trzeba będzie jeszcze raz sprywatyzować , sprywatyzowane Polskie Koleje Państwowe :|

Co jest Skornik , miałeś Mirkowi odpowiedzieć :)

Dobrej nocy Wam życzę :)
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 23:02
To ja chce żeby betoniarki były 5 x droższe.
~ niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 23:04
~ napisał(a): To ja chce żeby betoniarki były 5 x droższe.

Ogłaszam strajk i proszę związkowców o pomoc.
Producent betoniarek Jan Cegła..
211
skorn
18 stycznia 2015r. o 23:26
~mir.ko napisał(a): ale ja nie przyjmuje obecnego rozwiązania. nie wiem czemu prywatyzacja zawsze ma byc rozwiazaniem?

Bo prl, w którym wszystko było państwowe, padł na ryj.

<i>
~chamski chadziar niezalogowany
18 stycznia 2015r. o 23:47
skorn napisał(a):
~mir.ko napisał(a): ale ja nie przyjmuje obecnego rozwiązania. nie wiem czemu prywatyzacja zawsze ma byc rozwiazaniem?

Bo prl, w którym wszystko było państwowe, padł na ryj.

Mylisz się Kolego :) Nie wszystko było Państwowe. Władza była z Kraju Rad. Dzisiaj jest z eurokołchozu , a trzecia ... lub czwarta Rzepa ( już mi się ta chronologia całkiem spier.dzieliła ) też na ryju leży. Powiedz mi , jak Ramaj , że czarnowidzem jestem :) Ufam , że dasz radę ... Skornik :)

Dobranoc :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza