Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kopalnie - gorący temat

2900
#falco nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 20:05
właśnie przeczytałem próbę wypowiedzi ''obatela'' Czarneckiego broniącego Dudy
ten facet utwierdza mnie w przekonaniu że jest kompletnym idi.o.tą myśląc ze Polacy są jemu podobni
facet bez odrobiny moralności ,facet który zaliczył już wszystkie partie oprócz CDU ;) wygłasza teraz swoje kolejne idiotyzmy :>
tym facecikiem powinien zająć się naprawdę dobry lekarz a i temu nie wróżył bym sukcesu w leczeniu tak skrajnie trudnego przypadku :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~v niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:23
Po pierwsze Duda -jako p-cy Związków dużo zarabia, po drugie gdzie był jak kopalnie zaczęły się zadłużać, po trzecie związki zawodowe tylko "dbają "o już zatrudnionych, po czwarte sami walczyli o wolny rynek , po piąte niech zrezygnują ze swoich socjalistycznych przywilejów.
~Aga niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:25
Wiecie jak tak słucham o górnikach, to mi się niedobrze robi. Najmniej elastyczna grupa pracowników w kraju, myślą że jak za komuny będą pracować 40 lat w jednym zakładzie, dostawać 13, 14 i dywidendy, zostali z roszczeniami w komunie a reszta ludzi musiała pójść dalej, nauczyć się kapitalizmu, elastyczności i niepewności jutra, do tego pracy za grosze niejednokrotnie. Nie umniejszam że praca lekka bo taka nie jest, ale górnikiem się nie rodzi ani nie dziedziczy się górnictwa to wybór, tak jak każdy inny zawód. Jak coś jest nierentowne to się to likwiduje, jak nie mam pieniędzy to nie robię zakupów i myślę jak zarobić albo na czym zaoszczędzić, a nie wychodzę na ulicę i nie krzyczę "Ludzie jestem biedna i nieszczęśliwa, dajcie kasę wbrew zdrowemu rozsądkowi" Pewnie posypią się na mnie zaraz gromy, ale skoro nie jestem bogata, cudownie wykształcona, ani obłędnie piękna i daje rade wychowywać w tym kraju 3 dzieci za średnią wypłatę to drodzy górnicy też mogą. Pozdrawiam
~ niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:25
To nie prawda że w Polsce niema bogatych bisnesmenów .Największy to tatko z Torunia ,Może kler wykupiłby kopalnie .O czym ja piszę oni już uratowali stocznie zbierając udziały na tacę. ;)
~ niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:36
Poco 13-ka urzędasom 5 mld ,którzy nie wytwarzają dochodu narodowego.Dać na górnictwo i problem z głowy.Jak zabierać to może wszystkim grupom .Dziś radio podało jaka jest cena węgla z Rosji ,taka sama jak naszego w sprzedaży na opałowym .Tak się kręci interesy. ;(
~ niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:43
~v napisał(a): po drugie gdzie był jak kopalnie zaczęły się zadłużać,

za duzo propagandy sluchasz, kopalnie nie przynosza strat, tylko zyski same.
~ niezalogowany
14 stycznia 2015r. o 20:48
emem napisał(a): Dlaczego za bezcen? Metody prywatyzacji sa rozne. Moga to np. za dobre pieniadze kupic pracujacy w kopalni gornicy. A jak pokazuje wiele przykladow po prywatyzacji firmy zaczynaja zyc i zarabiac.
A teraz... przez to ze dokladamy do nierentownego biznesu nie moga byc spelnione chociazby postulaty panaM o obnizeniu podatkow, nie buduje sie drog w takim tempie w jakim bysmy chcieli, emerytury beda glodowe itd. Ale na gornictwo dokladac mozemy?

Przeczytaj dla odmiany coś innego niż znasz (może zaczniesz inaczej patrzeć na "dobro" prywatyzacji):
http://prawica.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=124:bardzo-sprytny-plan-balcerowicza&catid=37:ogospodarce&Itemid=54
(trzeba niestety skopiować cały link i wkleić go do przeglądarki)

13051
#Virgo nieaktywny
14 stycznia 2015r. o 21:06
emem napisał(a): Dlaczego za bezcen? Metody prywatyzacji sa rozne. Moga to np. za dobre pieniadze kupic pracujacy w kopalni gornicy. A jak pokazuje wiele przykladow po prywatyzacji firmy zaczynaja zyc i zarabiac.

Nie masz racji albo nie zgłebiłeś gruntownie zagadnienia. Weź przeanalizuj co stało się naszymi hutami..sprywatozywanymi , dla hindusów.Wiesz jak pracują hutnicy w takich hutach ? Wiesz kiedy i na jakich zasadach dostają gwarancję pracy stałej ? Dlaczego awans wiąże się z przejsciem z jednej do drugiej huty ?
To ,że ktoś ma ochotę na popisanie w necie , nie świadczy jeszcze , iż ma gruntowną wiedzę na temat. A Ty Ememie ..powinieneś ją mieć.
I jeszcze jedno - piszemy o Polsce i Polakach...Quo vadis Poloniae ??

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza