Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bogiem genderyzmu jest seks
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 9:00
~ja napisał(a): "Należy być Bogu posłusznym"
Po co? bo ksiądz Ci tak powiedział?

Tak powiedział Kościół Chrystusowy: Bóg-Człowiek Chrystus, Apostołowie i ich następcy!
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~tylda niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 9:11
Ale i powiedziane jest, by nie stawiać Mu kościołów, a także, że Bóg jest wszędzie...
Czemu to nie jest przestrzegane?
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 9:27
Wiesz, że dzwonią, ale nie masz pojęcia w którym kościele :D

Chrystus (Bóg - człowiek) nauczał i w Świątyni i w synagogach.
A za wzór postawił wdowę, która swój ostatni grosz wrzuciła do świątynnej skarbony!
To sekty, jak Świadkowie J. robia ludziom wodę z mózgów opierając się na przekręconych albo wyrwanych z kontekstu pojedynczych zdaniach z Biblii. A pełna prawda jest wyłącznie w Kościele!
~też tylda niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 9:28
~tylda napisał(a): Ale i powiedziane jest, by nie stawiać Mu kościołów, a także, że Bóg jest wszędzie...
Czemu to nie jest przestrzegane?

Masz rację
"Kościół" zamiast dbać o wiernych i ich wspierać,
gromadzi majątek i o niego zabiega.
Nie mam nic do jakiejkolwiek wiary, jednak mój światopogląd nie jest zawężony do tego co ksiądz z ambony "wyśpiewa".

Kościół miał być duchowym wsparciem dla wiernych, a stał się międzynarodową skarbnicą majątku duchownych i przede wszystkim WATYKANU, który podczas II wojny kolaborował z niemieckim okupantem i popiera masowe egzekucje żydów.

Podsumowując "Kościół katolicki" nie jest taki święty.
Kiedy ciemny lud się obudzi i rozgoni darmozjadów kościelnych?
~tylda niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 9:43
~ napisał(a):
To sekty, jak Świadkowie J. robia ludziom wodę z mózgów opierając się na przekręconych albo wyrwanych z kontekstu pojedynczych zdaniach z Biblii. A pełna prawda jest wyłącznie w Kościele!

Znam słowa Biblii i konteksty przeróżne, ale nie mam ochoty się nimi przerzucać, tudzież licytować, bo to nie ma sensu, gdyż każde moje słowa zostaną przerobione i zmienione, by jedyni i li Waszą prawdę ukazać...

A prawda nie jest w Kościele - kościół to instytucja, prawda jest wokół nas, a prawda katolicka jedynie w Słowie Bożym, które nie jest głoszone zgodnie z prawdą w instytucji kościoła... Tam aktualnie są półprawdy i prawdy naciągane, które dostosowane są - jak nam Oko pokazał - do chęci zaistnienia. Trudno kościołowi w taki sposób pozyskać mądrych wiernych... Mądrych, czyli nie wierzących ślepo, a szukających odpowiedzi...
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 10:12
To są niczym nie podparte gołosłowne a oszukańcze imaginacje mające oszukać sumienie, że to nie my jesteśmy nie w porządku. A że niby wina Kościoła!
~ja niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 11:12
~ napisał(a): To są niczym nie podparte gołosłowne a oszukańcze imaginacje mające oszukać sumienie, że to nie my jesteśmy nie w porządku. A że niby wina Kościoła!
żal mi Ciebie, chociaż nie, nie jest mi żal. Nikt nikomu nie zabrania myśleć
~ niezalogowany
21 stycznia 2015r. o 14:03
Pomyliłeś strony - powinno być "żal mi siebie", bo bezmyślnie powtarzasz swoje imaginacje. Mój światopogląd opiera się na dwu skrzydłach - na wierze i rozumie ("Fides et ratio") - i bronię go wyłącznie racjonalnymi argumentami. Nie podpieram się wierzeniami. Tak jak Ty - masz tylko ślepa wiarę w soje poglądy, niczym nieuzasadnioną!

Zmoderowano 21.01.2015 godz.17:00 - powód: zbędne cytowanie (moderator)