~przy okazji niezalogowany 19 stycznia 2015r. o 18:30
Gender (ang. gender, czyt. dżender; płeć kulturowa, płeć społeczna, płeć kulturowo-społeczna, płeć/rodzaj, czasami także jako płeć psychologiczna lub psychiczna[1]) – jest to suma cech osobowości, zachowań, stereotypów i ról płciowych, rozumianych w danym społeczeństwie jako kobiece lub męskie, przyjmowanych przez kobiety i mężczyzn w ramach danej kultury w drodze socjalizacji, nie wynikających bezpośrednio z biologicznych różnic w budowie ciała pomiędzy płciami, czyli dymorfizmu płciowego.
I CO W TYM ZŁEGO?że facet ugotuje a kobieta zarobi?
Cytat Ks Oko; "Czucie i wiara silniej mówią do mnie, niż mędrca szkiełko i oko"
Ksiądz nie jest konsekwentny w wypowiedzi. Dzięki temu przesłaniu o mędrca szkiełku i oku, przyjechał na wykład wygodnym samochodem zamiast na osiołku , jak to podróżował w czasach p.n.e jego Najwyższy Zwierzchnik.
Przysłowiowy poetycki przekaz o szkiełku i oku mędrca, cechował okres Oświecenia w Europie ( ok XVII-XVIII w),kiedy to zapoczątkował sie niebywały postęp techniczny i naukowy, dający podwaliny pod wspólczesny poziom techniczny.
Kościół ówczesny, nie był entuzjastą tych reform i zmian w tych dziedzinach. Ale z wyników tegoz postepu, owszem teraz korzysta.
"To trochę tak wygląda jak straszenie dorosłego Babą Jagą. Żałosne! Straszący nie mają jednak za grosz wyobraźni i ciągle myślą, że mamy mentalność małego dziecka. A przecież wystarczy, by próbować straszyć ich islamskim piekłem, do którego z pewnością trafią jako niewierni. Nie jestem ateistą, ale też nie jestem wierzącym. W boga osobowego jednak zupełnie nie wierzę. To totalna bzdura. Nie wierze też w to, że moja wiara w boga pomaga bogu w jego egzystencji, a klepane modlitwy cokolwiek dają. Zawsze powtarzam, że skuteczność modlitw można łatwo sprawdzić. Wystarczy wziąć dwie osoby, z których jedna będzie modliła się o uzdrowienie z rozlanego wyrostka robaczkowego, a druga podda się operacji bez żadnych modłów. Sam miałem przypadek przepukliny pachwinowej, który próbował leczyć nawiedzony katolik z Indonezji z Ośrodka Medycyny Naturalnej w Łodzi. Trzy sesje nie dały nic (kosztowały 450 złotych), a jedna operacja jest skuteczna na 14 lat. Piekła tworzą sobie wyznawcy różnych bzdurnych religii i nimi straszą. Podobnie jest z nawiedzeniami (opętaniami). Nie ma nic bzdurniejszego niż straszenie ateisty opętaniem, bo to mocno wierzący są zawsze opętywani. Wystarczy przeanalizować przypadki opętań. Nigdy chrześcijański diabeł nie opętał islamisty, ani odwrotnie. Dlaczego? Bo trzeba w tego diabła wierzyć, że istnieje, że może opętać, by tak się stało. "Annelise Michel była całkiem normalną nastolatką" jak twierdził ksiądz egzorcysta. Chodziła bardzo często do kościoła i rozmawiała z Maryją, co chyba według niego, czynią "całkiem normalne nastolatki". Już wcześniej znała diabły, które później ją opętały. Że też nie zdarzyło się, że opętały kogoś diabły, o których nigdy nie słyszał."
Żałosny to jest naiwniak, który płaci kasę jakimś nawiedzonym i te same wypowiedzi daje na dwu różnych portalach!
Cytuję odpowiedź, jaka tam zamieszczono niedouczonemu bidokowi ;)
======
Świat jest jaki jest a nie taki jak w to wierzymy. Jeśli szatana nie ma to wiarą w niego nie moze nas opętać. Skądże więc tyle opętań w świecie, powiązanych z nadnaturalnymi zjawiskami (np. plucie gwoździami, lewitacje, nadnaturalna siła, rzucanie przedmiotami), których nie potrafią wyjaśnić psychiatrzy? Wreszcie kto zaprojektował i stworzył tak spójną i genialnie zorganizowaną materię, kto mógł spowodować powstanie takich komplikowanych struktur białkowych jak łańcuch DNA czy ludzki mózg, skoro inteligentny człowiek nie jest w stanie do dziś zbadać do końca funkcji i powiązań? Tylko zbadać a co mówić o wyprodukowaniu? I zrobił to bóg bezosobowy?
Jak wyjaśnić tysiące cudów, obraz Madonny z Guadelupe, Całun Turyński, cud wirującego słońca w Fatimie (tysiące swiadków także niewierzących) i liczne inne?
,,Coby Mu'' tzn.Franciszkowi ,, nic się nie stało'' Szatany nie śpią.Kasa im ucieka ,doktryna że kobiety z woli Bożej są przy nadziei pada.Ojce powinni zacząć szukać konkretnej roboty.Z zababonów nie utrzymają na europejskim poziomie młodej gosposi ,jej nieślubnych dzieci i jeszcze sypnąć biskupowi.Któreś z nich będą musiały zacisnąć pasa.Biskupa wykluczam,zostaje gosposia z dziećmi.Dzieci poczęte a więc poza ochroną PIS-a,kościoła itp.W ciekawych czasach żyjemy.Niech Pan Bóg chroni Papieża Franciszka.