Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szczepionki dla dzieci.

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 lutego 2015r. o 16:22
Jak zwykle górnolotnie Kluczniku :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 lutego 2015r. o 16:28
hahaha " oczywiście sam fakt odkładania się rtęci na witalnych narządach jest zastanawiający" ..... czy wy ludzie czytacie ze zrozumieniem? No tak trochę się odłożyło ale to nic!!! No najdłużej w nerkach , ja pierdziele czy ja śnię? Moje dziecko nie jest szczurem doświadczalnym. A ty samosiu czytaj ze zrozumieniem te idiotyczne artykuły i myśl, myśl, myśl :/ jak mawia Puchatek
~antyszczepionkowiec niezalogowany
3 lutego 2015r. o 16:38
Pytanie jest zasadnicze . Kto traci a kto zyskuje. Co zyskuje Jaśkowski czy Majewska wygłaszając swoje teorie, niby szukają poklasku czy raczej spotykają się z głupkowatą krytyką. Co oni maja do zyskania lub stracenia? Bardzo ciężko jest niektórym ludziom włączyc myślenie i rozważyć bo boją się że będą musieli zmienić zdanie i również narazić się na krytykę ze strony znajomych itd. Po co coś zmieniać i sie zastanawiać . Dobrze jest jak jest nikt sie mnie nie czepia. To podobnie jak z ludźmi co nie wierzą , do kościoła nie chodza ale dzieciaka do komunii ślą no bo nie chca żeby było "inaczej "traktowane. Zobaczcie ludzie mają tak wyprany mózg tymi szczepionkami że jak by im naprawde trucizne podali a powiedzieli że to witaminka to tez by nie protestowali. I niby wolny kraj, kimdzong pol
4335
3 lutego 2015r. o 16:48
:D Kimdzongpol :D Nic dodać, nic ująć .Discopolodisnejland :D
Zaszczepiony tego samego argumentu użyłem w podobnej dyskusji , na podobnym temacie , na tym samym portalu. Zapytałem Pynchoona , jaki interes mają Majewska i Jaśkowski w propagowaniu swej wiedzy i przekonań . Pychuśiowi mowę odięło i od tamtej pory milczy jak Mona Liza , albo dama z łasiczką , skoro już o futerkowych gadamy :D

Koch i Jego kumpel Dwieścieczternastka też jakoś zamilkli :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3 lutego 2015r. o 16:51
3. Jakie są objawy zatrucia rtęcią?
Objawy zatrucia rtęcią wynikają głownie z drogi wchłaniania się rtęci – wraz z pokarmem i przez drogi oddechowe oraz z faktu, że rtęć odkłada się w tkance nerwowej, niszcząc ją.
W bardzo małym stopniu wchłania się przez skórę, a przemianom ulega w nerkach – również i je uszkadzając. Do objawów zatrucia należą:
 kaszel, zapalenie płuc
 ostre zapalenie żołądka i jelit
 wymioty, biegunka, czasem nawet krwawa biegunka
 wzrost ilości moczu, następnie jej spadek w wyniku postępującego uszkodzenia nerek
Rtęć w związkach organicznych powoduje:
 drgawki, niepokój, porażenia, drżenia
Długotrwałe narażenia na rtęć może powodować:
 uszkodzenie nerek
 uszkodzenie zębów – ich wypadanie
 uszkodzenie dziąseł
 ból głowy, bezsenność
 zmianę nastroju: drażliwość, gorszy, depresyjny nastrój
 pogorszenie wzroku – na skutek odkładania się złogów w soczewce
 metaliczny posmak w ustach
 bole brzucha
 obniżenie ciśnienia tętniczego krwi

Objawy zatrucia rtęcią nie należą do charakterystycznych i łatwo jest je pomylić z objawami innych, częstszych chorób.

A więc jeśli dostanie się do krwioobiegu nawet znikoma niby ilość to co ? niby jak sie wydostaje
3 lutego 2015r. o 17:22
Pannazdzieckiem - piąteczka ;) :)

ANTYSZCZEPIONKOWCY- próbuja nagłaśniać sprawę szkodliwości szczepionek, mówią o tym nie boją się , często są to rodzice dzieci które mają skutki poszczepienne. Nagłaśniają bo spotkali się z niesprawiedliwością i znieczulicą i zmową milczenia. Rodzice którym lekarze odmawiaja uznania że ich dziecko po szczepionce dostało np paraliżu kończyn i płakało a w zasadzie przez kilka dni miałczało jak kot( to przykład z bolec.info)NIE MAJA W TYM NAGŁAŚNIANIU SPRAWY ŻADNEGO INTERESU ANI ZAROBKU NA TYM ŻE NARAŻAJĄ SIĘ NA ŚMIESZNOŚĆ I NAZEWNICTWO TAKIE ŻE WOŁA O POMSTĘ DO NIEBA. Wyzywani sa od głupców , idiotów , ludzi lekkomyślnych , nie myślących prostaków nie godnych by polemizować z lekarzami i z kimkolwiek, ...e , nie myślący idioci. Takie epitety padają.
Są tak nazywani tylko dlatego że odważyli się poddać zwątpić w skuteczność szczepionki.Jako wolni obywatele tego kraju maja do tego prawo.

"OŚWIECENI" -SZCZEPIĄCY- NAGONKA NA ANTYSZCZEPIONKOWCÓW
W WIĘKSZOŚCI LEKARZE , którzy sami się nie szczepią a jeśli już to zupełnie innymi szczepionkami niż reszta społeczeństwa. Straszą że jak nie zaszczepisz to dziecko umrze a jak zachoruje to na pewno jeden wieli koszmar. Przekonuja do szczepień ulotkami JAKO "WIARYGODNE" ŹRÓDłO INFORMACJI. Przekonują hasłami wyssanymi z palca. Jako skutek uboczny szczepienia podają informację MOŻE ZAGORĄCZKOWAĆ . Przekonują ludzi strachem a to jest daleko podejrzane. Nie jest przedstawiana rodzicom cała ulotka i jakie sa skutki uboczne , jak przy każdym leku. Nikt z rodziców nie widzi na oczy tego i przed szczepieniem nie jest informowany jakie moga wystąpić skutki uboczne. Przygłupiej tabletce przeciwbólowej są a co dopiero szczepionka.

Zastosowana autokorekta

4335
3 lutego 2015r. o 17:37
Zawsze do usług Zaszczepiony :) Nie jest tajemnicą , że uwielbiam Mądrych Ludzi , oprócz Technicznego . Notorycznie mi posty kasuje. Być może ma to jakiś związek z rtęcią , którą Go naszpikowali :D

3688
#Pynchoon nieaktywny
3 lutego 2015r. o 17:52
Pannazdzieckiem napisał(a): :D Kimdzongpol :D Nic dodać, nic ująć .Discopolodisnejland :D
Zaszczepiony tego samego argumentu użyłem w podobnej dyskusji , na podobnym temacie , na tym samym portalu. Zapytałem Pynchoona , jaki interes mają Majewska i Jaśkowski w propagowaniu swej wiedzy i przekonań . Pychuśiowi mowę odięło i od tamtej pory milczy jak Mona Liza , albo dama z łasiczką , skoro już o futerkowych gadamy :D

Koch i Jego kumpel Dwieścieczternastka też jakoś zamilkli :D

Witaj Panna, widzę że szczepienia to Twój konik :-)

Doskonale wiesz, że nie dojdziemy w tej sprawie do porozumienia, Ty masz swoje poglądy, ja się z nimi nie zgadzam, ja mam swoje, z którymi Ty się nie zgadzasz, tak samo Pani Majewska i Pan Jaśkowski. Na tym polega demokracja, każdy może sobie pisać co mu ślina na język przyniesie, dotyczy to mnie, Ciebie i Pani Majewskiej czy Pana Jaśkowskiego.

A ponieważ w teorie spiskowe dot. szczepionek nie wierzę, siebie szczepię, dzieci szczepię i będę to robił. Po prostu nie widzę powodu, aby komukolwiek opłacało się wywoływać "epidemię" autyzmu, szczególnie koncernom farmaceutycznym. Na tę chorobę nie ma lekarstwa, pomaga bardziej terapia, odpowiednia dieta, czyli coś na czym koncern farmaceutyczny nie zarobi.

A jeśli ktoś ma problem ze związkami rtęci w szczepionkach po prostu wybiera te które go nie zawierają, wolny wybór.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza