Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

13926
qwax_
12 lutego 2021r. o 23:06
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a): Qwax wiem że chłop mi radzi nie szczep się tak samo wiem że Ty masz podobne zdanie , wiem też że pandemie były , obecnie jest i będą w przyszłości .
Różni nas jedno , wy uważacie nie szczepić iść na żywioł i niech się dzieje co chce , ja natomiast uważam że pomimo pewnych niewiadomych co do szczepionki jest ona jedyną szansą na maksymalne ograniczenie pandemii .

Ależ ja nie mam zamiaru Ciebie zniechęcać do szczepienia!!
Co więcej, gorąco Cię zachęcam do tego bezpiecznego i sprawdzonego zabiegu.
Bo chyba zgadzasz się, że szczepionki są bezpieczne??
Nawet na stronie gov.pl piszą w sprawie Niepożądanych Odczynów Poszczepiennych po przyjęciu szczepionek:
"W Polsce NOP-y odnotowywane są średnio raz na 10 000 przypadków. Ryzyko wystąpienia niebezpiecznej reakcji anafilaktycznej (to silna reakcja po kontakcie z substancją uczulającą) występuje raz na 1 000 000 przypadków."

Niebezpieczna reakcja 1 na milion - to jak szansa wygrania w totka.
Więc chyba słusznie mówisz, że nie ma się czego bać, bo przecież rządowa strona by nie kłamała ;)

Tak jak się domyślałem - siedzisz cicho, panie M21 ;)
To dodam, że jeśli występuje 1 na milion ciężkich NOP-ów po szczepieniach (według stron rządowych), a zaszczepiono prawie 2 miliony Polaków, to statystycznie powinny być 2 ciężkie NOPy.
Tymczasem - według tych samych danych rządowych - ciężkich NOP-ów jest już grubo ponad 200, w tym 11 zgonów.
A te ciężki NOPy to np.:
- epizod niepamięci wstecznej. Nie pamięta co się z nią działo w tym dniu od godz. 08 do 14
- gorączka 38,0-38,4 C trwająca 2 doby, silny ból głowy, bóle kostno-mięśniowo, ból prawego podżebrza, powiększenie brzucha w obwodzie, tkliwość brzucha przy palpacji w rzucie wątroby, zaburzenia świadomości
- Wzmożone napięcie mięśniowe z brakiem możliwości poruszania palcami dłoni. Silny ból głowy, zawroty głowy. Upośledzona ostrość widzenia. Objawy trwały ok. 8 godzin. Następnie spadek temperatury do 35,3 st. C. Bóle mięśniowo-stawowe i zaburzenia widzenia do 12 godzin. Osłabienie i męczliwość przy wysiłku utrzymują się nadal.
- w 5 dobie po szczepieniu pacjentka zauważyła niedosłuch ucha prawego, rozpoznano niedosłuch spełniający kryteria nagłej głuchoty.
- udar mózgu z niedowładem lewostronnym

Inne powikłania dostępne na stronie:
https://www.gov.pl/web/szczepimysie/niepozadane-odczyny-poszczepienne

To na razie tyle w sprawie "bezpieczeństwa" tych szczepionek ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 lutego 2021r. o 23:18
Ksawery , jeśli pozwolisz , to ja będę " urabiał " Lucjana ... ale każda Twoja pomoc jak najbardziej wskazana :)

Celem jest mnożenie zwolenników teorii spiskowych :D Lucjan jeszcze nie wie jak wielu nas jest :)

Szacun Ksawery :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
13 lutego 2021r. o 10:32
A tutaj jeszcze mała ciekawostka:
Tydzień temu zmarł Krzysztof Kowalewski
https://www.rmf24.pl/kultura/news-krzysztof-kowalewski-nie-zyje-aktor-mial-83-lata,nId,5033670
A w połowie stycznia ten sam aktor wyrażał chęć zaszczepienia się na covid
https://film.wp.pl/krzysztof-kowalewski-bedzie-sie-szczepic-nie-wie-jeszcze-jak-sie-zapisac-6597508786564064a

Z pewnością jest to tylko zbieg okoliczności, bo przecież szczepionki są bezpieczne i nie zabijają ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Burobrązowy Groszek niezalogowany
13 lutego 2021r. o 10:41
qwax_ napisał(a): A tutaj Z pewnością jest to tylko zbieg okoliczności, bo przecież szczepionki są bezpieczne i nie zabijają ;)

Z mojej rodziny zostały zaszczepione dwie osoby mające więcej niż 80 lat.
W najbliższy wtorek druga dawka szczepionki.

Pewnie miały wielkie szczęście!!:D:D
13926
qwax_
13 lutego 2021r. o 10:56
~~Burobrązowy Groszek napisał(a):
qwax_ napisał(a): A tutaj Z pewnością jest to tylko zbieg okoliczności, bo przecież szczepionki są bezpieczne i nie zabijają ;)

Z mojej rodziny zostały zaszczepione dwie osoby mające więcej niż 80 lat.
W najbliższy wtorek druga dawka szczepionki.

Pewnie miały wielkie szczęście!!:D:D

Pewnie miały ;)
Ale piłka cały czas w grze - poczekaj do drugiej dawki i chwilę po. Ale ogólnie zdrowia życzę :)

14240
M21W2
13 lutego 2021r. o 11:43
qwax_ napisał(a):
M21W2 napisał(a): Qwax wiem że chłop mi radzi nie szczep się tak samo wiem że Ty masz podobne zdanie , wiem też że pandemie były , obecnie jest i będą w przyszłości .
Różni nas jedno , wy uważacie nie szczepić iść na żywioł i niech się dzieje co chce , ja natomiast uważam że pomimo pewnych niewiadomych co do szczepionki jest ona jedyną szansą na maksymalne ograniczenie pandemii .

Nawet na stronie gov.pl piszą w sprawie Niepożądanych Odczynów Poszczepiennych po przyjęciu szczepionek:
"W Polsce NOP-y odnotowywane są średnio raz na 10 000 przypadków. Ryzyko wystąpienia niebezpiecznej reakcji anafilaktycznej (to silna reakcja po kontakcie z substancją uczulającą) występuje raz na 1 000 000 przypadków."

Więc chyba słusznie mówisz, że nie ma się czego bać, bo przecież rządowa strona by nie kłamała ;)

Ogarnij się chłopie , czy ja gdzieś piszę o rządowej stronie , opinie polityków żadnej opcji nie mają wpływu na moje decyzje , powiedziałem to wyraźnie Piotrowi , jak zachoruję to pójdę lekarza nie polityka .
~~Jaskrawoniebieska Kolkwicja niezalogowany
13 lutego 2021r. o 11:53
Związkowcy z "Solidarności" chcą, by Jarosław Kaczyński zainterweniował i zmienił sposób transformacji branży górniczej i energetycznej.
Pismo zaczyna się od podkreślenia zasług prezesa PiS.

,,Krajowa Sekcja Energetyki NSZZ Solidarność zwraca się do Szanownego Pana Prezesa, jako przywódcy największej partii politycznej, posła na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej, Wiceprezesa Rady Ministrów - Szefa Komitetu ds. Bezpieczeństwa Narodowego, wielkiego Patrioty dbającego o niezawisłość i rozkwit naszej Ojczyzny, ale przede wszystkim do Człowieka wielkiego serca, ducha, który wielokrotnie swoimi działaniami ratował i ratuje Rzeczpospolitą Polską przed upadkiem ''

Ja prdole , jak za tow.STALINA ,WDUDOWŁAZY wyklęte . .
14240
M21W2
13 lutego 2021r. o 12:03
qwax_ napisał(a):
qwax_ napisał(a):

Tak jak się domyślałem - siedzisz cicho, panie M21 ;)
To dodam, że jeśli występuje 1 na milion ciężkich NOP-ów po szczepieniach (według stron rządowych), a zaszczepiono prawie 2 miliony Polaków, to statystycznie powinny być 2 ciężkie NOPy.
Tymczasem - według tych samych danych rządowych - ciężkich NOP-ów jest już grubo ponad 200, w tym 11 zgonów.
A te ciężki NOPy to np.:
- epizod niepamięci wstecznej. Nie pamięta co się z nią działo w tym dniu od godz. 08 do 14
- gorączka 38,0-38,4 C trwająca 2 doby, silny ból głowy, bóle kostno-mięśniowo, ból prawego podżebrza, powiększenie brzucha w obwodzie, tkliwość brzucha przy palpacji w rzucie wątroby, zaburzenia świadomości
- Wzmożone napięcie mięśniowe z brakiem możliwości poruszania palcami dłoni. Silny ból głowy, zawroty głowy. Upośledzona ostrość widzenia. Objawy trwały ok. 8 godzin. Następnie spadek temperatury do 35,3 st. C. Bóle mięśniowo-stawowe i zaburzenia widzenia do 12 godzin. Osłabienie i męczliwość przy wysiłku utrzymują się nadal.
- w 5 dobie po szczepieniu pacjentka zauważyła niedosłuch ucha prawego, rozpoznano niedosłuch spełniający kryteria nagłej głuchoty.
- udar mózgu z niedowładem lewostronnym

Inne powikłania dostępne na stronie:
https://www.gov.pl/web/szczepimysie/niepozadane-odczyny-poszczepienne

To na razie tyle w sprawie "bezpieczeństwa" tych szczepionek ;)

Qwax ostatnio więcej czasu spędzam na portalu Kurnik przy szachownicy , tu wpadam co jakiś czas i odpisuję jeżeli coś jest skierowane do mnie .
Już dawno Tobie pisałem że będziesz wyszukiwał niewielką ilość przypadków powikłań , pisałem że one będą , nie ma leku w którym na ulotce nie ma wzmianki o możliwych skutkach ubocznych .
Ciebie nie interesują ludzie którzy mają powikłania po przebytym covidzie , jest ich zdecydowanie więcej , Ciebie nie przekonują ofiary śmiertelne pandemii , na szali leży możliwość ograniczenia pandemii ( szczepienia ) oraz pozwolenie na jej coraz większa ekspansje i coraz groźniejsze mutacje .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza