Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

22258
#Horus nieaktywny
12 lutego 2021r. o 9:36
:][img=1613118978_4389x06.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
12 lutego 2021r. o 11:42
Panna , Piotrek nie chcę być złośliwy , to co mi poleciłeś abym przeczytał to stek niczym nie popartych bzdur .
Najczęstsze słowo które Zieliński używa to " może " być to czy tamto , to tak jak ja bym Tobie napisał że po piciu alkoholu i paleniu papierosów masz zlasowany mózg i łykasz wszystkie teorie spiskowe , sorry za porównanie .

Uczelnie odcinają się od profesora
Prof. dr hab. Lesław Lahuta z Wydziału Biologii UWM w Olsztynie przekazał AFP 14 stycznia w mailu, że „obecnie nie jest on pracownikiem UWM dlatego Jego opinie/wypowiedzi stanowiska mogą być traktowane wyłącznie jako opinie osoby prywatnej, a nie reprezentatywne dla środowiska Katedry czy UWM”. Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, z którym był związany również odciął się od jego ostatnich wystąpień w mediach. „Wypowiedzi profesora są jego prywatnymi opiniami i nie mogą w żaden sposób być traktowane jako stanowisko UAM, tym bardziej że nie jest on związany z naszym Uniwersytetem od połowy lat 80” - napisała uczelnia w komunikacie z 11 stycznia 2021.

Od 2014 r. nie jest związany z żadną instytucją badawczą. Informacje o tym ostatnim etapie kariery naukowej można znaleźć na stronie Nauka Polska. Z niej dowiemy się, że ostatnio wspierał pracę badawczą na temat podobieństwa genetycznego limby w Tatrach po słowackiej i polskiej stronie.

Teraz ja Tobie polecam przeczytaj i wybierz czy zakisić 30 kg kapusty jak zaleca Zieliń i zapobiegać wirusowi czy wybrać dobrowolne szczepienie .

Przeczytaj całość o badaczu roślin .
https://sprawdzam.afp.com/nie-profesor-roman-zielinski-nie-ma-racji

13926
qwax_
12 lutego 2021r. o 12:28
M21W2 napisał(a): Panna , Piotrek nie chcę być złośliwy , to co mi poleciłeś abym przeczytał to stek niczym nie popartych bzdur .

Chłop dobrze ci radzi, wiec później nie mów, że nie wiedziałeś ;)
To tez bzdury?:
"Wpływ szczepień Comirnaty na rozprzestrzenianie się wirusa w społeczeństwie nie jest jeszcze poznany. Na tym etapie badań nie wiadomo jeszcze, ile zaszczepionych osób może nadal być w stanie przenosić i rozprzestrzeniać wirusa. Obecnie nie ustalono, jak długo trwa ochrona zapewniona przez Comirnaty. Osoby zaszczepione w badaniu klinicznym będą obserwowane przez 2 lata, aby zebrać więcej informacji na temat czasu trwania ochrony."

Dopisane 12.02.2021r. o godz. 12:28:

jeszcze link:
http://www.urpl.gov.pl/en/node/6040

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
14240
M21W2
12 lutego 2021r. o 19:29
Qwax wiem że chłop mi radzi nie szczep się tak samo wiem że Ty masz podobne zdanie , wiem też że pandemie były , obecnie jest i będą w przyszłości .
Różni nas jedno , wy uważacie nie szczepić iść na żywioł i niech się dzieje co chce , ja natomiast uważam że pomimo pewnych niewiadomych co do szczepionki jest ona jedyną szansą na maksymalne ograniczenie pandemii .

Szanowni Państwo,
globalna pandemia COVID-19, spowodowana rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2, zmusiła nas do zmian w każdej
właściwie płaszczyźnie życia codziennego, od pracy czy nauki, po spędzanie czasu wolnego i życie rodzinne. Wiele osób zmarło
w następstwie tej pandemii, w wyniku zachorowania na COVID-19 lub z powodu przeciążenia systemów opieki zdrowotnej.
Dziś, dzięki pojawieniu się szczepień, mamy szansę uzyskania kontroli nad wirusem SARS-CoV-2 i stopniowego powrotu do
sposobu życia sprzed pandemii. Pozytywne efekty zależą jednak w ogromnej mierze od masowości szczepień – osiągnięcia
odpowiedniego poziomu wyszczepialności ogółu społeczeństwa – a więc od rozsądku, wiedzy i decyzji każdego z nas.
W historii rozwoju medycyny szczepienia ochronne są jednym z największych osiągnięć, odkryciem, które uratowało życie
milionom ludzi. Przyczyniło się to do eradykacji śmiertelnych i inwalidyzujących chorób. Zdrowie publiczne, rozumiane jako
holistyczne podejście do medycyny i opieki zdrowotnej w walce z chorobami zakaźnymi, nigdy nie dysponowało skuteczniejszą
bronią.
Wielu Polaków w niezwykle sceptyczny, nawet nieprzyjazny sposób podchodzi do szczepień. Środowisko naukowe jest świadome
tego, że tylko przełamanie obaw społecznych i działania oparte na merytorycznej, rzetelnej i sprawdzonej wiedzy mogą pomóc
w zmianie postaw Polaków względem szczepień i tym samym przyczynić się do wysokiej wyszczepialności i zatrzymania
pandemii. Dlatego zaprosiłem grono kilkunastu uznanych ekspertów z różnych dziedzin od lat działających na rzecz zdrowia publicznego: chorób zakaźnych, wakcynologii, wirusologii, chemii i biochemii, medycyny rodzinnej, do zjednoczenia się w ramach
inicjatywy „Nauka przeciw pandemii” i przygotowania białej księgi pod tytułem „Szczepienia przeciw COVID-19. Innowacyjne technologie i efektywność” będącej kompendium wiedzy o szczepieniach, ich technologii oraz zasadności w walce z pandemią.
Zawarte w księdze treści stanowią wsparcie dla środowiska lekarskiego i służb medycznych, którzy mają codzienny kontakt
z pacjentami i są dla nich najczęściej pierwszym źródłem wiedzy. To także źródło wiedzy dla mediów oraz ogółu społeczeństwa, wszystkich, którzy potrzebują popartej nauką wiedzy na temat szczepień przeciw COVID-19, typów szczepionek i zasad ich
działania.
W dobie natłoku informacji, często sprzecznych lub niewiarygodnych, jako grono autorów mamy nadzieję, że biała księga rozwieje chociaż część wątpliwości dotyczących globalnej pandemii COVID-19, szczególnie jeśli chodzi o technologię szczepień
mRNA, które są intensywnie rozwijane w odniesieniu do tej choroby, a które są w tej chwili jedynym posiadanym przez nas
istotnym orężem w walce z SARS-CoV-2

Andrzej M. Fal,
Prezes Polskiego Towarzystwa Zdrowia Publicznego,
Przewodniczący Rady naukowej „Nauka przeciw pandemii”
13926
qwax_
12 lutego 2021r. o 20:34
M21W2 napisał(a): Qwax wiem że chłop mi radzi nie szczep się tak samo wiem że Ty masz podobne zdanie , wiem też że pandemie były , obecnie jest i będą w przyszłości .
Różni nas jedno , wy uważacie nie szczepić iść na żywioł i niech się dzieje co chce , ja natomiast uważam że pomimo pewnych niewiadomych co do szczepionki jest ona jedyną szansą na maksymalne ograniczenie pandemii .

Ależ ja nie mam zamiaru Ciebie zniechęcać do szczepienia!!
Co więcej, gorąco Cię zachęcam do tego bezpiecznego i sprawdzonego zabiegu.
Bo chyba zgadzasz się, że szczepionki są bezpieczne??
Nawet na stronie gov.pl piszą w sprawie Niepożądanych Odczynów Poszczepiennych po przyjęciu szczepionek:
"W Polsce NOP-y odnotowywane są średnio raz na 10 000 przypadków. Ryzyko wystąpienia niebezpiecznej reakcji anafilaktycznej (to silna reakcja po kontakcie z substancją uczulającą) występuje raz na 1 000 000 przypadków."

Niebezpieczna reakcja 1 na milion - to jak szansa wygrania w totka.
Więc chyba słusznie mówisz, że nie ma się czego bać, bo przecież rządowa strona by nie kłamała ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Cynamonowa Jeżyna niezalogowany
12 lutego 2021r. o 20:52
Horus napisał(a): a tu się zgina dzióbek pingwina...:]

Morusek omnibusek
~~Bladoniebieski Agrest niezalogowany
12 lutego 2021r. o 20:55
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 lutego 2021r. o 22:32
Pocieszyłeś mnie Lucjanie , że jeszcze dwa miesiące w kolejce do szczepienia .
Poświęcę ten czas , aby odwieść Cię od tego kre...tyńskiego postanowienia . Będę Ci codziennie truł dup..ę , aż " zmnienknierz " :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza