~mieszkaniec osiedla niezalogowany 8 marca 2015r. o 9:08
Czy Wam również przeszkadza zbyt głośny nowo zamontowany dzwon w kościele przy ulicy Jana Pawła II?
Żeby było jasne - nie jestem przeciwnikiem jakiejkolwiek religii, człowiekiem raczej tolerancyjnym, ale to co się dzieje od kilku dni na osiedlu przechodzi ludzkie pojęcie. Nowo zamontowane dzwony strasznie długo i głośno dzwonią co nie pozwala się wyspać mieszkańcom, którzy nie koniecznie chcą uczestniczyć w porannym nabożeństwie (i całej serii innych). Aż strach pomyśleć co będzie latem. Co o tym sądzicie?
po prostu ekstra . zaraz "wierzący" rzucą się jak wilki gotowe rozszarpać kogokolwiek kto krzywo na święty hałas spojrzy: pijący i awanturujący sąsiad przeszkadza, ujadający ciągle pies przeszkadza , głosne słuchanie muzyki przeszkadza, biegajadze po domu dzieci przeszkadzają , młodzież na ławkach pod blokiem przeszkadza. DLACZEGO TYM WIERZĄCYM HAŁAS Z DZWONÓW NIE PRZESZKADZA? inne decybele? nie sądze . A i propozycje w stylu wyprowadź się wsadźcie sobie w cztery litery a ja proponuje kościół wybudować na pustyni i tam dzwony jakie tylko wasza wyobraźnia uniesie
Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. Kwestia przyzwyczajenia. Za miesiąc czy dwa, jeśli nadal to Ci będzie przeszkadzało, to się tym zajmij, a nie problemów na siłę szukasz. Pozdrawiam
A nie lepiej wsadzić dzwony do środka do kościoła. wcześnieć zamówić tak jak radzicie porządne okna. dzwiękoszczelne i drzwi .i wtedy wszyscy wierzący mogą sobie dzwonić do woli. a czy ja na swojej posesji również mogę postawić takie podobne dzwony i uruchamiać je co np godzinę bo zegarek naręczny jakoś tak mi nie po drodze..... I czy coś mi za to będzie grozić? a jak sąsiad przyjdzie to mogę mu powiedzieć :przyzwyczaj się albo wstaw sobie nowe okna co?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.