Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:15
Nie zamierzam uwłaczać GODNOŚCI literaturze pięknej.
Proponuję natomiast chwilę zastanowienia, przed napisaniem kolejnego KLOPSIKA ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:26
kajtek68 napisał(a): Nie zamierzam uwłaczać GODNOŚCI literaturze pięknej.
Proponuję natomiast chwilę zastanowienia, przed napisaniem kolejnego KLOPSIKA ;)

Kajtku, dzięki za fatygę. Najlepiej zajmij się innymi. Mnie sobie już daruj. Zamiast przecinków, skup się przynajmniej na ortografach? Które omijasz szerokim kołem u swojej koterii.

Znów próbujesz coś udowadniać? hehe

Dopisane 24.03.2015r. o godz. 10:26:

Upalne lato Kaliny
Autor: Katarzyna Zyskowska-Ignaciak

"Jakim człowiekiem może stać się kobieta, silnie poturbowana przez wojnę, która wyrzekła się wszystkiego dla miłości?

Kalina prawie nie zna własnej matki – Marianna nigdy nie pozwoliła, by ktokolwiek, włącznie z córką, poznał jej przeszłość i zrozumiał życiowe motywacje. Dlatego Kalina, choć jest już dorosłą kobietą, nadal w głębi serca pozostaje małym, skrzywdzonym dzieckiem. Zagubionym, samotnym i niepewnym swojego miejsca w świecie.
Już nie ma sielskiego dworu wśród rozkołysanych, mazowieckich pól, a niezwykłą atmosferę ostatniego, przedwojennego lata zatarła w pamięci późniejsza zawierucha. Kalina jest zagubiona w nowej, siermiężnej rzeczywistości i nie potrafi uporać się z noszoną w sercu tajemnicą.
Ale los nie pozwoli jej być biernym obserwatorem życia. Kalina staje się żoną, matką… ale dopiero gdy na jej drodze staje Maciej, musi się rozliczyć sama ze sobą"
[img=1427189186_a6ud0a0.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:40
alter napisał(a): ... Mnie sobie już daruj ... skup się ... na ortografach? Które omijasz szerokim kołem u swojej koterii. Znów próbujesz coś udowadniać? hehe

Popełnianie błędów ortograficznych przez "operatorów betoniarek" jest wpisane w ich zawód ;)
A Tobie, moje Ty alter ego, nie mogę darować.
Wszak jesteś ojcem założycielem, tego tematu.
Trzymaj więc fason i oprócz kopiowania opisów z witryn, staraj się właściwie używać "PRZECINKA".
10114
#alter nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:47
kajtek68 napisał(a): Trzymaj więc fason i oprócz kopiowania opisów z witryn, staraj się właściwie używać "PRZECINKA".

Tak, trzymam fason. Oprócz kopiowania opisów czytam książki. Sądząc po twoich komentarzach Ty nie czytasz książek. Tracisz czas na przecinki? hehehe... Zaiste wyBitny z Ciebie polonista ;)

Nie mam czasu na przekomarzanie się z Tobą :)
EOT.

13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:57
alter napisał(a): ... Oprócz kopiowania opisów czytam książki. Sądząc po twoich komentarzach Ty nie czytasz książek ...
Nie mam czasu na przekomarzanie się z Tobą :)

Nie mam czasu na czytanie książek ponieważ przekomarzam się z Tobą ;)
10114
#alter nieaktywny
24 marca 2015r. o 11:09
kajtek68 napisał(a):
Nie mam czasu na czytanie książek ponieważ przekomarzam się z Tobą ;)

Wiesz? Wpadłem na pomysł tematu! Na poważnie. Temat o czystości języka i ortografii. Mógłbyś w takim temacie kopiować cytaty błędów z innych tematów i wyjaśniać wszystkim zasady pisowni. Przewiduje gorącą dyskusję :) Czujesz misję?! To się tym zajmij :) Dygresje w wątkach w innych tematach tylko zaśmiecają dyskusję.

I nie trać już czasu na moje "przecinki" :) pozdrawiam

Dopisane 24.03.2015r. o godz. 11:07:

Myślę, że inni też mogliby tam wklejać typowe błędy. Oczywiście pomijając zdarzające się literówki, bo takie można łatwo zidentyfikować. Jako wyBitny polonista mógłbyś nam tłumaczyć zasady pisowni :)

Dopisane 24.03.2015r. o godz. 11:09:

A! Można by również w takim temacie zadawać pytania o pisownię :)

13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 11:16
alter napisał(a): ... Przewiduje ...

A już myślałem, że EOT i będę mógł spokojnie skupić się na słuchaniu muzyki.
KTO przewiduje ?
No chyba że, moje Ty alter ego, to Marcin Marczewski :)
I nie pisze "ogonków" ;)
13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 11:30
Widzisz moje Ty alter ego :)
Chwila zastanowienia nad tym co się pisze, działa cuda.
Tak trzymaj :)
A jak jeszcze przestaniesz permanentnie kopiować ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza