Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

6979
E
22 marca 2015r. o 11:47
Kobiece spojrzenie na rzeczywistość...

[img=1427020767_tfw6fr4.jpg]

"Karla Schefter, niemiecka pielęgniarka, w swoim dzienniku ukazuje poruszający do głębi obraz Afganistanu - jego kultury i zwyczajów, podejścia mieszkańców do świata. Napisana przez nią książka stała się bestsellerem i została przetłumaczona na wiele języków."

[img=1427021016_mig3jrn.jpg]

"Powieść jest autobiografią modelki Waris Dirie. Autorka opisuje w niej drogę, jaką przebyła w dotarciu na szczyt kariery. W języku Nomadów, plemienia, z jakiego pochodziła bohaterka, "Waris" oznacza "Kwiat pustyni". Powieść przedstawia prawdziwą historię Somalijki z plemienia koczowników."

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
13021
eto
22 marca 2015r. o 16:02
E;

Oglądałem film, ale podałaś "Kwiat Pustyni" i pomyślałem, że warto przeczytać tą książkę.
Dobrze, że teraz można wszystko przez neta zamówić, to nie muszę szukać w księgarniach.

Ostatnimi czasy, przerobiłem ponownie II wojnę " Operacja Barbarossa" i temu podobne, Dlatego uważam, że czas na coś innego. ;)
2900
#falco nieaktywny
22 marca 2015r. o 16:05
przeczytaj ''SS Galizien-patrioci czy zbrodniarze''
niezła ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
23 marca 2015r. o 20:57
Chodorkowski opowiada o 10 latach łagru! Bardzo dobra książka, o realiach współczesnej Rosji :)

[img=1427105230_3adv4xn.jpg]

Dopisane 23.03.2015r. o godz. 11:54:

Jeszcze jedna interesująca pozycja książkowa :)

Pipes D. - Potęga spisku. Wpływ paranoicznego myślenia na dzieje ludzkości

"Kto jest winien? Kto pociąga za sznurki? Kto za tym stoi? Oczywiście Żydzi, masoneria, jezuici oraz członkowie rozmaitych tajnych związków, mafii i stowarzyszeń, których agenci są wszędzie, i które sterują z ukrycia wszystkimi wydarzeniami. Ma się rozumieć – dla własnych, głęboko ukrytych celów, które jednak, przy odrobinie pomyślunku, można łatwo określić i zdemaskować"
[img=1427108041_lskvfrk.jpg]

Dopisane 23.03.2015r. o godz. 20:57:

To jest ciekawostka!

Historia z 1913 roku, i to już siódme wydanie! :)

[img=1427140622_lik31ha.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~aa niezalogowany
23 marca 2015r. o 22:11
:) Podziwiam osoby, które czytają takie książki.
A zwłaszcza kobiety czytające historie. Z historii to ja gustuje w malarstwie i jak dziecko oglądam obrazki ;) Czyta ktoś coś z thrillerów i może polecić mi jakiś bestseller ? :)
3134
#Ziuu nieaktywny
23 marca 2015r. o 23:05
~aa napisał(a): :) Podziwiam osoby, które czytają takie książki.
A zwłaszcza kobiety czytające historie. Z historii to ja gustuje w malarstwie i jak dziecko oglądam obrazki ;) Czyta ktoś coś z thrillerów i może polecić mi jakiś bestseller ? :)

thriller medyczny :)
Robin Cook- Kryzys

Kryzys - kolejna nowa powieść mistrza thrillera medycznego.
Doktor Craig Bowman jest znakomitym lekarzem, bez reszty oddanym swoim pacjentom. Po wielu latach ciężkiej pracy zaczyna wreszcie mieć czas dla siebie i zarabiać duże pieniądze. Dzieje się tak dzięki ekskluzywnej praktyce medycznej - ograniczającej się do starannie wybranej grupy bardzo bogatych ludzi. Ale dobra passa nie trwa długo. Kiedy jedna z jego pacjentek umiera na zawał serca, Craig zostaje pozwany do sądu przez jej męża za błąd w sztuce lekarskiej.
Gdy proces zaczyna przybierać niekorzystny obrót dla Craiga, z pomocą przybywa Jack Stapleton, lekarz sądowy z Nowego Jorku. Stapleton dokonuje ekshumacji zwłok zmarłej pacjentki i dochodzi do wniosku, że w całej tej sprawie jest wiele znaków zapytania i postanawia, i postanawia przeprowadzić sekcję zwłok zmarłej pacjentki. Tymczasem pewna grupa ludzi jest gotowa zrobić wszystko, żeby uniemożliwić mu odkrycie prawdy...
Robin Cook zyskał sławę dzięki debiutanckiej powieści Coma, zekranizowanej w 1978 roku przez Michaela Crichtona. Opublikował między innymi takie bestsellery, jak Epidemia, Toksyna, Dopuszczalne ryzyko, Chromosom 6, Nosiciel, Wstrząs, Napad i Marker. [img=1427148352_xr484n7.jpg]

`Tu sais&#8230; quand on est tellement triste on aime les couchers de soleil&#8230;
13054
#kajtek68 nieaktywny
24 marca 2015r. o 9:53
alter napisał(a): ... Bardzo dobra książka, o realiach współczesnej Rosji :)

Zastanawiam się, moje Ty alter ego, czy masz świadomość PRZECINKA, którego użyłeś w powyższym zdaniu ?
Zrozumiałbym jeszcze "interesująca książka, bardzo dobrze opisująca realia współczesnej Rosji".
Ale coś takiego ?

10114
#alter nieaktywny
24 marca 2015r. o 10:06
kajtek68 napisał(a): PRZECINKA

Jesteś kajtku wyBitnym polonistą. Bądź dalej czujny :)

Dopisane 24.03.2015r. o godz. 10:06:

kajtek68 napisał(a): Zastanawiam się,

Jak już się zastanowisz, może tak wypowiesz się na temat książek?

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza