Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

10114
#alter nieaktywny
21 marca 2015r. o 22:58
skorn napisał(a):
alter napisał(a): A może jakąś lekturkę polecisz? :)

'Szpital przemienienia' Lema

Znakomita propozycja! Uwielbiam Lema :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
21 marca 2015r. o 22:58
''błąd zamierzony'' nie jest błędem :D
ale jeśli tak , to poproś ememe'a o poprawienie jeszcze jednego...
no chyba że jest też ''zamierzony'' ale na taki jednak nie wygląda :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
21 marca 2015r. o 23:08
~aa napisał(a): :) nie czytałam Szklarskiego i nic nawet nie wiem o nim ale nadrobię jeżeli kojarzy ci się z Smithem ;) to raczej nie będzie nudny.

Szklarski, to podróże. Między innymi po Afryce. Dostrzegam podobieństwo do Smitha :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~Czytacz niezalogowany
21 marca 2015r. o 23:08
alter napisał(a):
kajtek68 napisał(a):
alter napisał(a): Nauczę się :) ...

Swoją naukę rozpocznij od poprawienia tytułu tematu.

No cóż mogłem się spodziewać że nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Tytuł tak jak został napisany był zamierzony. I to nie twój problem.

He he he :D
2900
#falco nieaktywny
21 marca 2015r. o 23:31
Szklarski i podróże po Afryce?...chyba z Tomkiem po ''Czarnym Lądzie''
to raczej Karen Blixen czy choćby T.Halik :D

znalazłeś ten błąd? :D

~aa niezalogowany
21 marca 2015r. o 23:42
:) zajrzałam do Szklarskiego i zaciekawiła mnie trylogia indiańska :)

Blixen no nie wiem coś mi się wydaje, że będzie więcej opisów niż "akcji" ale spróbuję z ciekawości :)
2900
#falco nieaktywny
21 marca 2015r. o 23:49
masz rację :)
''akcji'' to u niej niewiele ale opisy Afryki przepiękne...
zamykasz oczy i odrobina wyobraźni...
przy jej opisach prawie czujesz ''zapach'' Afryki
spróbuj :)

3134
#Ziuu nieaktywny
22 marca 2015r. o 10:10
Polecam "Milion małych kawałków" Jamesa Freya.

"Chcę drinka. Chcę pięćdziesiąt drinków. Chcę butelkę najczystszego, najmocniejszego, najbardziej niszczycielskiego, najbardziej trującego alkoholu na Ziemi. Chcę pięćdziesiąt butelek. Chcę cacku brudnego, żółtego, wypełnionego formaldehydem. Chcę kopę metamfy w proszku, pięćset kwasów, worek grzybków, tubę kleju większą od ciężarówki, basen benzyny tak duży, żeby się w nim utopić. Chcę czegoś wszystkiego czegokolwiek, jakkolwiek, ile tylko się da.”

Milion Małych Kawałków to niesamowicie poruszająca i przerażająco autentyczna relacja z sześciotygodniowego odwyku. Autor i bohater książki sugestywnie opisuje cierpienia związane ze swoim narastającym głodem narkotycznym i alkoholowym. Napisana z niezwykłą prostotą, intensywna i wciągająca historia przykuwa uwagę już od pierwszych stron. Sprawia wrażenie pisanej pod wpływem emocji, instynktownie. Brak w niej rozczulania się nad sobą i swoim losem. Bardzo wyraźnie rysuje tu świadomość problemu i jego ważkości. Narrator nie szuka winnych wokół siebie. Ta świadomość powagi sprawy, hart ducha, chęć i samozaparcie w dążeniu do zniwelowania problemu są wręcz niesamowite. [img=1427015409_d7i35an.jpg]

`Tu sais&#8230; quand on est tellement triste on aime les couchers de soleil&#8230;
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMA Villaro zaprasza