Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

~aa niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 19:44
~Iza napisał(a):

Polecam „ Siłę woli” Henry’ego Hazlitta

I fragmencik:
„ … Jeśli zdefiniujemy wolę jako pragnienie osiągnięcia pożądanych cech charakteru, wówczas sprawą najwyższej wagi pozostanie pytanie: jakie cechy charakteru są naszym celem. Można bowiem mieć silną wolę, ale niskie pobudki. Tak jak można mieć szczytne ideały, lecz słabą wolę. Człowiek powinien stawiać swoim ideałom dwa wymagania: pierwsze, by były one dostatecznie wielkie. Drugie, by były one jego własnymi. „

Miłego :)

Izo tytuł, aż mnie prosi o przeczytanie :) tak to jest szczytne ideały a z wolą cienko cienko ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 21:13
Aa, książkę warto przeczytać :), czasami spostrzeżenia bywają zaskakujące, ale po zastanowieniu, trudno nie przyznać autorowi racji.
:)
10114
#alter nieaktywny
8 kwietnia 2015r. o 22:24
~Iza napisał(a):
Polecam „ Siłę woli” Henry’ego Hazlitta.

Izo dzięki... już sobie przybliżyłem twoją propozycję :) Do połknięcia w najbliższym czasie :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
12486
#OnaIncognito nieaktywny
8 kwietnia 2015r. o 23:11
Więc tak: nie wnikam w wasze kłótnie tutaj, nawet nie mam zamiaru dochodzić do ich źródła..
przeczytałam Pierwszą stronę i rozumiem że mowa tu o przeczytanych ksiązkach, które polecacie i może o takich które wzbudziły w was ..hhmm.. no własnie...Bywają takie, które nic nie wzbudziły.
I taka niestety okazała sie osyatnia jaką przeczytałam, Masłowskiej "Kochanie zabiłam nasze koty".Miała być fajna ,lekka i przyjemna..Ze specyficznym poczuciem humoru..
Okazała sie,jak dla mnie- nijaka.Jedyną ciekawą rzeczą bylo zakończenie.Ale w sumie zapomnę o niej szybko.
Za to spodobała mi sie "Prowincja "Kosmowskiej ;)
Jestem w trakcie "Dziesięć minut po miłości"Ch.Kerdellant i zapowiada sie ciekawie .I zabawnie :D
Pozdrawiam wszystkich "książkowiczów" ;)

13054
#kajtek68 nieaktywny
10 kwietnia 2015r. o 10:20
alter napisał(a): ... już sobie przybliżyłem twoją propozycję :) Do połknięcia w najbliższym czasie :)

moje Ty alter ego.
Minęło już prawie trzydzieści sześć godzin, a Ty jeszcze nie zdążyłeś "przetrawić" tej pozycji i "wydalić" swojej opinii na jej temat :|
Jestem zaniepokojony tym faktem ;)

PS.
Polecałem już Fiodora Dostojewskiego do czytania, bo nie pamiętam ;(
10114
#alter nieaktywny
10 kwietnia 2015r. o 11:04
kajtek68 napisał(a): moje Ty alter ego.
Minęło już prawie trzydzieści sześć godzin, a Ty jeszcze nie zdążyłeś "przetrawić" tej pozycji i "wydalić" swojej opinii na jej temat :|
Jestem zaniepokojony tym faktem ;)

PS.
Polecałem już Fiodora Dostojewskiego do czytania, bo nie pamiętam ;(

Kajtku wyBitny polonisto twoje propozycje mnie rozczarowują. Dostojewskiego czytałem będąc jeszcze w średniej.

Czyżby zanudziły Cię pogaduchy z koterią? Szukasz intelektualnej podniety? hehe... Wysil się odrobinkę. Potrafisz chyba wychylić się poza kilka lakonicznych zdań prostych? Jeżeli jednak tego nie potrafisz, to kieruj swoje smutne przytyki do kogoś innego. Brakuje Ci także taktu?! Poganiać to sobie możesz łaciatą krówkę na pastwisku. Zawodzisz na całej linii. :)

Czy nie zaczyna się zdania od dużej litery? Przecież Ty z pewnością nie robisz takich błędów :)

Na koniec, daj już sobie spokój i nie odnoś się do moich postów, jeżeli nie masz nic do powiedzenia. Z całym szacunkiem, ale szkoda mi czasu na Twoje durnoty.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
13054
#kajtek68 nieaktywny
10 kwietnia 2015r. o 11:19
moje Ty alter ego.
Tyle pisania, zdań "podwójnie złożonych", no i jeszcze ten bottom-posting.
A do istoty mojego posta nawet nie zdążyłeś się odnieść :)
Ewentualnie "wydalić" ;)
2900
#falco nieaktywny
10 kwietnia 2015r. o 18:51
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza