Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 7:24
magnum44 napisał(a):
alter napisał(a): ... że mu wybaczamy wręcz obligatoryjnie, bez roztrząsania, bez rozdrapywania ran, i ze zrozumieniem.

Bądź tak miły i pisz w swoim imieniu.

Ja też mu wybaczyłam nie miałam z tym żadnych trudności :>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 7:29
falco napisał(a): dlaczego ''obligatoryjnie '' nie wybacza się Rosji?
swego czasu Gorbaczow też przeprosił...

Jesteś taki pojetny a tego nie wiesz. Dlatego że Rosja nie rozlicza się ze swoją historią..... ??
2900
#falco nieaktywny
19 kwietnia 2015r. o 8:30
wiem i przyznaję ze masz rację ale może warto wyciągnąć rękę jako pierwsi :) czy to est możliwe dzisiaj przy takiej ekipie rządzącej?...na pewno nie

dzisiaj łamiąc nawet prawo gotowi są do kolejnego kroku zaostrzającego relacje z Rosja szukając pretekstu do niewpuszczenia motocyklistów tłumacząc to ''prowokacją''
czy to tak trudno nie dać się ''sprowokować''?...to dwudziestu motocyklistów !!!!
większe siły policyjne ''eskortują'' pielgrzymki tzw. ''religijne'' które przecież nie są groźne a przejazd tej grupki na motorkach będzie wzbudzał takie emocje że wszyscy dzięki szukającym sensacji gazetom będą wiedzieli który z nich i o której godzinie puścił ''bąka'' ;)
z drugiej strony chciałbym aby ich nie wpuszczono bo kolejną ''prowokacją'' było by nie wpuszczenie polskich rajdów do Rosji
ale to byłby wrzask :D ...kto wie?...może nawet Polska by wypowiedziała wojnę :D
dziwi mnie jednak to z jaką łatwością wielu z Was daje się ogłupiać dając sobie wmawiać jakiś ''zwiad Putina''
chcecie ''rozliczać '' Rosję nie wiedząc jak jednocześnie ''rozliczyć'' się z własną ,polską historią a jest cały tom ''ciemnych kart'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
19 kwietnia 2015r. o 14:16
Jeżeli chodzi o rozliczanie historii trudno porównywać Rosję i Polskę. Skala tak różna że to nieporównywalne...... :)
10114
#alter nieaktywny
19 kwietnia 2015r. o 15:47
~ napisał(a):
Ja też mu wybaczyłam nie miałam z tym żadnych trudności :>

Bo to nie jest trudne, kiedy ktoś okazuje skruchę, kiedy wzajemne relacje są przyjazne :) Trzeba umieć wybaczać, trzeba wiedzieć kiedy jest na to najlepszy moment.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
13054
#kajtek68 nieaktywny
21 kwietnia 2015r. o 12:04
Iza,
dlaczegóż więc nie powiedział o tym pięćdziesiąt lat wcześniej ?
Przecież nie był jeszcze TAAAK sławny i byłoby Jemu łatwiej ;)
Obserwuję zachowanie Grassa trochę z boku, ponieważ nigdy nie byłem miłośnikiem jego prozy(a poezji tym bardziej).

Natomiast ze zdumieniem czytam, iż to raczej Erikę Steinbach posądzasz o hipokryzję.
Przecież od kiedy czytam, zawsze twierdziła, że została WYPĘDZONA i zdania w tej kwestii nie zmieniła :)
Pozdrawiam
~ niezalogowany
21 kwietnia 2015r. o 17:46
falco napisał(a):

Gorbaczow nie tylko przeprosił. Zbyt rzadko nadmieniają media o tym ,że zaproponował Polsce powród do starych granic.
Polacy odrzucili, a wiecie kto uczestniczył w tych rozmowach ?
No...wszystkowiedzący , studiujący na Wikipedii :P napiszcie
~ niezalogowany
21 kwietnia 2015r. o 17:52
~ napisał(a):
falco napisał(a):

Gorbaczow nie tylko przeprosił. Zbyt rzadko nadmieniają media o tym ,że zaproponował Polsce powród do starych granic.
Polacy odrzucili, a wiecie kto uczestniczył w tych rozmowach ?
No...wszystkowiedzący , studiujący na Wikipedii :P napiszcie

falco, czyżbyś pisał spod tyldy? :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo