Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

~Iza niezalogowany
21 kwietnia 2015r. o 18:20
kajtek68 napisał(a): ... Natomiast ze zdumieniem czytam, iż to raczej Erikę Steinbach posądzasz o hipokryzję. ...

Steinbach – hipokryzja za podwójne standardy:
http://blog.rp.pl/haszczynski/2009/02/25/erika-steinbach-maly-przewodnik/comment-page-2/

A Grass – odwaga odłożona w czasie ;)

PS. Temat wysiedleń Polaków z terenów przyłączonych do Rzeszy jest dla mnie wrażliwy, zwłaszcza z Kraju Warty.

Pozdrawiam :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
21 kwietnia 2015r. o 22:18
~Iza napisał(a):
A Grass – odwaga odłożona w czasie ;)

Odwaga tego samego rodzaju , jak "skarbnika" czy "buchaltera" z Auschwitz , który ma dziś 92 lata i przyznała się do zarzutów?
To co to za odwaga , Izo ?
To kpiny w żywe oczy !
~Iza niezalogowany
22 kwietnia 2015r. o 5:53
A to już przegięcie.

Z życiorysu Grassa wcześniej znane były fakty jego ochotniczego zaciągu do wojska czy uwięzienia w obozie jenieckim , natomiast nie była powszechnie znana formacja do jakiej go wcielono, choć w dokumentach jenieckich była. Czy to jest ukrywanie ? On się po prostu tym nie chwalił, bo niby czym, a inni dokładniej nie grzebali mu w życiorysie, tyle.

Miłego :)
13054
#kajtek68 nieaktywny
22 kwietnia 2015r. o 9:44
Pax Romana, Iza :*
Trochę się droczyłem w tym temacie, a wczoraj to już szczególnie.
Jest dla mnie oczywiste, że z Grassa jest taki "esesman" jak ze Steinbach "wypędzona".
Czasami tak na mnie działają "mądrości" mojego Ty alter ego, a ponieważ Ty podjęłaś rękawicę ... ;)
Miłego
~Iza niezalogowany
22 kwietnia 2015r. o 21:25
Pax Romana, Kajtku.

;)
2900
#falco nieaktywny
22 kwietnia 2015r. o 21:59
~ napisał(a):
~ napisał(a):
falco napisał(a):
swego czasu Gorbaczow też przeprosił...

Gorbaczow nie tylko przeprosił. Zbyt rzadko nadmieniają media o tym ,że zaproponował Polsce powród do starych granic.
Polacy odrzucili, a wiecie kto uczestniczył w tych rozmowach ?
No...wszystkowiedzący , studiujący na Wikipedii :P napiszcie

falco, czyżbyś pisał spod tyldy? :P[

nigdy nie piszę spod ''tyldy''
nawet się wylogowywuję :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
6979
E
23 kwietnia 2015r. o 6:40
Dziś jest Światowy Dzień Książki, więc życzę czytającym, wielu pięknych chwil z "przyjacielem" w ręku:)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
10114
#alter nieaktywny
23 kwietnia 2015r. o 10:03
kajtek68 napisał(a): Czasami tak na mnie działają "mądrości" mojego Ty alter ego

Kajtusiu-Hegemoniku, generalnie reprezentujesz zadziwiająco niski poziom dyskusji, poziom prowokacyjnych przekomarzań artykułowanych zaledwie półgębkiem. Retorycznie... Potrafisz troszkę szerzej otwierać usta? Czy tylko stać Cię na płytkie lakoniczne durnowate zaczepki? :D

Dopisane 23.04.2015r. o godz. 10:03:

Polecam :)

[img=1429776237_laz6saa.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza